خودکشی فرزند دومین عامل مرگ شناخته شده است. به دلیل عدم حمایت والدین و توجه نکردن به نشانه ها و تهدیدات فرزندان، فرزندان دست به خودکشی میزنند. متاسفانه سالانه افرادی موفق به خودکشی میشوند که با پرس و جو متوجه میشویم والدین تهدیدات فرزندان خود را جدی نگرفته اند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بازماندگان خودکشی کلیک کنید.
عوامل زیادی مخصوصا در دوران نوجوانی باعث خودکشی میشود. عشق و عاشقی، افت تحصیلی، مصرف مواد، همسالان بد، دوستان ناباب، تحت تاثیر خودکشی دوست قرار گرفتن و … در دسته عوامل خودکشی فرزند قرار دارند. با مشاهده خلقیات فرزندان به راحتی میتوانید به افکار و رفتار فرزندتان پی ببرید.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.
خودکشی فرزند
خودکشی فرزند در جامعه امروزی زیاد مشاهده میشود. والدینی که غم از دست دادن فرزندان خود را دارند که از طریق خودکشی از دنیا رفته اند، بازماندگان خودکشی نام دارند. بازماندگان خودکشی قبل از اینکه به این مسیبت روبرو شوند، باید تهدیدات و صحبت های فرزندان راجع به خودکشی را جدی بگیرید. بسیاری از والدین نشانه های خودکشی فرزند را جدی نمیگیرند یا با دقت به رفتارهای او توجهی نمیکنند.
اما توجه داشته باشید که خودکشی دومین عامل مرگ در نوجوانان است. به همین دلیل باید تهدیدات خودکشی فرزند را جدی بگیرید. اگر تهدید به خودکشی فرزند وجود دارد، باید به چند نکته توجه کنید. توجه به احساس ناامیدی، بیچارگی، عدم راهکار نشانه هایی از خودکشی فرزند است. اگر نشانه هایی در فرزندتان مشاهده میکنید که حتی نشان از جلب توجه است، جدی بگیرید و بدون اتلاف وقت به روانشناس و متخصص مراجعه کنید.
سوء تفاهمات در مورد خودکشی فرزند
سوء تفاهماتی وجود دارد که مخصوصا از نوجوان خود میشنوید. اما خانواده ها توجهی به آن نمیکنند. اقدامات جدی پس از مشاهده نشانه های زیر الزامی است. و البته تصورات اشتباهی که در خودکشی فرزند وجود دارد اشاره کرده ایم.
✔ نرخ خودکشی بین نوجوانان بسیار پایین است.
✔ نوجوانانی که پس از اقدام به خودکشی نجات پیدا میکنند، جدی نبودند و دیگر به سوی خودکشی نمیروند.
✔صحبت با نوجوان در رابطه با خودکشی، اقدام به خودکشی در فرزند را افزایش میدهد.
✔ تصور اینکه نوجوانانی که تهدید به خودکشی میکنند، به دنبال جلب توجه هستند.
✔ فرزندی که قصد خودکشی دارد، قبل از اقدام ناراحت و افسرده بوده است.
✔فرزندان زیادی وجود دارند که زمان زیادی را صرف برنامه ریزی و خرید وسایل خودکشی میکنند.
تهدید به خودکشی
طبق نظر روانشناسان سلامت، ایده و تهدید به خودکشی فرزند به دو صورت فعال و غیر فعال است. که در این بخش مقاله راجع به دو نوع خودکشی فرزند اشاره کرده ایم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تهدید به خودکشی نوجوانان کلیک کنید.
تهدید به خودکشی فعال
یکی از روش های تهدید خودکشی فرزند، فعال است. در این صورت فرزندتان دائما در حال فکر کردن به خودکشی است. و خود را بیچاره تلقی میکند. زمانی که این نوع تهدید صورت میگیرد، نوجوان گام هایی برای خودکشی بر میدارد.
تهدید به خودکشی غیر فعال
دومین روش تهدید به خودکشی فرزند، غیر فعال است. در این روش فرد در مورد خودکشی خیال پردازی میکند. در این شرایط خودکشی را تنها راه حل برای رهایی از مشکلات میدانند. اما اقدام جدی برای خودکشی بر نمیدارند.
علائم خودکشی فرزند
اقدام به خودکشی فرزند معمولا در اثر افسردگی و یا مصرف مواد مخدر اتفاق میافتد. اما تهدید به خودکشی به دلایل زیادی اتفاق میافتد. هر نوع نشانه ای از خودکشی باید جدی گرفته شود. در این بخش مقاله به علائم خودکشی فرزند اشاره کرده ایم.
🔶 مسخره شدن
🔶 مشکلات جسمانی
🔶مصرف الکل
🔶 مورد آزار و قلدری قرار گرفتن
🔶 معلولیت
🔶آزار جنسی
🔶 آزار روحی
🔶 آزار جسمی
🔶فقدان حمایت از سوی خانواده
🔶 فشارهای اجتماعی
🔶 روابط اجتماعی ضعیف
🔶استرس
🔶فشار تحصیلی
🔶 تهدید به خودکشی
🔶 آرزوی مرگ
🔶عدم چاره اندیشی برای مشکل
🔶 خداحافظی از دوستان و اطرافیان
🔶تغییر الگوی خواب
🔶سوء مصرف مواد
🔶 نوسانات خلقی
🔶 تغییرات اخلاقی
🔶تغییر روتین زندگی
🔶 رفتارهای مخرب ریسکی
🔶 مشاهده ابزار خودکشی
🔶بخشیدن وسایل و داشته های خود
🔶 افسردگی
🔶 عدم توانایی در تفکر
🔶خودکشی ناموفق گذشته
🔶 یادداشت خودکشی
🔶 دوری از خانواده و دوستان
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تهدید به خودکشی در کودکان کلیک کنید.
نحوه برخورد با افکار خودکشی فرزند
اگر احساس میکنید که فرزندتان افکار خودکشی دارد یا نشانه های خطرناکی از خود بروز میدهد، باید رفتار مناسبی با او داشته باشید. نحوه برخورد با افکار خودکشی فرزند را در این بخش مقاله توضیح داده ایم.
🟠 گفت و گو داشته باشید | خودکشی فرزند
قبل از اینکه به بازماندگان خودکشی تبدیل شوید، باید با فرزندتان گفت و گو کنید. به دلیل انتشار روش های خودکشی، مخصوصا در دوران نوجوانی گرایش به سمت خودکشی بیشتر میشود. به جای اینکه نسبت به سوالات و افکار خودکشی فرزند بی تفاوت باشید، باید گفت و گو مناسب جهت آگاه سازی فرزند داشته باشید.
عده ای تصور میکنند که صحبت راجع به خودکشی باعث افزایش خودکشی فرزند میشود. اما به خاطر داشته باشید که با صحبت های مناسب حضور خود را پر رنگ خواهید کرد. و فرزندتان را متوجه خواهید کرد که در صورت بروز هرگونه مشکل، باید به شما پناه بیاورد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نشانه ها و علل خودکشی در نوجوانان کلیک کنید.
🟡 حمایت را از فرزند دریغ نکنید
پس از گفت و گوی مناسب درباره افکار خودکشی فرزند، باید حمایت عاطفی صورت بگیرد. حمایت را به شیوه ای مناسب بر اساس شرایط فرزند انجام دهید. در ادامه توصیه هایی در رابطه با حمایت فرزند توضیح داده ایم.
◾ با فرزندتان صادق باشید و قول هایی که در توان شما نیست ندهید.
◾ اطمینان دهید که در کنار فرزندتان خواهید ماند و هر کاری جهت کمک به او انجام میدهید.
◾به فرزندتان نشان دهید که عمیقا نگران سلامتی او هستید.
◾ با همدلی وهمدردی به او بگویید که “من هرکاری برای رفع مشکل و نیازهای تو انجام میدهم، نیاز به آسیب نیست.”
◾ با ملایمت او را متوجه کنید که خودکشی تنها راه حل نیست.
◾راه حل های جایگزین خودکشی را به فرزندتان نشان دهید.
◾ محبت را از او دریغ نکنید. و به او بفهمانید که بدون هیچ شرطی او را دوست دارید.
◾ احساس بیچارگی او را درک کنید و صحبت داشته باشید.
🟢فرزندتان را به فعالیت بدنی دعوت کنید | خودکشی فرزند
حضور در محیط اجتماعی باعث کاهش افکار خودکشی فرزند میشود. برای کاهش این افکار باید فرزندتان را تشویق کنید که به فعالیت های بیرون از خانه رو آورد. 30 تا 40 دقیقه ورزش روزانه باعث بهبود خلق و خوی فرد میشود. هر نوع ورزشی باعث کاهش افسردگی میشود، بهتر است که ورزش مورد علاقه خود را انجام دهد.
🔴 روابط صمیمی با فرزند داشته باشید
فشارهای بیش از اندازه و عدم ارتباط با فرزندان، باعث افزایش افکار خودکشی فرزند میشود. برای برقراری رابطه صمیمانه با فرزندان، خواسته های غیر معقول خود را رها کنید و اندکی آزادی را در وجود او رشد دهید. گاهی رفتار والدین باعث افزایش خودکشی میشود. والدینی که سبک فرزند پروری بدی را انتخاب کرده اند و حق انتخاب را نیز از فرزندان خود گرفته اند، توانایی برقراری رابطه صمیمانه با فرزندان خود نخواهند داشت. در این صورت نیز خودکشی فرزند بیشتر مشاهده میشود.
🟣 به صحبت های فرزندتان با دقت گوش دهید
زمانی که به خواسته ها و صحبت های فرزندتان توجهی نکنید، از طرز فکر او نیز بی خبر خواهید ماند. برای اینکه نشانه ها و علائم خودکشی فرزند را شناسایی کنید، باید با دقت به صحبت های او گوش دهید. در این صورت سر نخ های زیادی از صحبت فرزندتان پیدا خواهید کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه برخورد با کسی که خودکشی کرده است کلیک کنید.
🟢 امنیت را تامین کنید | خودکشی فرزند
افکار خودکشی فرزند نشان از عدم امنیت اوست. زمانی که فرزند شما نشانه های خودکشی دارد و صحبت های مبنی بر مرگ میزند، امنیت ندارد. قبل از هر چیزی صحبت های او را جدی بگیرید جهت برقراری امنیت اقدام کنید. در ادامه روش هایی برای برقراری امنیت ذکر کرده ایم.
◾ درب پشت بام را قفل کنید.
◾ پنجره های مرتفع را بپوشانید.
◾شب ها هوشیار بمانید.
◾ تمامی وسایل خطرناک را از دسترس خارج کنید.
◾فرزندتان را تنها نگذارید.
◾ فورا فرزندتان را به روانشناس ارجاع دهید.
🔴 از روانشناس کمک بگیرید
کمک از روانشناس بزرگترین لطفی است که در حق خود و فرزندتان خواهید کرد. زمانی که با نشانه های خودکشی فرزند مواجهه شدید، باید از فرد متخصص کمک گرفته شود تا قبل از اینکه رفتار خطرناکی انجام شود. حتی با کمک روانشناس بهترین راهکار و نحوه برخورد با فرزند را آموزش خواهید دید.
کلام آخر
تهدید خودکشی فرزند در هر زمینه ای باید جدی گرفته شود. فردی که به افکار خودکشی رو میآورد قطعا با مشکلات زیادی که تصور دارد حل نشدنی باقی میماند روبرو است. بنابراین باید هر نشانه ای را جدی بگیرید. و از روانشناس جهت بهبود شرایط کمک بگیرید.
مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه خودکشی فرزند میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.