خود ارضایی در زنان و دختران یکی از مسائل بسیار بحث برانگیز در حیطه سلامت جنسی و روانی است. بسیاری از افراد بر این باورند که این عمل مضرات زیادی دارد و میتواند عملکرد جنسی زنان را با مشکل مواجه سازد. در حالیکه عدهای دیگر خودارضایی را امری طبیعی و وسیلهای برای کاهش تنش جنسی در نظر میگیرند. در این میان نظر کارشناسان چیست؟ کارشناسان سلامت روان به خود ارضایی به عنوان یک پدیده طبیعی در فرایند رسش جنسی نگاه میکنند اما معتقدند پیامدهای آن مطابق با شرایط فرهنگی، اعتقادات مذهبی و آسیب پذیری روانی فرد میتواند متفاوت باشد. هم چنین تکرار وسواس گونه خود ارضایی، امروزه به عنوان یک اعتیاد رفتاری در نظر گرفته میشود. برای آشنایی بیشتر با خود ارضایی در زنان و پیامدهای آن تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
خود ارضایی در زنان و دلایل آن
خود ارضایی به معنای تحریک اندامهای جنسی توسط خود فرد برای تجربه لذت و رسیدن به ارگاسم است. دلایل انجام این عمل معمولا در مردان و زنان مشابه است که از جمله مهم ترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– کنجکاوی و تلاش برای کشف لذت جنسی در دوران بلوغ
– عدم دسترسی به شریک جنسی در سایر دوران زندگی
– ناتوانی در رسیدن به ارگاسم در رابطه زناشویی و استفاده از خود ارضایی برای کسب لذت بیشتر
پیامدهای منفی خود ارضایی در زنان
کارشناسان بر این باورند که خودارضایی امری طبیعی است و اکثر افراد در طول زندگی خود به خصوص در زمان بلوغ آن را تجربه میکنند اما با این حال تکرار این عمل میتواند پیامدهای ناخوشایندی را برای افراد به همراه بیاورد و سلامت جنسی و روانی آنها را تهدید کند. ممکن است شدت این پیامدها متناسب با زمینه فرهنگی و اعتقادی افراد متفاوت باشد. ما در ادامه به مهم ترین عواقب خود ارضایی در زنان اشاره کردهایم:
1. احساس گناه و بروز مشکلات روان شناختی
انجام خود ارضایی در بسیاری از فرهنگها و مذاهب امری ناپسند و مذموم است. همین امر باعث میشود که افراد بلافاصله پس از ارضاء جنسی دچار احساس گناه شده و از بابت کاری که انجام دادهاند در درون خود شرمنده باشند. هرچقدر تاکید بافت فرهنگی که فرد در آن زندگی میکند بر غیر اخلاقی بودن عمل خود ارضایی در زنان بیشتر باشد، احساس گناه و عذاب وجدان ناشی از این کار بیشتر خواهد شد. تجربه مکرر احساس گناه آسیب پذیری روانی افراد را تا حد زیادی بالا میبرد و در اکثر موارد زمینه ساز بروز اختلالات اضطرابی و افسردگی میشود.
در نتیجه اگر احساس میکنید به انجام خود ارضایی عادت کردهاید و از این بابت هیجانات منفی بسیاری را تجربه میکنید، لازم است با یک روانشناس در مورد مشکل خود گفت و گو کرده و احساساتتان را با او در میان بگذارید.
2. اعتیاد به خود ارضایی در زنان
برخی افراد ممکن است در پی تجربه و تکرار عمل خودارضایی به انجام این کار وابسته شده و در واقع معتاد آن شوند. این افراد معمولا مشغولیت فکری بسیاری در مورد خود ارضایی دارند و برای انجام آن نوعی فشار و اجبار را در درون خود احساس میکنند. اگر خود ارضایی منجر به شکل گیری وابستگی روانی شده باشد به بروز مشکلاتی نظیر کاهش عملکرد روزانه فرد، افت عملکرد شغلی یا تحصیلی، بروز اختلالاتی در روابط بین فردی با دوستان یا خانواده و از دست دادن رویدادهای اجتماعی مهم به دلیل مشغولیت ذهنی زیاد با خود ارضایی میانجامد.
امروزه متخصصان همانند اعتیاد به مواد برای اعتیادهای رفتاری نظیر اعتیاد به خود ارضایی نیز اهمیت درمانی قائل هستند و روشهای مختلفی را برای بهبود بیماران به کار میگیرند. روانشناسان و روان پزشکان از جمله متخصصانی هستند که در درمان این مشکل میتوانند به شما کمک نمایند. برای دریافت مشاوره جهت ترک خود ارضایی کلیک کنید.
3. مشکلات مرتبط با پرده بکارت
داشتن پرده بکارت در بسیاری از فرهنگها به عنوان نماد باکرگی و نداشتن رابطه جنسی برای زن تلقی میشود. از همین رو از بین رفتن پرده بکارت برای بسیاری از دختران از اهمیت بسزایی برخوردار است و نبود آن میتواند فرصتهای ازدواج آنها را با مشکل مواجه سازد. در این شرایط خود ارضایی در زنان به خصوص از طریق تحریک واژن همواره با نگرانی در مورد از دست رفتن پرده بکارت همراه است و معمولا منجر به بروز استرس و تنشهای بسیاری در این زمینه میشود.
4. بروز مشکلات جنسی در ارتباط با همسر
اکثر دختران برای حفظ پرده بکارت هنگام خود ارضایی بر ناحیه کلیتوریس تمرکز میکنند و از این طریق به ارگاسم یا همان اوج لذت جنسی میرسند. این امر باعث میشود که آنها در آینده نتوانند ارگاسم واژینال را تجربه کنند و در رابطه جنسی با همسر خود به لذت کافی دست نیابند. به همین خاطر است که برخی زنان با وجود داشتن شریک جنسی به خود ارضایی ادامه میدهند و نمیتوانند آن را کنار بگذارند. در این شرایط کمک گرفتن از مشاوره جنسی و شرکت در جلسات روان درمانی با یک روانشناس به شما کمک میکند تا بتوانید به مرور بر رابطه جنسی با همسرتان تمرکز بیشتری کرده و در طول آن لذت بیشتری را تجربه نمایید.
آیا خود ارضایی برای زنان مفید است؟
بسیاری از افراد بر این باورند که خود ارضایی در زنان میتواند مفید باشد. چرا که به کاهش تنش جنسی کمک کرده و استرسها و نگرانیها را از بین میبرد. با این حال فواید هر امری باید در مقایسه با پیامدهای منفی آن سنجیده شود. همان طور که گفته شد خودارضایی بستری برای ابتلا به مشکلات روان شناختی و اختلال در عملکرد جنسی محسوب میشود. در نتیجه همواره باید در مورد انجام آن جانب احتیاط را رعایت کرد.
در واقع ممکن است انجام خود ارضایی برای افرادی که در دوران بلوغ هستند به کشف لذت جنسی بیانجامد یا در مواقعی که دسترسی به شریک جنسی وجود ندارد به طور موقت فشارها را کاهش دهد، اما تکرار این عمل با فعال کردن مدارهای پاداش در مغز میتواند به نوعی اعتیاد منجر شده و در روند طبیعی کسب لذت از رابطه جنسی اختلال ایجاد کند. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که در مورد نظرهای غیر کارشناسی که در این باره داده میشود بیشتر دقت کنید و برای فهم اینکه چه زمانی خود ارضایی منجر به آسیب میشود از کارشناسان متخصص در حیطه سلامت روان کمک بگیرید.
آیا خودارضایی به تجربه ارگاسم کمک می کند؟
رسیدن به ارگاسم در زنان وضعیت پیچیدهایست که تحت تاثیر عوامل گوناگونی قرار دارد. در واقع زنان برای اینکه بتوانند به اوج لذت جنسی برسند، نیاز دارند که در زمان، مکان و شرایط مناسبی قرار داشته باشند و از نظر عاطفی نیز احساس امنیت و حمایت کنند. از آنجایی که در خود ارضایی شروع تحریکات جنسی تنها به خود زن بستگی دارد احتمال اینکه ارگاسم را تجربه کند بیشتر است.
اما این مسئله بیش از آنکه به عمل خودارضایی مربوط باشد به شرایط روانی و زمان و مکانی که تحریکات جنسی در آن انجام میشود بستگی دارد. در نتیجه برای اینکه در رابطه با همسر خود بتوانید به لذت جنسی بیشتری دست یابید، باید به این موارد توجه فرمایید. اگر دچار ناتوانی در تجربه ارگاسم هستید مراجعه به یک روانشناس متخصص در حیطه سکس تراپی به شما کمک میکند تا ریشه مشکل خود را دریافته و عملکرد خود را بازیابید. برای دریافت مشاوره جنسی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مسائل جنسی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
در برخی مواقع خودارضایی باعث کاهش استرس مسشود اما با توجه به پیامدهای بسیار منفی آن و احتمال اعتیاد به خودارضایی، متخصصان این روش را برای هر منظوری توصیه نمیکنند.