گم شدن بچه موقعیتی حساس و اضطراب آور است. البته که امروزه دیگر کمتر شاهد بروز چنین اتفاقی هستیم. اما به طور کلی این موضوع میتواند به طور کلی آینده کودک را تحت تاثیر قرار دهد. حتی اگر کودک به صورت پیدا شده و هیچ مشکلی هم برای او ایجاد نشود؛ بازهم خاطره گم شدن برای او مانند یک تروما خواهد بود و باعث میشود تا کودک در معرض ابتلا به فوبیاهای مختلفی قرار گیرد. همانطور که معمولا شاهد این هستیم که تا چند روز بعد از گم شدن کودک او حال روحی مساعدی نخواهد داشت. واکنش والدین نیز در این زمینه بسیار تعیین کننده است. برای کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه میتوانید از مشاوره کودک نیز کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه گم شدن بچه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
گم شدن بچه
تقریبا برای همه ما پیش آمده است که در دوران کودکی برای مدت زمان کوتاهی گم شده باشیم و یا حداقل چنین ترسی را تجربه کرده ایم. به همین دلیل باید بدانیم که چقدر این احساسات ناخوشایند بوده و باید جلوی بروز آنها را برای کودکان مان بگیریم. در بیشتر موارد والدین بعد از پیدا کردن فرزند خود، با اینکه خودشان هم میدانند که او مقصر نیست؛ اما شروع به سرزنش و تحقیر کرده و حتی او را مقصر جلوه میدهند. در صورتی که کودکان خیلی نمیتوانند در این مورد از خودشان محافظت نمایند. از طرفی این واکنش شما باعث میشود تا آنها بیشتر احساس گناه کنند. به همین دلیل در این مقاله بیشتر در این مورد توضیح خواهیم داد. برای اطلاع از راه های آماده کردن بچه کلاس اول کلیک نمایید.
کودک گمشده باید چه چیزهایی را بداند؟
ممکن است تصور کنید که با صحبت کردن با کودک در این مورد او را میترسانید و یا اصلا بیان کردن چنین نکاتی اصلا لزومی ندارد. در صورتی که این یک مهارت اجتماعی محسوب شده و کودک باید بداند که در چنین شرایطی چطور رفتار کند. از طرفی همه کودکان در معرض خطر هستند؛ چرا که با والدین خود در مکان های شلوغی حاضر میشوند. تقریبا از سن 3 سالگی به بعد میتوانید در این مورد با او صحبت کرده و آموزش های لازم را به او بدهید. در ادامه به توضیح برخی از آنها خواهیم پرداخت. برای آشنایی با آموزش بچه داری کلیک نمایید.
اطلاعاتی در مورد محیط های عمومی
پیش از اینکه کودک را به مکانی شلوغ و عمومی ببرید؛ در مورد آن با او صحبت کرده و آمادگی های لازم را بدهید. برای مثال بگویید که در این محیط بیشتر بزرگسالان حضور دارند و یا ممکن است صداهای بلندی را بشنوی. اگر من رو ندیدی، میتونی به ایستگاه پلیس بری و یا در صورت حضور آشنایان دیگر از آنها کمک بخواهی و نزدیک آنها بمانی. بهتره اونجا در کنار من بمونی و بدون اجازه پیش کسی نری.
استفاده از عبارات انتقالی
منظور از عبارات انتقالی ، دادن دستور عمل های مشخص به کودک است تا بداند که در صورت گم شدن باید به ترتیب چه کارهایی را انجام دهد. برای مثال اول باید…. بعد…. در نهایت…. و به این صورت. این بدان معنا نیست که او را بترسانید و یا به او اجازه ماجراجویی ندهید. بلکه تا زمانی که مطمئن نشدید که او از پس خود برنخواهد آمد؛ باید احتیاط را رعایت کنید.
اعتماد به نفس داشتن
در صورتی که کودک اعتماد به نفس کافی را داشته باشد؛ کمتر احتمال دارد تا گم شود و یا در صورت گم شدن، میداند که باید چطور با شرایط مقابله کند. به همین دلیل تا جایی که میتوانید کودکانی با اعتماد به نفس تربیت کنید.
حفظ خونسردی
به آنها بگویید که حتی اگر گم شدند؛ اشکالی ندارد. تنها باید خونسردی خود را حفظ کرده و بر ترس خود غلبه نمایند. اگر شروع به گریه کردن بکنند؛ ممکن است نتوانند به درستی با دیگران در این مورد صحبت کرده و یا حتی افراد سودجو را از حضور خود مطلع نمایند.
استفاده از تکنولوژی
امروزه تقریبا همه کودکان کار با تلفن همراه را بلد هستند و یا حتی گوشی دارند. این موضوع میتواند در حین گم شدن بسیار کمک کننده باشد. از آنها بخواهید تا بلافاصله با شما تماس گرفته و چیزهایی را که در اطراف خود میبینند به شما بگویند و یا حتی براییتان لوکیشن بفرستند. برای اطلاع از مهارت های لازم قبل از ورود به مدرسه کلیک نمایید.
شما در صورت گم شدن بچه چه کارهایی را باید انجام دهید؟
اما خودتان نیز باید برای این شرایط آماده باشید. در واقع اقدامات شما به عنوان والد بسیار مهم تر از اقداماتی است که کودک قرار است انجام دهد. معمولا والدین در این شرایط به دلیل استرس و اضطراب زیاد، دست و پای خود را گم کرده و نمیدانند که باید چه کنند. برخی از کارهایی که در این شرایط باید انجام دهید؛ شامل موارد زیر هستند.
📌حفظ خونسردی
📌اطلاع دادن به پلیس
📌استفاده از تکنولوژی
پیشگیری از گم شدن بچه
به طور کلی در مورد گم شدن بچه ، پیش از اینکه این اتفاق بیوفتد؛ باید از آن پیشگیری کنید. همچنین با استفاده از این روش ها حتی اگر در چنین موقعیتی هم قرار بگیرید؛ میدانید که باید چطور رفتار کنید.
- قرار دادن آدرس در لباس های کودک
- آموزش دادن به او در این مورد
- در محیط های شلوغ و عمومی همواره او را در کنار خود نگه دارید
- ترس از گم شدن در کودک را درمان کنید
- در این زمینه از یک روانشناس کودک کمک دریافت کنید
چه کودکانی بیشتر احتمال دارد که گم شوند؟
همه کودکان نیاز به مراقبت و توجه کامل دارند. مخصوصا زمانی که در خارج از خانه هستید. اما برخی از آنها بیشتر احتمال دارد که گم شوند. برای مثال کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند و یا آنهایی که اختلال نقص توجه و بیش فعالی دارند؛ کودکان مبتلا به عقب ماندگی ذهنی، کودکان مضطرب و… . چنین کودکانی به دلیل شرایط روانی یا جسمانی خود علاوه بر اینکه بیشتر احتمال دارد که گم شوند؛ همچنین بعد از گم شدن احتمالا نتوانند که اقدامات لازم را انجام داده و یا حتی با دیگران همکاری کنند.
سخن پایانی
گم شدن بچه یکی از سخت ترین شرایطی است که والدین میتوانند در آن قرار گیرند. چرا که یک کودک بسیار آسیب پذیر بوده و احتمال بروز خطرات زیادی هم وجود دارد. از این رو هم خانواده ها و هم خود کودکان باید برای این شرایط خود را آماده کرده و حتما از یک روانشناس نیز در این زمینه کمک بگیرند.
برای دریافت مشاوره در زمینه گم شدن بچه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.