اجازه برای بیرون رفتن شیوه و روش مخصوص به خود را دارد. جلب رضایت والدین معمولا نه کار سختی است و نه کار آسانی. بنابراین با انجام چندین تکنیک و رفتار میتوانید رضایت والدین را جلب کنید. زمان مناسب، شیوه درست رفتار، موقعیت مناسب، مسئولیت پذیری و صحبت های کاربردی در جلب رضایت والدین بسیار موثر است. سعی کنید در ابتدای کار درخواست خود را با آرامش ابراز کنید و در وهله دوم خانواده را درک کنید. در ادامه به منظور اجازه برای بیرون رفتن راهکارهایی کاربردی ارائه داده ایم. اگر در این زمینه دچار تنش شده اید حتما از خدمات مشاوره خانواده استفاده نمایید.
اجازه برای بیرون رفتن
در سنین پایین والدین معمولا اجازه بیرون رفتن به فرزندان نمیدهند. محدود کردن فرزند در سنین نوجوانی قطعا چالش ها و بحث هایی را بین خانواده و فرزند ایجاد میکند. زمانی که محدودیت والیدن بیشتر شود تبدیل به نارضایتی نوجوان و ناراحتی های زیاد میشود. نوجوانانی که اجازه بیرون آمدن از خانه و رفتن به قرار های دوستانه ندارند، احساس عدم استقلال و اعتماد به نفس پایین دارند.
معمولا والدین باید فرزندان خود را درک کنند. بیرون رفتن افراد باعث تقویت روابط اجتماعی میشود. گاهی با استفاده از ترفندهایی میتوانی از والدین اجازه برای بیرون رفتن بگیرید و با جواب مثبت آنها روبرو شوید. ترفند های اجازه برای بیرون رفتن را در این مقاله توضیح دادهایم.
چگونه از والدین اجازه برای بیرون رفتن بگیریم؟
اگر در دسته افرادی قرار دارید که والدینتان اجازه برای بیرون رفتن نمیدهند، باید از راهکارهایی استفاده کنید که برای جلب توجه و رضایت والدین موثر است. در ادامه مقاله راهکارهایی را ارائه دادیم که در جهت اجازه برای بیرون رفتن بسیار موثر واقع میشوند.
1. رفتار مناسب داشته باشید
اولین راهکار اجازه برای بیرون رفتن، رفتار مناسب است. برای اینکه به والفدین خود احساس امنیت دهید و آنها را قانع کنید که از پس کارهای خود بر میآیید. نیاز به رفتار مناسب است. مثلا کارهایتان را خودتان انجام دهید. مستقل رفتار کنید و رفتارهای عاقلانه داشته باشید. زمانی که رفتار مناسب داشته باشید با درصد بالایی اجازه بیرون رفتن برای شما صادر میشود.
2. از دروغ پرهیز کنید
برای جلب توجه والدین و اجازه برای بیرون رفتن هرگز دروغ نگویید. مثلا اگر قرار است تا با دوستان به بیرون بروید، پدر و مادر را مطمئن کنید که چه زمانی، با کدام دوست به کجا میروید. این موضوع را به خاطر داشته باشید یک دروغ هم باعث از بین رفتن اعتماد والدین میشود.
3. به تماس خانواده پاسخ دهید
برای اینکه اجازه برای بیرون رفتن برای شما صادر شود باید به خانواده این اعتماد را بدهید که در تمام مدت با آنها در تماس خواهید بود. نگرانی های خانواده را درک کنید. سعی کنید خودتان گاهی با والدین تماس بگیرید و موقعیت خود را اطلاع دهید. با اطلاع از وضعیت خانواده علاوه بر کاهش نگرانی های آنها، به تدریج اجازه بیرون رفتن همیشه در اختیار شما خواهد بود.
4. با آرامش اجازه بگیرید
همیشه این موضوع را به خاطر داشته باشید که اعلام خواسته با داد و بیداد شما را با جواب “نه” روبرو خواهد کرد. بنابراین زمانی که اجازه برای بیرون رفتن را اعلام میکنید، با آرامش برخور کنید. تا با جواب مثبتی روبرو شوید.
5. زمان مناسبی در نظر بگیرید
زمانی که درخواست و اجازه برای بیرون رفتن دارید، زمان و موقعیت مناسبی را انتخاب کنید. مثلا برای در روز شلوغ و پر کار اجازه نگیرید. زمان مشغله و بحث های خانوادگی درخواست نداشته باشید. در این شرایط شنیدن “نه” با درصد بالایی همراه است. بنابراین سعی کنید در شرایط موقعیت مناسبی درخواست خودتان را اعلام کنید. زمان هایی که والدین انرژی کافی دارند، سرحال و شاد هستند بهترین فرصت در جهت اجازه برای بیرون رفتن است.
6. معامله با والدین را فراموش نکنید
معمولا در صورتی که در خانه به حرف ها و خواسته های خانواده گوش ندهید اجازه برای بیرون رفتن هم نخواهید داشت. بنابراین سعی کنید تا در فعالیت های منزل کوشا باشید. مثلا قبل از اینکه اجازه برای بیرون رفتن بگیرید، اتاق خود را مرتب کنید. تکالیف درسی را انجام دهید و به حرف های پدر و مادر گوش دهید. در این شرایط اجازه برای بیرون رفتن راحت تر اتفاق میافتد.
7. مسئولیت پذیر باشید
مسئولیت پذیری اصل مهم در جهت اجازه برای بیرون رفتن است. زمانی به خانواده میتوانید اطمینان دهید که بزرگ و مستقل شده اید که مسئولیت پذیری شما را مشاهده کنند. برای نشان دادن مسئولیت پذیری خود باید کارهایی را انجام دهید که در ادامه شرح داده ایم.
- وظایف خود را به درستی انجام دهید.
- کارهایی که مخصوص به شما است به والدین واگذار نکنید.
- به قول های خود عمل کنید.
- حرف و عملتان را با هم یکسان کنید.
- خانواده را نا امید نکنید.
8. پدر و مادر را مجبور نکنید
در جهت اجازه برای بیرون رفتن والدین خود را مجبور و وادار نکنید. بعد از درخواست خود دائما به دنبال والدین نباشید و زمانی را جهت فکر کردن به آنها بدهید.
9. پاسخ منفی را مثبت کنید
زمانی که با جواب منفی در رابطه با اجازه برای بیرون رفتن روبرو شدید، دلیل و علت را از خانواده بپرسید. گاهی دلیلی والدین شما را نیز قانع خواهد کرد. اما اگر با دلایل قانع کننده ای روبرو نشدید، با صحبت های منفی خانواده را مجاب کنید. التبه به خاطر داشته باشید که مکالمه باید در زمان آرامش صورت بگیرد.
10. قدردانی از والدین را جدی بگیرید
اگر با جواب مثبتی در جهت اجازه برای بیرون رفتن روبرو شدید، قدردانی از والدین را فراموش نکنید. زمانی که قدر رفتارهای والدین را بدانید خانواده شما را بالغ تصور میکنند. قدردانی از والدین آنها را خوشحال خواهد کرد و در نهایت در بیرون رفتن های دیگر با موافقت روبرو خواهید شد.
11. به تصمیم والدین احترام بگذارید
اگر بیشتر مواقع اجازه برای بیرون رفتن صادر نشد، والدین را درک کنید. احتمالا دلایل قانع کننده ای دارند و شما را آنقدر بزرگ نمیدانند. با صحبت، درک، احترام، مسئولیت پذیری و البته کمک از روانشناس نظر خانواده را نسبت به بیرون رفتن با دوستان مثبت کنید.
کلام آخر
اجازه برای بیرون رفتن در سنین نوجوانی اندکی دشوار است. زمانی که با خانواده در این رابطه به گفت و گو میپردازید، شاید با مخالفت های غیر منطقی روبرو شوید. نگرانی های والدین قابل درک است، اما گاهی دلایل غیر منطقی باعث ناراحتی شما خواهد شد. برای بهبود شرایط و آگاه سازی والدین در رابطه با خواسته های خود از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اجازه برای بیرون رفتن میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.