رفتار با همسایه (آو)


رفتار با همسایه یکی از اصول مهم اخلاقی و اجتماعی است؛ که باید به آن اهمیت داد. تاثیر همسایه در زندگی، در مواردی بیشتر از اقوام و دوستان صمیمی است. رفتار بد همسایه یا مزاحت او می‌تواند ما را از خانه خودمان منزجر کند. در این شرایط دیگر خانه برای ما محل استراحت و آرامش نیست. در فرهنگ ما به نیکی به همسایه بسیار توصیه شده است. در دنیای امروز دیگر کمتر کسی از همسایه مطلع است که نتایج آن  را در جامعه می‌بینیم.

رفتار با همسایه

همسایه ها افرادی هستند که در مجاورت ما زندگی می‌کنند. اینکه در یک محله باشیم یا یک ساختمان، تفاوتی نمی‌کند؛ به هر حال مکانی را با دیگران شریک می‌شویم که همگی باید در حفظ آن کوشا باشیم و همزمان باعث آزار دیگران هم نشویم. شاید شما هم این ضرب المثل را شنیده باشید که چهار دیواری، اختیاری! ولی آیا واقعا امکان پذیر است که اینگونه رفتار کنیم و به دیگران اهمیت ندهیم.

چگونگی رفتار با همسایه

فراموش نکنید که ما در این جهان تنها زندگی نمی‌کنیم و هر رفتار ما عکس العملی نیز از طرف دیگران خواهد داشت. اگر از همسایه خود انتظار رفتار محبت آمیز دارید؛ خود نیز باید به درستی رفتار کنید.

از حال یکدیگر با خبر شوید

این کار به معنای دخالت یا فضولی نیست. اما سعی کنید از احوال اشخاصی که در نزدیکی شما زندگی می‌کنند؛ باخبر شوید. اهمیت دادن به دیگران مخصوصا در شرایط سخت، بسیار کار پسندیده ای است. دستگیر افراد باشید و آنها را نادیده نگیرید.

اجازه بگیرید | رفتار با همسایه

در مورد استفاده از مشاعات و مشترکات، از همسایگان اجازه بگیرید. رضایت دیگران در این مورد شرط است. حتی اگر از رفتار آنها مطمئن هستید؛ باز هم آن ها را مطلع کنید. رفتار خودسرانه و بی اجازه در همسایگی، کار درستی نیست.

به یکدیگر کمک کنید

شرایط دشوار برای همه ما پیش خواهد آمد. برای کمک کردن به دیگران از همسایگان خود شروع کنید. این حمایت، همیشه مالی نیست. گاهی با رساندن افراد در مسیر های نزدیک، جا به جایی وسائل و از این قبیل، کمک های بزرگی برای دیگران محسوب می‌شود.

فعال باشید | رفتار با همسایه

در محل زندگی خود فعال باشید. ولی این کار را به تنهایی انجام ندهید. مشارکت در کارهای محل زندگی خود، رفتاری است که با کمک دیگر همسایگان می‌توان انجام داد. انجام تمام کارهای ساختمان یا محله به عهده یک نفر نیست و همه افراد باید فعال باشند.

رفتار محبت آمیز داشته باشید

سعی کنید در همه شرایط رفتاری ملایم و محبت آمیز با همسایه خود داشته باشید. مشاجره و عصبانیت، فقط اوضاع را بدتر خواهد کرد. مهربانی با همسایه خود، در احادیث زیادی توصیه شده است. در عین حال از حقوق خود نیز مطلع باشد.

حقوق همسایگان | رفتار با همسایه

همه ما حقوقی داریم که دیگران ملزم به رعایت آنها هستند. به عنوان مثال زندگی در یک محیط آرام و تمیز از حقوق شهروندی ماست. همسایگان نیز باید به این حقوق احترام بگذارند. این حقوق  فقط مختص به خانه شما نیست؛ افرادی که در اطراف محل کار، دانشگاه ما و… زندگی می‌کنند نیز همسایه محسوب می‌شوند.

رفتار با همسایه ناهنجار

همانطور که همسایه خوب می‌تواند زندگی را برای ما شیرین تر کند؛ همسایه ای که مدام در حال زیرپا گذاشتن قوانین و آزار رساندن به دیگران است، می‌تواند روی زندگی ما نیز تاثیر بگذارد. همانطور که امام علی می فرمایند: همسایه بد، بزرگ ترین رنج و سخت ترین بلا و مصیبت است. در این قسمت به بخشی از این رفتار ها اشاره می‌کنیم.

رفت و آمد زیاد و سر و صدا

رعایت نکردن نظافت

دویدن در خانه

دخالت های بیجا

چشم وهم چشمی و رقابت

بی احترامی و بددهنی

در این موارد ابتدا به صورت مستقیم و با لحنی آرام به خود او تذکر دهید و در صورت دوام این رفتار ها حتما به مدیر ساختمان اطلاع دهید. در غیر این صورت مشکل را با کمک مراجع قضایی حل کنید. برای راه های کنترل خشم در زندگی کلیک کنید.

سخن پایانی

فراموش نکنید که رفتار همسایگان در سلامت ما تاثیر خواهد داشت. در انتخاب یک خانه حتما رفتار همسایگان را نیز، ملاک قرار دهید. وظایف و مسئولیت ها در مورد همه وجود دارد؛ پس اینکه ما فقط از همسایه خود توقع اجرای آنها را داشته باشیم، واقع بینانه نخواهد بود. رفتار با هسایه یکی از مصادیق آداب معاشرت است که ملزم به رعایت آن هستیم.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با همسایه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید

سوالات متداول

وظایف ما در مقابل همسایگان چیست؟

رفتار محبت آمیز، کمک کردن به آنها، اجازه گرفتن و فعالیت در امور همسایگی از وظایف ما در قبال همسایگان است.

چگونه در مقابل همسایه بد رفتار کنیم؟

ابتدا مستقیم به خود او تذکر خواهیم داد و در صورت ادامه این رفتار ها مشکل را با مدیر ساختمان یا مراجع قضایی حل خواهیم کرد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *