تیپ شخصیت ESFJ (سفیر)

تیپ شخصیت ESFJ (سفیر)

خصوصیات اصلی تیپ: برونگرایی، حسی بودن، احساسی و قضاوتی بودن

سایر ویژگی ها: خونگرم، معاشرتی، خوش صحبت، اجتماعی، جمع گرا، فعال و پویا

شیوع جمعیتی: 12 درصد جمعیت کل

حیطه شغلی: مشاغلی که نیاز به مذاکره و چانه زنی دارد

ویژگی های شخصیت سفیر

برای تیپ شخصیت سفیر چند ویژگی عمده را می‌توان به عنوان صفات اصلی یا کلیدی معرفی کرد. این صفات برونگرایی، حسی بودن، احساسی و قضاوتی بودن را شامل می‌شوند. براساس ترکیب این 4 صفت می‌توان گفت که خصوصیات زیر اغلب در شما دیده می‌شوند:

  • بسیار اجتماعی هستید و از بودن در کنار دیگران لذت می‌برید.
  • در همکاری و کارهای گروهی خوب هستید و به نیازها و احساسات دیگران توجه می کنید.
  • عملگرا و واقع بین هستید، حقایق را در نظر می‌گیرید و به جزئیات اهمیت می‌دهید.
  • اگر در مساله ای تجربه ای داشته باشید حتما از ان ها در برنامه ریزی هایتان استفاده می کنید.
  • جون دوست دارید دیگران شما دوست داشته باشند، برای راضی و خشنود کردن دیگران تلاش می کنید
  • دلتان می خواهد آدمی مفیدی باشید و دیگران به شما نیاز داشته باشند.
  • خوش صحبت هستید و از حرف زدن با دیگران لذت می برید.

نقاط قوت تیپ شخصیت ESFJ (سفیر)

1- برخورداری از مهارت های عملی قوی

شخصیت‌های سفیر مهارت‌های عملی بالایی دارند. آن‌ها مدیران نمونه‌ای بوده و همواره در انجام کارهای روزمره خود عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان می‌دهند. شخصیت ESFJ از اینکه می‌تواند به خوبی کارها را پیش ببرد لذت برده و همواره برای بهتر شدن تلاش می‌کند.

2- وظیفه شناسی قوی

افراد با تیپ شخصیت سفیر احساس مسئولیت‌پذیری بالایی را در وجود خود پرورش می‌دهند و همواره به عنوان افرادی وظیفه شناس شناخته می‌شوند. البته ممکن است در برخی موارد انگیزه آن‌ها از وظیفه شناسی زیاد دریافت پذیرش و تایید از جانب اجتماع باشد.

3- وفاداری زیاد

تیپ شخصیت ESFJ فردی بسیار وفادار است. در حقیقت او عاشق ثبات است و وقتی در موقعیتی قرار می‌گیرد، بیشترین تلاش را برای حفظ آن انجام می‌دهند. این ویژگی آن‌ها باعث می‌شود که همیشه به عنوان ستون و تکیه‌گاه گروه‌های اجتماعی شناخته شود.

4- اهمیت دادن به عواطف دیگران

شخصیت سفیر فردی است که همواره می‌خواهد از دیگران مراقبت کند. او عمیقا به نیازها، احساسات و خواسته‌های دیگران توجه می‌کند و به این موضوع اهمیت می‌دهد که به کسی آسیب نزند. شخصیت ESTJ در حقیقت بازیکن قدرتمند تیمی است که به جای باخت دیگران به دنبال یک نتیجه دو سر برد می‌گردد.

5- داشتن روابط موثر با دیگران

شخصیت سفیر همواره روابط گرمی با دیگران دارد. او در ارتباطات خود نقش فعالی ایفا می‌کند و همواره دوست دارد به گروهی از افراد تعلق خاطر داشته باشد. این مسئله به او انگیزه می‌دهد تا با دیگران گرم بگیرد و نوعی صمیمیت را میان خود و اطرافیان شکل دهد.

نقاط ضعف تیپ شخصیت ESFJ (سفیر)

1- نگرانی زیاد در مورد جایگاه و موقعیت اجتماعی

شخصیت سفیر مشغله ذهنی زیادی در مورد جایگاه و موقعیت اجتماعی‌اش دارد. این مسئله می‌تواند خلاقیت او را محدود کند و باعث شود که اضطراب زیادی را تجربه نماید.

2- انعطاف پذیری کم

سفیر عقاید خود را بیش از حد قبول دارد. این مسئله باعث می‌شود که گاهی اوقات اعتقادات خود را به دیگران تحمیل نمایند و در برابر پذیرش افکار مخالف انعطاف پذیری پایینی داشته باشند.

3- مقاومت در برابر ابتکار عمل

شخصیت سفیر ترجیح می‌دهد همان روش همیشگی را برای کارها در پیش بگیرد. این مسئله باعث می‌شود که در مقابل هر نوع ابتکار عمل از خود مقاومت به خرج دهد. در همین راستا او از رفتارهای بداهه استقبال نکرده و همواره می‌خواهد طبق سنت‌های پیشین عمل کند.

4- حساسیت زیاد نسبت به انتقاد

شخصیت سفیر اغلب بسیار دفاعی است. او معمولا آمادگی پذیرش انتقاد را به خصوص از جانب نزدیکان ندارد. همین مسئله باعث می‌شود که در برابر انتقادهای دیگران بسیار زیاد آسیب پذیر باشد و از نظر روحی لطمه ببیند.

5- از خودگذشتگی مفرط

شخصیت ESFJ به نیازهای دیگران تا حد زیادی اهمیت می‌دهد، اما این مساله گاهی اوقات می‌تواند به قیمت نادیده گرفتن خودش تمام شود. در واقع او ممکن است از خود گذشتگی مفرطی نشان دهد به طوری که دائما خواست‌ های دیگران در اولویت قرار گرفته و احساسات خودش سرکوب گردد.

میزان رواج تیپ شخصیت ESFJ (سفیر) در بین عموم مردم

بررسی‌های انجام شده در جامعه امریکا نشان می دهد که از میان 16 تیپ شخصیتی معرفی شده در تست MBTI، تیپ شخصیت ESFJ (سفیر)  رتبه دوم را در میان جمعیت عمومی دارد. به طور اختصاصی باید گفت که 17 درصد زنان و 8 درصد مردان از این تیپ شخصیتی برخوردار هستند.

مشاغل مناسب برای تیپ شخصیت ESFJ (سفیر)

ویژگی‌هایی نظیر دلسوزی، مهربانی، اهمیت دادن به دیگران، صبر و انگیزه بالا باعث می‌شود که شخصیت سفیر در برخی مشاغل بهتر عمل کند که از جمله آن‌ها می توان به حرفه مشاوره، مددکاری اجتماعی، پزشکی و معلمی اشاره کرد. اگر در تست MBTI مشخص شده که دارای این شخصیت هستید و می‌خواهید در مورد انتخاب رشته تحصیلی یا شغل آینده‌تان تصمیم بگیرید مراجعه به یک روانشناس و دریافت خدمات مشاوره شغلی تا حد زیادی به شما در این زمینه یاری می‌رساند.

تیپ شخصیت ESFJ (سفیر) و روابط عاطفی

احساسات شخصیت سفیر محور زندگی‌اش قرار دارد. او شخصیتی مهربان و دلسوز است و در رابطه عاطفی تا حد زیادی به عواطف طرف مقابل اهمیت می‌دهد و حتی در این راه حاضر است از خودگذشتگی‌های زیادی نیز نشان دهد.

از جمله ضعف‌های او در رابطه این است که کنار آمدن با موقعیت‌های جدید برایش دشوار است و زمانی که از او انتظار می‌رود کاملا منطقی برخورد کند با چالش رو به رو می‌شود. آن‌ها همچنین حساس و زودرنج بوده و به همدلی بیشتری از جانب شریک زندگی‌شان نیاز دارند.

از بین شخصیت های معروف چه کسانی دارای تیپ شخصیت سفیر هستند؟

از جمله افراد مشهوری که این تیپ شخصیتی را دارند می توان به گاندی، جو بایدن، بیل کلینتون و استیو هاروی اشاره کرد.

 

 

 

 

 

 

 


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *