دلیل لرزش فرمان هنگام ترمز


لرزش فرمان خودرو هنگام گرفتن ترمز و یا رانندگی یکی از ایرادات شایع و رایجی است که برای وسیله نقلیه به وجود می‌آید. در اکثر موارد رفع این مشکل از لحاظ اقتصادی هزینه چندان زیادی را بر دوش دارنده خودرو نمی‌گذارد.
اما باید متذکر شد که در صورت مشاهده این ایراد هنگام رانندگی و یا ترمز گرفتن و چشم پوشی کردن از آن موجب بروز خطراتی می گردد که ایمنی و سلامت راننده و سرنشینان خودرو را تهدید می کند. به همین سبب توصیه می‌شود هنگام مشاهده مشکل لرزش فرمان خودرو در موقع ترمز گرفتن در اولین فرصت اقدامات لازم جهت رفع این مشکل صورت بپذیرد.

 

دلایل رایج لرزش فرمان خودرو هنگام رانندگی چیست ؟

لرزش فرمان خودرو می‌تواند به دلایل مختلفی روی بدهد که که اغلب این موارد در هنگام رانندگی کردن با سرعت بالا اتفاق می‌افتد. لازم به ذکر است که لرزش فرمان خودرو ممکن است به دلیل وجود عیب و ایرادهایی در سیستم خود فرمان و یا سایر اجزای سیستم فنی اتفاق بیفتد که از شایع‌ترین دلایل لرزش فرمان می‌توان به دلایل زیر اشاره کرد.

* بالانس نبودن رینگ خودرو

*شکستگی دسته فرمان خودرو

* شل بودن پیچ‌های چرخ خودرو

*خراب شدن مفصل خلوص خودرو

*فرسودگی لاستیک‌ها یا وجود زائده در آن

* وجود مشکل در جلوبندی خودرو

*تنظیم نبودن فرمان خودرو

*خرابی بلبرینگ چرخ خودرو

*خراب بوش های میل فرمان خودرو

* وجود اشکال و خرابی در سیبک و یا شل شدن آن

*وجود داشتن اشکال در شاسی خودرو

 

 

اصلی‌ترین دلیل لرزش فرمان هنگام ترمز گرفتن خودرو چیست ؟

مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلیل لرزش فرمان خودرو هنگام گرفتن ترمز وجود ایراد و خرابی در دیسک های ترمز خودرو می باشد.
همان‌طور که مستحضر هستید؛ دیسک ترمز خودرو شامل یک صفحه فلزی گرد بوده که عرض آن به نوع و مدل خودرو وابسته است. این صفحه گرد فلزی به وسیله لنت ترمز احاطه می‌شود.
با فشردن پدال ترمز و لنت توسط راننده، به سطح دیسک فشار وارد شده و منجر به ایجاد اصتحکاک و گرما بین لنت و صفحه دیسک می‌شود.
آنگاه گرمای تولید شده باید به صورت یکنواخت در سطح دیسک ترمز پخش و دفع گردد.

به مرور زمان اصطکاک موجب می‌شود که سطح دیسک دچار خوردگی شده و منجر به کاهش ضخامت و تاب برداشتن آن شود. همچنین هنگام گرفتن ترمز در سرعت‌های بالا در تماس لنز با سطح دیسک صدا و لرزش ایجاد شده و از طریق اتصالات به فرمان انتقال می‌یابد.
به طور کلی لرزش و صدا هنگام ترمز گرفتن از بارزترین نشانه‌های وجود عیب و ایراد در دیسک ترمز می باشد.


لازم به ذکر است که؛ به غیر از وجود عیب و ایراد در صفحه دیسک خودرو عوامل دیگری نیز می‌توانند تا حدودی بر لرزش فرمان خودرو در هنگام ترمز گرفتن تاثیرگذار باشند که این عوامل عبارت‌اند از: وجود مشکل در سیستم تعلیق خودرو، شل بودن پیچ چرخ‌ها، چوب شدن لنت های ترمز و خرابی در کمک فنر.


چگونه می‌توان مشکل لرزش فرمان خودرو هنگام گرفتن ترمز را رفع کرد ؟

همان‌طور که متوجه شدید؛ فرمان خودرو به دلایل مختلفی ممکن است دچار لرزش شود اما لرزش فرمان خودرو هنگام ترمز گیری در اغلب اوغات به علت وجود عیب و ایراد در دیسک و متعلقات آن می باشد.
به همین دلیل برای رفع مشکل لرزش فرمان هنگام گرفتن ترمز بهترین و اولین گزینه پیشنهادی رفتن به سراغ صفحه دیسک و متعلقات مربوط به آن، بررسی و یافتن عیب موجود می باشد.
عیب و ایرادهای رایجی که در صفحه دیسک ممکن است هنگام گرفتن ترمز منجر به لرزش فرمان خودرو شوند عبارت‌اند از:

۱- سفت کردن نامتقارن پیچ‌های اتصال دیسک

توصیه می‌گردد برای بستن پیچ‌های اتصال دیسک از روش الگوی ستاره استفاده شود زیرا این روش مانع از سفت شدن نامتقارن پیچ‌های اتصال دیسک می‌گردد.

۲- رعایت نکردن گشتاور استاندارد صفحه دیسک

رعایت گشتاورد استاندارد صفحه دیسک از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولاً گشتاور استاندارد روی هر دیسک حک شده ‌است که با توجه به عدد حک شده بر روی دیسک باید گشتاور دیسک هر خودرو رعایت شود در غیر اینصورت شاهد لرزش‌های آزار دهنده فرمان خودرو در هنگام گرفتن ترمز خواهید شد.

۳- تاب برداشتن دیسک ترمز

علت سوم لرزش فرمان خودرو هنگام ترمز گیری تاب برداشتن دیسک ترمز می باشد. یکی از مشکلات رایج در خودروهای امروزی است.
علت بالا بودن امار تاب برداشتن دیسک، در خودروهای امروزی، پایین آمدن ضخامت دیسک به منظور کاهش وزن و مصرف سوخت خودرو هست.

 

چگونه می‌توان به تاب برداشتن دیسک خودرو پی برد
؟

راه‌حل پیشنهادی برای این منظور جدا کردن چرخ و بررسی آن است. اگر در سطح دیسک فرورفتگی یا برآمدگی واضحی به چشم بخورد و یا هنگام چرخاندن دیسک خودرو صدای منقطع سایش به گوش برسد یا دیسک قادر نباشد آزادانه بچرخد باید نتیجه گرفت که دیسک خودرو دچار تاب و سایش شده است.
توصیه می‌گردد در هنگام مشاهده ایراد و خرابی در دیسک جهت تعویض آن اقدام شود زیرا تعمیر آن درصورتی‌که قابلیت تعمیر شدن را داشته باش، چندان دوام نمی آورد و در فاصله زمانی کوتاه دوباره به حالت اولیه خود برگشته و شمارا دچار مشکل و دردسر می‌سازد.


عواقب اقدام نکردن به موقع جهت رفع ایراد لرزش فرمان خودرو هنگام ترمز گیری چیست ؟


یکی از مهم‌ترین عواقبی که ممکن است در صورت پشت گوش انداختن رفع علت لرزش فرمان خودرو موقع ترمز گرفتن، گریبان دارنده خودرو را بگیرد، چندین برابر شدن هزینه تعمیر در صورت استفاده طولانی ‌مدت از خودرو با وجود ایراد در صفحه دیسک می باشد.
به‌عنوان مثال موقعی که پیچ صفحه دیسک به‌صورت نامتقارن سفت شده باشد، تا مدت‌ها طولانی می توان با خودرو رانندگی کرد اما باید توجه داشت که این زمان آسیب‌های جدی و پرهزینه‌ای را می‌تواند به خودروی وارد کرده و صاحب خودرو را متحمل هزینه‌های سنگین تعمیر کند.
اثرات دیگر عدم اقدام به موقع جهت رفع مشکل موجود در دیسک، بروز تصادفات رانندگی می باشد. همان‌طور که مستحضر هستید؛ لرزش فرمان موجب می شود کنترل خودرو توسط راننده سخت شود که این عامل می‌تواند منجر به تصادف خودرو شده و درنتیجه آن آسیب‌های جبران ناپذیری را به راننده و سرنشینان داخل خودرو وارد آورد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *