امید به زندگی (ج)


امید به زندگی بی شک یکی از مولفه‎‌های اساسی برای پیشرفت در زندگی است. امید به زندگی در واقع نیروی محرکه ایست که شما را به ادامه مسیر ترغیب می‌کند. احساس خوب ناشی از امیدبه زندگی مسیر پر پیچ و خم زیستن را هموار می‌کند. همچنین این فاکتور مهم باعث افزایش سلامت جسم و روان شده و انگیزه درونی افراد را گسترش می‌دهد. شاید در موارد خفیف نبود امید درزندگی بیماری تلقی نشود، اما وقتی به باوری ریشه‌ای تبدیل گردد، منجر به تشدید نشانه های افسردگی می‌گردد. در ادامه درباره اهمیت و راه‌های افزایش امیدبه زندگی صحبت کرده‌ایم.

فهرست مطالب

چرا امید به زندگی مهم است؟

زندگی مدرن بشر پر از تغییرات ناگهانی و چالش‌هاست. تمام چالش‌های زندگی نیازمند تصمیم گیری، شکست و یا موفقیت‌اند. بنایراین چگونگی مواجهه انسان با چالش‌ها و شکست‌ها مهم و اساسی است. به بیان دیگر داشتن برنامه ریزی و هدف گذاری برای موفقیت کافی نیست. شما به نیروی محرکه برای ادامه دادن، تسلیم نشدن و درس گرفتن از اشتباهاتات نیازمند هستید و آن نیروی محرکه همان امید است. در صورتی که نمی‌دانید چرا هیچ چیز شما را به شوق نمی‌آورد، حتما مقاله علت افسردگی را مطالعه کنید.

تعریف امید به زندگی

امید به زندگی یک مولفه درونی و برداشت ذهنی است که به شما امکان می‌دهد از وقایع و اتفاقات زندگی انتظار نتایج مثبت و ثمربخش داشته باشید. این فاکتور روانی باعث می‌شود دیدگاه شما به چالش‌ها و مسائل زندگی مثبت شود و به هر واقعه در زندگی به چشم فرصتی برای بهبودی اوضاع بنگرید.

اما جامعه شناسان امید به زندگی را به گونه‌ای دیگر تعریف می‌کنند. بر این اساس امید به زندگی به مجموع سال‌هایی که فرد انتظار دارد زندگی کند گفته می‌شود که با توجه به شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در کشورهای مختلف متفاوت است.

بیشتر بخوانید : نشانه های افسردگی

راهکار های افزایش امید به زندگی

حوشبختانه با یادگیری تکنیک‌های افزاینده امیدبه زندگی می‌توانید این مولفه را رشد دهید. در ادامه راهکارهایی برای افزایش امید به زندگی را بررسی می‌کنیم. در صورتی که موثر نبودند حتما برای درمان ناامیدی اقدام کنید.

1- ارتباطات اجتماعی خود را افزایش دهید

افزایش تعاملات با دیگران به طور مستقیم بر امیدبه زندگی موثر است. وقت گذراندن با کسانی که دوستشان دارید و به آن‌ها اهمیت می‌دهید باعث گسترش دید مثبت شما به زندگی می‌شود. این تعاملات ارزشمند در دراز مدت باعث افزایش سطح سلامت روان شما می‌گردد.

2- افزایش امید به زندگی با ورزش کردن

طبق تحقیقات زمانی که به طور منظم ورزش می‌کنید هورمون‌های شادی بخشی مثل دوپامین در بدن‌تان ترشح می‌شود. این هورمون به همراه هورمون‌های دیگر باعث افزایش خلق شما و در نهایت باعث افزایش حس رضایتمندی و امیدبه زندگی‌تان می‌شود. برای شروع روزی 10 دقیقه پیاده روی را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

3- بیشتر مراقب خودتان باشید

از محیط‌های تنش زا و خطرناک دوری کنید. این محیط‌ها با ایجاد فشار روانی مستمر میزان امید به زندگی را در شما کاهش می‌دهد. از رفتارهای خطر آفرین مثل مصرف مواد مخدر یا رابطه جنسی بدون چهارچوب و رفتارهای این چنینی دوری کنید. میزان خواب شما در شبانه روز نیز آیتم مهمی تلقی می‌شود. سعی کنید در شبانه روز بین 6 تا 8 ساعت خواب مفید داشته باشید.

4- در مسیر رسیدن به اهداف تان باشید

هیچ عاملی نمی‌تواند مثل گام برداشتن در مسیر رسیدن به اهداف‌تان روی انگیزه و امید به زندگی‌تان موثر باشد. برای رسیدن به اهداف خود برنامه ریزی کنید. حتی اگر لازم است آموزش ببینید و مهارت‌های خود را گسترش دهید. سعی کنید هر روز یک گام به رویا و هدف خود نزدیک‌تر شوید.

5- پیگیر اخبار نباشید

خواندن روزانه اخباری که بخش زیادی از آن حاوی خبرهای ناگوار و منفی است باعث ضعیف شدن روحیه شما و افزایش ناامیدی‌تان می‌شود. بعضا شبکه‌های خبری با تکنیک‌های بزرگ نمایی، اخبار منفی را بزرگ‌تر جلوه می‌دهند و در طولانی مدت امید به زندگی شما را کاهش می‌دهد.

6- علایق خود را دنبال کنید

در کنار شغلی که دارید سعی کنید زمانی را هم برای ارتقای علایق خود در نظر بگیرید. پیگیری علایق شما باعث ایجاد بستری برای رشد امید به زندگی‌تان می‌شود. و علاوه بر آن انگیزه لازم برای ادامه مسیر را نیز کسب می‌کنید.

7- سپاسگزار داشته های خود باشید

روی نعمت‌هایی که در حال حاضر دارید متمرکز شوید. شاید بد نباشد سری به بیمارستان‌ها بزنید تا نعمت سلامتی خود را دست کم نگیرید. برای خانواده، دوستان خوب، بدن سالم، هوش، زیبایی و هزاران نعمت دیگر که هم اکنون از آن‌ها برخوردارید سپاسگزار باشید. قدردارنی و سپاسگزاری باعث افزایش حس مثبت شما به زندگی و افزایش امیدتان می‌شود.

8- استرس خود را مدیریت کنید

یکی از عوامل موثر بر امید به زندگی استرس و فشار روانی است. برای مدیریت استرس‌تان باید در ابتدا منشا آن را بیابید و با کمک روان شناسان آن را مدیریت کنید. استرس به طور مستقیم بر تغذیه و خواب شما موثر است. پس با مدیریت آن می توان از ایجاد مشکلات جسمی و درد و رنج هار روانی پیشگیری کنید.

سخن آخر

امید به زندگی یکی از مولفه‌های مهم رضایت از زندگی است. خوشبختانه با در نظر گرفتن تکنیک‌های بیان شده توسط روان شناسان می‌توان این عنصر مهم را رشد و ارتقا داد. کسانی که امید به زندگی خوبی دارند نوع سازنده‌تری از مواجهه با مشکلات از خود نشان می‌دهند. آن‌ها از چالش‌های زندگی نمی‌هراسند بلکه سعی دارند با در نظر گرفتن شرایط، امکانات و محدودیت‌های‌شان بهترین راه حل را برگزینند. بنابراین امید به زندگی می‌تواند یکی از عوامل اصلی مسیر موفقیت شما تلقی شود. در صورتی که راه‌های ذکر شده موثر نبود، حتما برای درمان افسردگی اقدام نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *