احترام به پدر یکی از مسائلی است که همه ما در خانواده اهمیت بسیاری برای آن قائل هستیم. با همه اینها در هر خانوادهای گاهی اوقات پیش میآید که اختلافاتی بین اعضا اتفاق بیفتد. اما آنچه اهمیت دارد این است که شما چطور این اختلافها را مدیریت میکنید؟ بیاحترامیکردن به پدر و قهر و دعوا از آن دسته مسائلی هستند که میتواند آرامش خانواده را به طور کامل از بین ببرد. بهعلاوه این موضوع در بسیاری از ما عذاب وجدان بسیاری را هم ایجاد خواهد کرد. به همین دلیل در این مطلب راجع به احترام به پدر و راهکارهایی برای آن صحبت خواهیم کرد. بااینحال اگر احساس میکنید رابطه میان شما و پدرتان بیش از اینها نیاز به توجه دارد بهتر است راجع به این موضوع مشاوره خانواده دریافت کنید.
فهرست مطالب
اهمیت احترام به پدر
پدر و مادر یکی از عزیزترین داشتههای هرکدام از ما در زندگی هستند. میتوان آنها را دارایی با ارزشی دانست که غیر قابل جایگزین باشند. به همین خاطر بهتر است تا وقتی که در کنار ما هستند از وجودشان استفاده کنیم. اما علاوه بر علاقهای که هر یک از ما به پدر و مادرمان داریم احترام گذاشتن به آنها برای آرامش روان خود ما نیز بسیار اهمیت دارد. احتمالاً شما هم به تجربه متوجه این موضوع شده باشید که وقتی با پدرتان دچار اختلاف میشوید هرچقدر هم که از دست او ناراحت باشید بازهم ته قلبتان احساس عذاب وجدان و ناراحتی خواهید داشت. این ناراحتی میتواند تأثیرات منفی بسیاری روی شرایط روحی شما داشته باشد.
اگر صاحب فرزند هستید باید بدانید که رفتار شما با پدرتان الگوی خوبی برای رفتار آینده فرزندانتان با شما است. پس همواره به یاد داشته باشید که فرزندانتان با دقت به رفتارهایتان نگاه میکنند و در حال یادگیری هستند. پس دقت داشته باشید که چه چیزی را به آنها آموزش میدهید. پیشنهاد میشود مقاله خانواده موفق را بخوانید.
راهکارهایی برای احترام به پدر
محبت خود را به پدرتان نشان بدهید
بهترین و سادهترین راه برای اینکه به پدرتان احترام بگذارید این است که محبتتان را نسبت به او بیان کنید. گاهی اوقات به پدرتان بگویید که او را دوست دارید و بابت زحمتهایی که میکشد از او تشکر کنید. این کار باعث میشود که پدرتان احساس کند شما متوجه تلاشهای او هستید و او را نسبت به زندگی در کنارتان دلگرم خواهد کرد.
احترام به پدر | نظر پدرتان را بپرسید
سعی کنید در کارهای مختلف نظر پدرتان را بپرسید و از تجربیات او استفاده کنید. از این طریق شما احساس ارزشمندی را به پدرتان منتقل میکنید. تا جای ممکن سعی کنید از نظرات پدرتان در کارها و برنامههای خود استفاده کنید.
کوتاه بیایید
وقتی راجع به یک موضوع با پدرتان به اختلافنظر میخورید سعی کنید هرچه سریعتر بحث را تمام کنید. ادامه دادن بحث و تلاش برای شکست دادن پدرتان از جمله کارهایی است که حرمت او را از بین میبرد. حتی اگر مطمئن هستید که پدرتان اشتباه میکند دلیلی ندارد که این موضوع را به او ثابت کنید. یا حداقل سعی کنید این کار را با لحنی ملایم و با محبت انجام بدهید.
برای آشتی پیشقدم باشید
اختلاف و دلخوری بین همه اعضای خانواده موضوعی طبیعی است. اما آنچه بیشتر اهمیت دارد این است که چطور این اختلافها را مدیریت کنیم. اگر میخواهید احترام پدرتان را نگه دارید یکی از کارهایی که باید انجام بدهید این است که پس از اختلاف و قهر برای آشتی پیشقدم شوید. از پدرتان عذرخواهی کنید و به او بگویید که چقدر دوستش دارید. این کار شما باعث میشود سایر اعضای خانواده نیز این رفتار را یاد بگیرند و حرمت پدرتان در خانواده حفظ خواهد شد. برای آشنایی با نحوه جلب رضایت پدر و مادر کلیک کنید.
به جای بی احترامی به دنبال راهی برای حل اختلافات با پدر باشید
ناراضی بودن فرزند از والدین موضوعی است که گاهی اوقات و به هر دلیلی ممکن است اتفاق بیفتد. اگر شما هم از پدرتان ناراضی هستید احتمالاً حفظ حرمت وی برایتان کار دشواری خواهد بود. در چنین شرایطی بهتر است 3 مساله زیر را در نظر داشته باشید و برای کسب اطلاعات بیشتر درباره معیارهای خانواده سالم مطالعه نمایید.
1- بیاطلاعی والدین
تربیت صحیح فرزندان یکی از موضوعاتی است که نیاز به آموزش و اطلاع بسیاری دارد. بااینحال بسیاری از پدر و مادرها به این موضوع توجه چندانی ندارند. همین شرایط باعث میشود که گاهی اوقات فرزندان از پدر یا مادر خود بابت بعضی مسائل ناراضی باشند. در چنین شرایطی بهتر است کمی هم دنیا را از دریچه دید پدرتان نگاه کنید. آنها هرگز از عمد رفتار بدی با شما نداشتهاند. بلکه برعکس؛ همه تلاش خود را کردهاند که شما بهترین انسانی باشید که میتوانید باشید. اما شاید ناخواسته در این مسیر دچار اشتباهاتی شده باشند. بخشیدن والدینتان و حق دادن به آنها برای اینکه در این مسیر سخت، اشتباهاتی هم داشته باشند میتواند به آرامش خودتان هم بسیار کمک کند.
2- مشکلات اقتصادی و فشارهای اجتماعی
مردان برخلاف زنان از مشکلات و فشارهایی که تحمل میکنند صحبت نمیکنند. این شرایط باعث میشود که بسیاری از مواقع ظرفیت روانی آنها برای تحمل بسیاری از مسائل کمتر از حد معمول بشود. در چنین شرایطی شما احساس میکنید پدرتان بداخلاق است یا شاید او برخورد خوبی با شما نداشته باشد. اگر شما نیز با این مشکلات مواجه شدهاید بهجای اینکه پدرتان را قضاوت کنید با او صحبت کنید و اجازه بدهید احساس کند کسی را دارد که میتواند روی کمکش حساب کند.
3- بیماریهای روحی
بیماریهای روحی در مردان از جمله مشکلاتی هستند که باعث میشود احترام به پدر در خانواده کمتر بشود. زیرا بیماری یکی از اعضای خانواده معمولاً تمام اعضا را درگیر خود خواهد کرد. بااینحال بهتر است بدانید بیماران روحی بیش از هرکس و هر زمانی به کمک شما نیاز دارند. استفاده از برچسبهای مختلف برای آنها یا بدرفتاری با پدرتان به این خاطر که او بیمار است باعث میشود که حرمت وی از بین برود. به همین خاطر در چنین شرایطی سعی کنید مراقبت و توجه خود را نسبت به پدر افزایش دهید.
احترام به پدر و اهمیت مشاوره
احترام به پدر و مادر اصلی است که همه ما سعی میکنیم در زندگی رعایت کنیم. بااینحال همانطور که گفتیم بسیاری از مواقع مشکلاتی پیش میآید که رعایت کردن این موضوع برایمان مشکل خواهد شد. بیماریهای روحی، بدرفتاریهای والدین یا اختلاف سلیقهها میتوانند مشکلساز باشند. بسیاری از نوجوانان و جوانان احساس میکنند که والدینشان آنها را درک نمیکنند. در این شرایط بهتر است از یک مشاور خانواده کمک بگیرید. مشاورین خانواده راهکارهایی را برای صحبتکردن صحیح در خانواده به شما آموزش میدهند. این کار باعث میشود که همه اعضا بتوانند بهراحتی با هم صحبت کرده، نظرات یکدیگر را بشنوند و اختلافات را حل کنند.
خانوادهدرمانی یکی دیگر از اقداماتی است که روانشناسان میتوانند برای شما انجام بدهند. در شرایطی که اختلاف میان پدر و فرزندان به دلیل مشکلات ریشهدار پیش آمده باشد استفاده از جلسات خانوادهدرمانی به آنها کمک خواهد کرد تا دلایل بروز مشکلات را شناسایی کرده و برای حل آنها برنامهریزی کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
در یک شرایط آرام با پدرتان صحبت کنید. دلایل خود را برای مخالفت بیان کنید و سعی کنید با کمک یکدیگر به یک نتیجه مشترک برسید.
به این موضوع فکر کنید که پدرتان عمداً تصمیم بدی در مورد شما نگرفته و اگر مشکلی پیش آمده به دلیل بیاطلاعی یا مشکلاتی بوده که پدرتان نیز با آنها درگیر بوده است. برای این کار بهتر است کمی هم خودتان را جای پدرتان بگذارید.