ترس از زنان


ترس از زنان ، ژنوفوبیا یا زن هراسی به معنای ترس غیر واقعی و شدید از زنان است که برخی از مردان به آن مبتلا هستند. البته این یکی از فوبیاهای نادر می‌باشد؛ چرا که کمتر مردی وجود دارد که از زنان بدون هیچ دلیلی بترسد. زنان و مردان مکمل یکدیگر بوده و اگر از یکدیگر بترسند و نزدیک نشوند؛ شاید حتی نسل بشر هم دچار مشکل شود. از این رو ریشه یابی و درمان این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. از طرفی خود مردان نیز چنین ترسی را نمی‌پذیرند. چرا که نمی‌خواهند در مقابل زنان احساس ضعف کنند. به همین دلیل بیشتر امکان دارد که برای درمان مراجعه کرده و کمک بگیرند. در این زمینه بهتر است با یک مشاوره فردی صحبت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از زنان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره ازدواج از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

ترس از زنان

زنان بیش از نیمی از هر جامعه ای را تشکیل می‌دهند. پس اگر مردی مبتلا به ترس از زنان باشد؛ اصلا نمی‌تواند از خانه خارج شده و دچار مشکلات شدید اجتماعی خواهد شد. زنان همه جا حضور فعال داشته و البته حضور آنها ضروری است. پس مردانی که چنین احساسی دارند؛ باید این موضوع را پذیرفته و آن را درمان کنند. البته که تنها مواجه شدن با زنان آنها را نمی‌ترساند. بلکه آنان از فکر کردن به زنان و نگاه کردن به تصاویر آنان نیز دچار ترس و واهمه می‌شوند. قطعا این افراد به دلیل این ترس اصلا تمایلی به ازدواج نداشته و از لحاظ اجتماعی نیز بسیار منزوی هستند. در ادامه بیشتر در مورد این ترس توضیح خواهیم داد. برای آشنایی با نشانه های ناشی از ترس از ازدواج کلیک نمایید.

فرق بین ترس از زنان با زن ستیزی

برخی از افراد ترس از زنان را با زن ستیزی اشتباه می‌گیرند. اما مردان زن ستیز اصلا از زنان نمی‌ترسند. بلکه رفتارهای خصمانه با آنها داشته و یا اصلا آنها را به رسمیت نمی‌شناسند. از نظر آنان زنان جنس دوم بوده و جامعه هیچ نیازی به آنان ندارد. در صورتی که افرادی که مبتلا به ترس از زنان هستند؛ اصلا چنین تفکراتی در مورد زنان ندارند. آنان تنها نمی‌خواهند که با جنس مخالف خود مواجه شوند. برای آشنایی بیشتر با انواع فوبیا کلیک نمایید.

دلایل بروز زن هراسی

اما چه دلایلی باعث می‌شود تا یک مرد از زنان بهراسد؟ شکل گیری این فوبیا در بیشتر موارد، ریشه در دوران کودکی افراد دارد. اما عوامل دیگری نیز می‌تواند در این مورد موثر باشد. مردان معمولا در بزرگسالی دچار زن هراسی نمی‌شوند؛ بلکه دچار زن ستیزی می‌شوند. در این قسمت به توضیح برخی از این دلایل خواهیم پرداخت.

تجارب تلخ گذشته

تجاربی مانند مورد آزار و اذیت واقع شدن توسط زنان، تجاوز و تهدید می‌تواند منجر به ترس از زنان در مردان بشود. مردانی که در دوران کودکی خود توسط مادر مورد سواستفاده قرار گرفته و یا مراقبی که به آنها آسیب زده است؛ بسیار احتمال دارد که در آینده دچار ژنوفوبیا شود.

حتی تحقیقات ثابت کرده اند که مشاهده چنین چیزی در مورد دیگران نیز می‌تواند منجر به بروز چنین حالتی گردد. برای مثال پسر شاهد رفتارهای پرخاشگرانه مادر با پدر و یا دیگر فرزندان است.

مسائل فرهنگی

ابتلا به ترس از زنان می‌تواند ناشی از آموزه ها و یا تجربیات فرهنگی هم باشد. در فرهنگ هایی که تبعیض جنسیتی زیاد است و یا بر نقش ها تاکید افراطی می‌شود؛ بعید نیست که شاهد بروز ترس از زنان باشیم. در واقع در چنین جوامعی حتی اگر افراد دچار این فوبیا هم نشوند؛ دید منفی نسبت به زنان خواهند داشت.

ابتلا به اضطراب اجتماعی

به طور کلی فردی که مبتلا به اضطراب اجتماعی است؛ از تعامل کردن با مردم می‌ترسد. این موضوع گاها منجر به ترس از زنان و یا قشر خاصی از جامعه شود و یا آن را تشدید کند. به طور کلی ابتلا به اختلالات اضطرابی، رابطه تنگاتنگی با شکل گیری فوبیاها دارند.

عواملی که در این زمینه موثر هستند

علاوه بر دلایلی که در قسمت قبلی به آنها اشاره کردیم؛ عوامل دیگری نیز در ترس از زنان نقش دارند. برای مثال:

📌سن: هرچه سن افراد کمتر باشد؛ بیشتر احتمال دارد که به انواع فوبیا مثل ترس از زنان مبتلا شوند.

📌ژنتیک: یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به فوبیاها، ژنتیک است. در واقع اگر یکی از اعضای خانواده چنین ترسی را داشته باشد؛ بیشتر احتمال دارد که فرزند هم مبتلا شود.

📌خلق و خوی افراد: کودکان ترسو و حساس بیشتر احتمال دارد که در بزرگسالی دچار ترس از زنان شوند.

📌تروماهای دوران کودکی: تروماها نیز زمینه ساز ابتلا به انواع فوبیاها هستند.

نشانه های ناشی از ترس از زنان

ابتلا به ترس از زنان مانند سایر فوبیاها با یک سری از نشانه ها همراه است که با توجه به این علائم می‌توان متوجه شد که فرد ترس غیرمنطقی از موضوعی کاملا طبیعی دارد. برخی از این نشانه ها، شامل موارد زیر هستند.

  • ترس فوری و شدید زمانی که در اطراف زنانا قرار می‌گیرند.
  • اجتناب از انجام فعالیت هایی که با زنان سروکار دارد.
  • زمانی که با زنان روبرو می‌شوند؛ دچار حالاتی مثل تعریق، نفس تنگی، حالت تهوع، درد در قفسه سینه، سرگیجه، لرزیدن و… می‌شوند.
  • این موضوع در زندگی روزانه آنها اختلال ایجاد می‌کند.

پیامدهای ترس از زنان

طبیعتا این موضوع زندگی طبیعی آنها را مختل کرده و باعث می‌شود تا از انجام بسیاری از فعالیت ها دست بکشند. علاوه بر اینکه آنها را در معرض ابتلا به سایر فوبیاها و اختلالات اجتماعی می‌گذارد؛ فعالیت اجتماعی آنان را نیز مختل کرده و باعث بروز مشکلاتی مثل افسردگی، افکار خودکشی، سومصرف مواد و انزوای اجتماعی می‌شود. برای آشنایی بیشتر با انواع انگیزه ازدواج کلیک نمایید.

تشخیص زن هراسی

در آخرین کتابچه تشخیصی آماری اختلالات روانی ملاک های جداگانه ای برای ترس از زنان آورده نشده است. اما همین که افراد نشانه های این اختلال را برای مدت شش ماه بدون وقفه و بدون هیچ دلیلی بروز دهند؛ بدین معناست که به این فوبیا مبتلا هستند. تشخیص این موضوع باید توسط متخصص انجام شود.

روش های درمانی ژنوفوبیا

می‌توان نشانه های ناشی از ترس از زنان را کنترل کرده و تا حدی آن را درمان کرد. حتی گاهی شاهد این موضوع هستیم که افراد مبتلا بعد از پایان درمان، ازدواج هم می‌کنند. روش های درمانی که برای این مشکل استفاده می‌شوند؛ شامل موارد زیر هستند. برای اطلاع از راه های درمان فوبیا کلیک نمایید.

مواجهه درمانی: مواجهه فیزیکی و مرحله به مرحله با زنان در حالت کنترل شده.

درمان شناختی رفتاری: تغییر افکار و باورهای مردان نسبت به زنان.

دارو درمانی: در حالت شدید مصرف دارو برای کنترل استرس ناشی از دیدن زنان.

سخن پایانی

برخی از فوبیاها با اینکه رایج تر هستند؛ اما شدت کمتری دارند. چرا که بسیار کم احتمال دارد که یک فرد در زندگی اش با اقیانوس و یا حیواناتی مواجه شود. اما برخورد با زنان، اجتناب ناپذیر بوده و نمی‌توان به دور از آنها زندگی کرد. پس درمان این فوبیا از اهمیت زیادی برخوردار بوده و افراد باید اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند. در این مورد حتما باید از متخصص نیز کمک گرفت.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از زنان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره ازدواج از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *