چه راههای برای افزایش اعتماد به نفس همسر وجود دارد؟ این سؤال میتواند برای بسیاری از خانمها و آقایان تبدیل به یک دغدغه شود. اعتمادبهنفس پایین یکی از مشکلاتی است که هم خود فرد و هم اطرافیان او را آزار خواهد داد. ممکن است از اینکه میبینید همسرتان علیرغم همه تواناییهایی که دارد اعتمادبهنفس لازم برای انجام کارهایش را ندارد ناراحت شوید و به دنبال راهی باشید که بتوانید اعتمادبهنفس را به او برگردانید. خوشبختانه باید گفت که رفتارهای شما تا حد زیادی روی بالارفتن اعتمادبهنفس همسرتان تأثیر خواهد داشت. راهکارهایی که در ادامه شرح دادیم کمک زیادی به بالا بردن اعتماد به نفسر همسر تان خواهد اشت. همچنین به خاطر داشته باشید که کمکگرفتن از مشاوره خانواده در هر زمانی برای شما و همسرتان بسیار مفید است.
فهرست مطالب
راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس همسر
پایین بودن اعتماد به نفس همسرتان میتواند ناشی از مسائل مختلف باشد، اما برای اینکه بتوانید شرایط را برای ایشان تغییر دهید شما به عنوان همسر تاثیر زیادی دارید. بالا بودن اعتماد به نفس همسرتان در بالا رفتن کیفیت زندگی مشترک، آینده فرزندان و … به طور مستقیم اثر میگذارد. بنابراین باید با به کارگیری راهکارهایی به او در بالا بردن اعتماد به نفساش تلاش کنید. در ادامه راهکارهای مفیدی ذکر شده است. پیشنهاد میشود مقاله خانواده سالم را نیز بخوانید.
1- از همسرتان نظر بخواهید
کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند معمولاً شهامت بیان نظراتشان را ندارند. آنها بیشتر اوقات فکر میکنند که نظراتشان خوب نیست و بهتر است آنچه را دیگران میگویند تأیید کنند. به همین خاطر اگر میخواهید اعتماد به نفس همسرتان را بالا ببرید یک راهحل مناسب این است که از او نظر بخواهید. این کار شما چندین فایده خواهد داشت. اولاً بهتدریج این باور را در همسرتان ایجاد خواهید کرد که نظرات او و همینطور خود او برای شما اهمیت دارند. ثانیاً او متوجه خواهد شد که همیشه هم نظراتش اشتباه یا مسخره نیستند و بهتدریج شهامت کافی برای صحبتکردن و بیان خواستهها و نظراتش را پیدا خواهد کرد.
2- برای افزایش اعتماد به نفس همسر تان انجام برخی کارها را به او بسپارید
یکی از بهترین تمرینها برای کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند این است که فعالیتهای مختلفی را انجام بدهند. این موضوع باعث میشود آنها باور کنند که در انجام کارها خیلی هم بد نیستند و میتوانند مثل دیگران کارها را انجام بدهند. به همین خاطر انجام برخی فعالیتها مثل خریدهای خانه را به همسرتان بسپارید. اما اگر همسرتان در این کارها ضعیف است، اشتباهات او را به صورت دوستانه و آرام آرام تصحیح کنید. هرگز از عبارتهایی مثل (باز هم که نتوانستی……) یا ( اگر خودم انجام میدادم بهتر بود…..) استفاده نکنید.
یکی دیگر از روشهایی که میتواند تا حد زیادی به همسرتان کمک کند این است که بعضی مواقع نشان دهید که ناتوان شدهاید و به کمک او نیاز دارید. این کار باعث میشود همسرتان احساس مفید بودن بکند.
3- نقاط قوت همسرتان را بیان کنید
هر کدام از ما در کنار ضعفهایی که داریم نقاط مثبتی هم داریم. برای افزایش اعتماد به نفس همسر تان، روی این نقاط قوت تمرکز کنید. یکی از ویژگیهای کسانی که اعتمادبهنفس پایینی دارند این است که نمیتوانند ویژگیهای مثبت خود را ببینند. به همین خاطر اگر بتوانید این ویژگیها را در او پیدا کرده و یادآوری کنید بسیار یاری رسان خواهد بود.
4- برای افزایش اعتماد به نفس همسر واقعیت را به اندازه نشان دهید
همسران معمولاً به دو صورت به افکار طرف مقابل واکنش نشان میدهند؛ یا به طور کلی واقعیت را انکار میکنند و به همسرشان میگویند که هیچ مشکلی ندارد یا مثل دیگران او را تحقیر میکنند که چرا اعتمادبهنفس لازم برای هیچ کاری را ندارد.
باید گفت که هردوی این رفتارها به یک اندازه اشتباه هستند. به عنوان همسر باید بتوانید واقعیت را به شریک زندگیتان نشان بدهید و به او کمک کنید تا راهکاری برای شرایط موجود پیدا کند. سعی کنید در فضایی دوستانه صحبتها و افکار همسرتان را بشنوید و بخشهایی از آن را که به نظرتان اشتباه میآید اصلاح کنید. به علاوه همسرتان را راضی کنید که برای بالا بردن اعتماد به نفس خود از یک مشاور کمک بگیرد.
5- فضای شادی را برای همسرتان فراهم کنید
سعی کنید محیط خانه را شاد و پر از انرژی کنید. به همسرتان محبت داشته باشید و به او بگویید که در کنارش احساس خوشبختی میکنید. این کارتان باعث میشود همسرتان باور کند در این جنبه از زندگی خود موفق شده است. با توجه به اهمیتی که زندگی مشترک در زندگی هر کدام از ما دارد این موضوع میتواند تأثیر بسیاری روی سلامت روان همسر شما داشته باشد.
6- اصول صحیح انتقاد کردن را بلد باشید
اینکه چطور از همسرتان انتقاد میکنید تأثیر بسیاری روی اعتمادبهنفس او خواهد داشت. یادتان باشد ایراد گرفتن و انتقاد بیش از حد میتواند اعتمادبهنفس یک فرد سالم را هم از بین ببرد. حال اگر همسر شما به خودی خود اعتمادبهنفس پایینی دارد این کار شما میتواند آسیب جدی برای شرایط روحی او داشته باشد. به همین خاطر اگر میخواهید نکته ای را به همسرتان تذکر بدهید ابتدا اصول انتقاد صحیح را یاد بگیرید و سپس دست به انتقاد بزنید.
7- از همسرتان تعریف کنید
هنگامی که در یک جمع قرار دارید از همسرتان تعریف کنید و به دیگران بگویید که از زندگی با همسرتان راضی هستید. این کار شما باعث میشود همسرتان احساس رضایت و غرور کند. باور به اینکه او توانسته در زندگی مشترک خود موفق باشد میتواند تأثیر بسیاری روی اعتماد به نفس وی داشته باشد. برای آشنایی با راههای حمایت از همسر کلیک کنید.
اهمیت مشاوره در افزایش اعتماد به نفس همسر
اعتمادبهنفس پایین گاهی اوقات موضوعی نیست که به سادگی بتوانید آن را برطرف کنید. تربیتهای اشتباه کودکی گاهی اوقات چنان این موضوع را در فرد نهادینه کرده است که شما هرگز نمیتوانید با استفاده از چند راهکار ساده افکار همسرتان را تغییر بدهید. به زبان سادهتر باور به اینکه (من توانایی انجام هیچ کاری را ندارم) گاهی اوقات نتیجه سالها تجربه است. و شما نمی توانید یک نفره و در زمان کوتاه این تجربه سالیانه را از بین ببرید.
بسیاری از مواقع برخلاف تلاشهای شما همسرتان به دلیل ترسی که از تغییر کردن دارد با شما همکاری نخواهد کرد. یا باورهای منفی او چنان قدرتمند هستند که هرچقدر میخواهید نتایج مثبت را به او نشان دهید آنها را نخواهد پذیرفت. در چنین شرایطی بهتر است به جای رها کردن شرایط از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با استفاده از روشهای درمانی مختلف میتوانند به شما و همسرتان کمک کنند تا این مشکلات را از بین ببرید و زندگی سالم تری داشته باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه همسرداری میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره خانواده تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سوالات متداول
تربیت اشتباه کودکی و والدینی که به کودک اجازه نمیدهند مستقلانه کارهایش را انجام بدهد باور به ناتوانی را در او ایجاد میکنند.
سعی کنید انجام دادن بعضی از کارها را به همسرتان بسپارید؛ از نقاط قوت و تواناییهای او تعریف کنید و فضای شادی را در خانه ایجاد کنید.