غذا برای نوزاد هشت ماهه


غذا برای نوزاد هشت ماهه از تنوع نسبتا بالایی برخوردار است. در واقع در این دوران والدین حق انتخاب بیشتری در مقایسه با شش ماه اول دارند. اما هنوز هم باید نکاتی را در زمینه تغذیه نوزاد رعایت کرده و طبق برنامه مشخصی به فرزندشان غذا بدهند. از طرفی نوزاد تغذیه نوزاد در این دوران از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که در این دوران، نوزاد در حال وزن گیری و رشد بوده؛ اما همچنان سیستم گوارشی او تکامل نیافته است. به همین دلیل والدین باید برنامه ای مشخص در این دوران داشته و حتما از متخصص کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه غذای نوزاد 8 ماهه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

غذا برای نوزاد هشت ماهه

اینکه نوزاد در این دوران نیاز به غذاهای پرانرژی و مقوی دارد؛ اما سیستم گوارش او هنوز کامل نشده است؛ کار را کمی سخت می‌کند. معمولا والدین در این دوران تصور می‌کنند که دیگر کودک مجاز به خوردن هرچیزی هست. در صورتی که اینطور نبوده و نداشتن رژیم غذایی مشخص در نهایت منجر به بروز مشکلات مختلفی برای نوزاد خواهد شد. در گروه های مختلف غذایی، موادی که نوزادان می‌توانند مصرف نمایند؛ شامل موارد زیر است. برای آشنایی با سایر مراقبت‌های لازم در ارتباط با تغذیه نوزاد تا شش ماهگی کلیک کنید.

  • پوره های میوه و سبزیجات مثل پوره سیب، هویج، کدو و آووکادو
  • غلات مانند جو دوسر، برنج قهوه ای و کینوا
  • پروتئین مثل تخم مرغ، ماهی، مرغ و گوشت گاو
  • لبنیات مانند ماست پرچرب و پنیر
  • چربی های سالم مثل آووکادو، روغن زیتون و کره بادام زمینی
  • حبوبات مثل نخود، لوبیا قرمز و عدس

بهترین غذاها برای وزن گیری نوزاد هشت ماهه

بهترین غذاها برای وزن گیری نوزاد هشت ماهه متشکل از پروتئین و چربی های سالم هستند. به همین دلیل مصرف تخم مرغ، آووکادو و ماهی برای مصرف نوزاد در این سنین، بسیار توصیه می‌شود. همچنین نوزاد باید از لبنیات پرچرب نیز استفاده کرده که سرشار از کلسیم و یتامین دی هستند. مصرف چنین خوراکی هایی منجر به افزایش وزن و تقویت استخوانها می‌گردد. در کنار این مواد، والدین باید میوه ها و سبزیجات مختلف را نیز در رژیم غذایی کودک قرار دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره غذاهای حساسیت زا برای کودکان کلیک کنید.

جدول برنامه غذا برای نوزاد هشت ماهه

اگر بخواهیم به یک نمونه برنامه غذایی کامل یک روزه برای نوزاد هشت ماهه اشاره کنیم؛ نمونه زیر می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. طبق این برنامه می‌توانید روزانه پیش بروید و آیتم های آن را تا حدی تغییر دهید.

صبحانه پوره میوه ها مثل سیب یا موز و ماست چرب
میان وعده استفاده از تکه های میوه های تازه، نان سبوس دار به همراه کره بادام زمینی
وعده نهار پوره سبزیجات مثل هویج یا سیب زمینی و مرغ پخته
میان وعده پوره آواکادو به همراه تخم مرغ پخته شده
شام پوره غلات مانند برنج قهوه ای یا جوی دو سر، به همراه ماهی پخته

استفاده از غذای کمکی برای نوزاد هشت ماهه

در این دوران نباید از مصرف غذاهای کمکی غافل شد. این غذاها برای وزن گیری نوزاد هشت ماهه باید حاوی کالری و ویتامین های مختلف باشند. ترکیباتی مانند پوره آووکادو با تخم مرغ پخته، پوره موز با ماست چرب و پوره سیب زمینی و کرده بادام زمینی، اثرات چشم گیری روی فرایند وزن گیری کودک دارند. فراموش نکنید که چنین غذاهایی باید به تدریج به رژیم غذایی اضافه شوند تا هم بتواند به آنها عادت کرده و میزان علاقه و یا حتی حساسیت او به این غذاها مشخص شود. . برای آشنایی با نحوه شروع غذای کمکی کلیک کنید.

میان وعده هایی که کودک هشت ماهه می‌تواند مصرف کند

میان وعده ها برای کودک هشت ماهه از تنوع بالایی برخوردار هستند. والدین باید از مواد غذایی استفاده کنندد که سبک باشند و در عین حال انرژی زا و مغذی باشند. این میان وعده می‌تواند تکه های میوه تازه، نان سبوس دار با کره بادام زمینی و پوره سبزیجات باشد. برای آشنایی با نیازهای اولیه و اساسی کودکان کلیک نمایید.

میوه ها | غذا برای نوزاد هشت ماهه

میوه از بهترین و محبوب ترین خوراکی ها برای نوزاد هشت ماهه هستند. میوه ها می‌توانند به شکل های مختلفی در رژیم غذایی کودکان قرار گرفته و ویتامین و فیبر نوزاد را تامین کنند. این میوه ها می‌توانند هم در قالب پوره و هم به شکل طبیعی به نوزاد داده شوند. میوه هایی که نوزاد در این زمان می‌تواند از آنها استفاده کند؛ شامل موز، هلو، سیب و گلابی است.

میزان غذای کودک هشت ماهه چقدر باید باشد

اینکه یک نوزاد هشت ماهه باید چه میزان غذا بخورد؛ به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما به طور کلی بهتر است والدین در این زمینه زیاده روی نکنند. بهتر است در ابتدا هر وعده غذایی با یک تا دو قاشق غذاخوری آغاز شده و به تدریج بیشتر شود. باید به نیازهای غذایی نوزاد توجه داشته و به اندازه کافی به او شیرمادر یا شیر خشک بدهید.

نوشیدنی های مناسب برای نوزاد هشت ماهه

در رژیم غذایی نوزاد به اندازه کافی نوشیدنی قرار دهید. نوشیدنی هایی که نوزاد در این دوران می‌تواند از آنها استفاده کند شامل شیرمادر، شیر خشک، آب و آبمیوه ها تازه است. شیر مادر اصلی ترین منبع غذایی در این دوران بوده و باید به اندازه کافی در اختیار نوزاد قرار بگیرد.

توجه داشته باشید که آبمیوه ها باید کاملا طبیعی و بدون افزودنی شیمیایی باشند.

روش هایی برای غذا دادن به نوزاد هشت ماهه

در مورد غذا برای نوزاد هشت ماهه نکاتی وجود دارد که در صورت رعایت کردن آنها نوزاد راحت تر غذا خورده و از بروز مشکلات مختلف هم پیشگیری می‌شود.

  1. معرفی کردن غذاها به صورت تدریجی
  2. له کردن و پختن غذاها به اندازه کافی
  3. استفاده از مواد غذایی تازه و طبیعی
  4. توجه کردن به نیازهای تغذیه ای کودک
  5. رعایت کردن تنوع غذایی
  6. منظم کردن زمان غذا دادن به کودک
  7. توجه کردن به واکنش های نوزاد

طرز تهیه سوپ برای نوزاد هشت ماهه

در رژیم غذایی نوزاد هشت ماهه می‌توانید از سوپ نیز استفاده کنید. برخی از سوپ هایی که مادران می‌توانند برای نوزاد خود تهیه کنند؛ شامل موارد زیر است.

برای تهیه سوپ سبزیجات، هویج، کدو و سیب زمینی را به قطعات کوچک برش داده و با آب بپزید و سپس آنها را با مخلوط کن، پوره نمایید.

برای سوپ مرغ نیز تکه های کوچک مرغ را با هویج و سیب زمینی بخته و سپس آنها را به صورت پوره درآورید.

می‌توانید سوپ جوی دو سر نیز به کودکتان بدهید که برای درست کردن آن باید جو دوسر را به همراه سبزیجات مورد علاقه کودک پخته و سپس آنها را به پوره تبدیل کنید.

سخن پایانی

با اینکه به طور کلی تهیه غذا برای کودکان دشوار است و رژیم غذایی آنها محدودیت های زیادی دارد؛ اما نباید از کنار این موضوع به سادگی بگذرید. بهتر است در این مورد شرایط جسمانی کودک را در نظر داشته و حتما با یک متخصص نیز در این زمینه مشورت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه غذای نوزاد 8 ماهه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *