کوکائین نام ماده مخدری است که از برگ گیاه کوکا به دست میآید و بهعنوان قویترین ماده اعتیادآور موجود در جهان شناخته میشود. مصرف و اعتیاد به کوکائین باعث ایجاد احساس شادی و افزایش انرژی در فرد شده و به همین خاطر بسیاری از نوجوانان و جوانان به مصرف آن تمایل دارند.
کوکائین بهصورت پودری نرم و سفیدرنگ است که بوی خاصی ندارد و به همین خاطر به نام دانه برف نیز شناخته میشود. قدرت اعتیادآوری کوکائین به حدی است که یک بار مصرف آن میتواند باعث بروز اعتیاد به کوکائین در فرد شود.
به همین خاطر آشنایی با نشانههای مصرف کوکائین و علائم اعتیاد به آن اهمیت بسیاری دارد. درصورتیکه به مصرف و اعتیاد به کوکائین توسط یکی از نزدیکانتان شک دارید میتوانید از طریق مشاوره ترک اعتیاد با متخصصین اطلاعات مناسبی در این باره به دست آورید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به کوکائین می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
کوکائین چیست؟
کوکائین که با نام کوک یا برف نیز در میان مصرفکنندگان شناخته میشود یک پودر نرم و سفیدرنگ است که خاصیت اعتیاد آوری بسیار بالایی دارد و بهعنوان قویترین ماده مخدر موجود از آن نام برده میشود. این مادهمخدر جدیدی نیست و از گذشتههای دور از آن استفاده میشده است.
این ماده در پزشکی و برای ایجاد بیحسیهای موضعی نیز استفاده می شود. بااینحال به دلیل خاصیت اعتیادآوری بالایی که دارد معمولاً در صنایع پزشکی مورد استفاده قرار نمیگیرد. مصرف و اعتیاد به کوکائین با افزایش میزان دوپامین در مغز باعث ایجاد احساس لذت و سرخوشی در فرد شده و به دنبال آن وی احساس انرژی مضاعف کرده و بدون خستگی به فعالیت میپردازد.
[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : مواد محرک | عوارض و علائم انواع محرک های مغز [/box]
انواع کوکائین
این ماده به سه شکل مختلف در بازار موجود است و هریک از آنها با توجه به ساختار شیمیایی که دارند به لحاظ میزان اثرگذاری و احساساتی که در فرد ایجاد میکنند تا حدودی با هم تفاوت دارند.
- نمک هیدروکلراید
- فرم آزاد
- کراک
نمک هیدروکلراید
نمک هیدروکلراید نام شیمیایی همان پودر سفیدی است که به نام کوکائین شناخته میشود. این نمک هیدروکلراید طمعی تلخ دارد که بی حس کننده است. این ماده قابلیت حل شدن در آب را دارد و از طریق راههای مختلفی مثل استنشاق، تزریق و خوراکی قابل استفاده است.
فرم آزاد freebase
برای افزایش میزان خلوص کوکائین در آزمایشگاهها و از طریق روشهای مشخصی نمک هیدروکلراید کوکائین را از آن جدا میکنند. آنچه باقی میماند حالت جامد داشته و از طریق دود کردن مورد استفاده قرار میگیرد.
کراک
کراک نیز مانند فرم آزاد کوکائین حالت جامد دارد و نمک هیدروکلراید از آن جدا شده است. با این حال به این خاطر که میزان خلوص آن از فرم آزاد بسیار کمتر است قیمت پایینتری نیز دارد.
روش استفاده از کوکائین | اعتیاد به کوکائین
از کوکائین میتوان به اشکال مختلفی استفاده کرد. شایعترین روش استفاده و اعتیاد به کوکائین بهصورت استنشاق است زیرا در این حالت کوکائین جذب مخاط بینی و ششها شده و بهسرعت وارد جریان خون میشود. درنتیجه اثرگذاری سریعی داشته و به نسبت روشهایی همچون تزریق سادهتر نیز هست.
تزریق آن نیز یکی دیگر از روشهایی است که به دلیل تأثیرگذاری سریع مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است. حالتهای دیگری همچون مصرف خوراکی یا مالیدن این ماده روی لثهها وجود دارد که بهاندازه روشهای پیشین مورد استفاده قرار نمیگیرد.
علائم اعتیاد به کوکائین | علائم مصرف کوکائین
چطور میتوانیم بفهمیم که یک نفر از کوکائین استفاده کرده است؟ برای پاسخ به این سؤال باید گفت که استفاده از کوکائین باعث بروز تغییراتی در حالات جسمی و روانی فرد میشود که در صورت مشاهده آنها میتوانید متوجه مصرف و اعتیاد به کوکائین شوید. درصورتیکه با هریک از این نشانهها در فردی مواجه شدید بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر و اطمینان از اعتیاد وی با یک متخصص مشورت نمایید.
- احساس سرخوشی و شادابی بیدلیل و ناگهانی
- کاهش اشتها و کاهش نیاز به خواب
- پرحرفی
- بالا رفتن اعتمادبهنفس
- وجود حملات اضطرابی
- بروز توهم و هذیان
- رفتارهای پرخاشگرانه
به این نکته توجه داشته باشید که این نشانهها ممکن است به دلیل مصرف سایر مواد مخدر نیز ایجاد شده باشد و یا دلیلی به غیر از مصرف مواد مخدر داشته باشد، به همین خاطر در صورت مشاهده این نشانهها برای دریافت اطلاعات بیشتر با یک متخصص مشورت نمایید.
[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : تست کوکائین [/box]
نشانههای قطع مصرف کوکائین
نشانههای قطع مصرف کوکائین به واکنشهای جسم و روان فرد نسبت به قطع یا کاهش میزان مصرف گفته میشود. معمولاً کسانی که به این مادهاعتیاد دارند؛ اگر به هر دلیلی به اندازه سابق از این ماده استفاده نکنند، دچار مشکلات ناخوشایند جسمی و روانی خواهند شد. این مشکلات مانع از تمایل به ترک میشوند. این نشانهها شامل موارد زیر است.
- احساس آشفتگی و سردرگمی
- اضطراب و افسردگی
- پرخاشگری و تحریکپذیری
- میل شدید به مصرف مجدد
- لرزش بدن
- درد عضلانی
- تهوع و استفراغ
مسمومیت با کوکائین | اعتیاد به کوکائین
درصورتیکه کوکائین بیش از حد مصرف شود باعث بروز مسمومیت در فرد میشود. در صورت مشاهده هر یک از نشانههای زیر، هرچه سریعتر فرد را به مراکز درمانی انتقال دهید.
- افزایش ضربان قلب و فشارخون
- افزایش تعداد تنفس
- بروز توهمهای حسی شدید
- غش یا کما
عوارض مصرف و اعتیاد به کوکائین
استفاده و اعتیاد به کوکائین باعث بروز عوارضی در جسم و شرایط روانی فرد میشود. عوارض استفاده از این ماده به دو دسته عوارض کوتاهمدت و بلندمدت تقسیم میشود که در این قسمت آنها را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. برای جلوگیری و پیشروی از این عوارض حتما برای درمان و مشاوره ترک اعتیاد اقدام کنید.
عوارض کوتاهمدت اعتیاد به کوکائین
- تهوع و استفراغ
- احساس لرزش دست
- گرفتگی عضلانی
- بالا رفتن ضربان قلب و فشارخون
- ناهماهنگی در حرکات بدن
- افزایش میزان تنفس
- احتمال وجود سکته
عوارض بلندمدت استفاده و اعتیاد به کوکائین
- اختلال در درک زمان و مکان
- بروز بیماریهای روحی جدی
- از دست دادن وزن بدن و سو تغذیه
- مشکلات تنفسی
- وجود جوشها و زخمهای دردناک در پوست بدن
- افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی
درمان اعتیاد به کوکائین
بر اساس تحقیقات انجام شده برای درمان اعتیاد به کوکائین میبایست دو شیوه درمان جسمی و روانی در کنار هم انجام بگیرد. در طی جلسات درمان جسمانی یا سمزدایی متخصصین به فرد کمک میکنند تا با کاهش تدریجی میزان مصرف، وابستگی جسمی به کوکائین را کنار بگذارد اما به این خاطر که اعتیاد به این ماده بیشتر جنبه روانی دارد و در حقیقت آنچه فرد را به مصرف وادار میکند یک وسوسه روانی غیرقابلکنترل است، میبایست به جلسات مشاوره و رواندرمانی در ترکاعتیاد بهکوکائین نیز توجه ویژهای شود.
مشاورین به فرد کمک میکنند تا از طریق بررسی موقعیتهای مختلف متوجه شود در چه شرایطی تمایل به مصرف در وی بیشتر خواهد شد. از این طریق توانایی کنترل و هوشیاری فرد بالاتر رفته و راحتتر میتواند در مقابل وسوسه مصرف مجدد و اعتیاد به کوکائین مقاومت کند. علاوه بر این روانشناسان در طی جلسات رواندرمانی راههای مقاومت در برابر میل به مصرف و کنترل اعتیاد به کوکائین را به فرد آموزش میدهند.
از دیگر اقداماتی که در جلسات رواندرمانی صورت میگیرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ریشهیابی مشکلاتی که باعث اعتیاد فرد به کوکائین شده نظیر ضعف اعتمادبهنفس یا مشکلات روحی و تلاش برای حل آنها
- کمک به فرد برای بهبود روابط خانوادگی و دوستانهای که در اثراعتیاد آسیب دیده است
- کمک به بیمار برای پیدا کردن اهداف و برنامههای جدید در زندگی
- استفاده از جلسات گروهدرمانی برای آشنایی بیماران با سایر افرادی که شرایط مشابهی دارند و فراهم شدن فرصت تبادلنظر و کمک این افراد به یکدیگر
بیتوجهی به انجام جلسات رواندرمانی معمولاً باعث میشود که دیر یا زود فرد مصرف مجدد را شروع کند. برای دریافت مشاوره ترک کوکائین کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به کوکائین می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.