شوهرم تو کار خونه کمکم نمیکنه و این موضوع باعث ناراحتی من میشه. این جمله ای است که احتمالا از زبان زنان خانه دار و شاغل زیادی شنیده ایم. متاسفانه این باور غلط از گذشته رایج شده است که کارهای خانه تنها برعهده زنان بوده و نیازی به مشارکت مردان نیست. این موضوع شاید در گذشته منطقی به نظر میرسید؛ اما امروزه با توجه به اینکه زنان نیز مانند مردان مسئولیت های زیادی داشته و طبیعتا نمیتوانند همه کارهای خانه را خودشان پیش ببرند؛ باید مردان نیز مشارکت داشته باشند و این اصلا اشکالی ندارد. اما این موضوع نیازمند همکاری و همدلی دو نفر است و زوجین میتوانند در این مورد از یک روانشناس نیز کمک بگیرند. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کمک کردن در کارهای خانه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
علت اینکه شوهرم تو کار خونه کمک نمیکنه
شاید شما هم از اینکه همسرتان در کارهای خانه مشارکت نمیکند؛ ناراحت باشید، اما علت آن را ندانید. در واقع نمیدانید که چرا او به اندازه کافی با شما همکاری نمیکند! اما پیدا کردن دلیل این موضوع باعث خواهد شد تا برخورد درست تری داشته و یا حتی بیشتر او را درک کنید. در این قسمت به توضیح برخی از این دلایل خواهیم پرداخت. برای اطلاع از وظایف مرد در خانه کلیک نمایید.
این موضوع را از پدرش آموخته است
یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث میشود تا همسرتان در خانه دست به سیاه و سفید نزند؛ این است که این موضوع را از پدرش آموخته است. در واقع او هیچوقت شاهد این موضوع نبوده که پدرش به مادرش در کارهای خانه کمک میکرده است. از این رو، او نیز تصور میکند که اینکار وظیفه مردان نیست.
خودتان او را اینگونه عادت داده اید
اگر چند سالی است که از ازدواج شما میگذرد و به تازگی از این موضوع به ستوه آمده اید؛ باید بدانید که تا حدی خودتان مقصر این موضوع هستید. چرا که احتمالا در همان سال اول ازدواج، اجازه نداده اید که او به شما کمک کند و یا در کارهای خانه همکاری داشته باشد. حال، او نیز عادت کرده و دیگر به شما کمک نخواهد کرد.
احتمال ابتلا به افسردگی
یکی دیگر از دلایلی که میتوان برای این موضوع در نظر گرفت؛ این است که احتمالا او به افسردگی مبتلا شده است. اگر او پیش از این به شما در انجام کارهای خانه کمک میکرد و به تازگی بی میل و گوشه گیر شده است؛ پس احتمال ابتلای او به افسردگی وجود دارد. در این صورت از او بخواهید تا به یک روانشناس برای تشخیص دقیق، مراجعه کند. برای آشنایی با نحوه گذاشتن قوانین خانه کلیک کنید.
از کارهای او عیب جویی میکنید
اتفاقا برخی از مردان در انجام کارهای خانه، بسیار هم فعال بوده و اشتیاق نشان میدهند. اما این زنان هستند که با عیب جویی و ایرادگیری، آنها را دلسرد میکنند. طبیعتا آنها نمیتوانند ظرافت زنان را داشته و به خوبی شما از پس کارها برآیند؛ اما همین که تلاش هم میکنند؛ عالی است. از این رو بهتر تا با ایرادگیری مداوم، آنها را پشیمان نکنید.
تصور میکنید که درخواست کمک خودخواهانه و غیرمنطقی است
در برخی مواقع، این تصورات خود زنان است که مانع از درخواست کردن شان در این زمینه میگردد. در واقع زنان فکر میکنند که داشتن چنین درخواستی خودخواهانه و غیرمنطقی است و اصلا لزومی ندارد که مردان در کارهای خانه، به زنان کمک کنند.
با او در این مورد صحبت نکرده اید
گاهی خود شما در این مورد با همسرتان به طور مستقیم صحبت نکرده اید. برای مثال از او نپرسیده اید که نظرش در مورد کمک کردن به شما چیست و یا چرا از اینکار سرباز میزند. در جریان این صحبت ها، شاید متوجه مشکل اصلی نیز بشوید.
دلسرد شده است
زمانی که همسرتان به طور کلی از رابطه و احساسات شما دلسرد شده باشد؛ طبیعتا در کارهای خانه نیز به شما کمک نخواهد شد. به همین دلیل این موضوع میتواند نشانه ای از دلسرد شدن او باشد.
شوهرم تو کار خونه کمکم نمیکنه چیکار کنم؟
اما چه اقداماتی میتوان در این زمینه انجام داد؟ بعد از اینکه از علت این موضوع آگاه شدید؛ بهتر است دست به کار شده و تلاش کنید اوضاع رابطه را بهبود بخشید. شاید انجام کارهای خانه به نظرتان بی اهمیت برسد. اما همین کار کوچک میتواند شما را به یکدیگر نزدیک تر کند. در این قسمت به توضیح برخی از این روش ها پرداخته ایم. برای اطلاع از وظیفه زن در خانه کلیک کنید.
یک لیست از کارها با یکدیگر آماده کنید
اولین اقدامی که باید انجام دهید؛ این است که یک لیست از کارها را آماده کرده و اصلا بدانید که میخواهید چه کارهایی را انجام دهید. این لیست را باید با یکدیگر آماده کرده و مشخص کنید که انجام چه کاری بر عهده کیست!
به او اجازه انتخاب و تصمیم گیری بدهید
در مرحله بعد به شوهر خود اجازه انتخاب کردن کارها و تصمیم گیری بدهید و کاری را به او تحمیل نکنید. در واقع اجازه ندهید که او تصور کند؛ مجبور به انجام این کارهاست.
حتما خودتان از او کمک بخواهید
تصوراتی که در ذهن تان وجود دارد را کنار گذاشته و خودتان به صورت مستقیم از او کمک بگیرید. شما قطعا نمیتوانید از پس همه کارها برآیید. از این رو باید از همسر خود نزدیک ترین فرد به شماست؛ درخواست کمک و همراهی کنید.
از او عیب جویی نکنید
اگر او شروع به انجام کارهای خانه کرد؛ از او عیب جویی نکرده و ایراد نگیرید. اینکار باعث میشود تا او میل خود را به ادامه این رفتار از دست بدهد. به او اجازه اشتباه کردن، بدهید.
در جمع ها زیاد از او تعریف کنید
حتی اگر او کوچک ترین کمکی به شما کرد؛ در جمع ها از او تعریف کرده و اینکار را بزرگ و ارزشمند جلوه دهید. اینکار به او انگیزه بیشتری خواهد داد.
نیازی نیست همه کارها را خودتان انجام دهید
همه کارها را برعهده خودتان نگذاشته و کارهای کوچکی را نیز برای همسر بگذارید. زمانی که همسر ببیند که شما نیازمند کمک او هستید؛ احساس ارزشمندی کرده و خود او نیز پیشقدم خواهد شد.
از همسر قدردانی کنید
قدردانی خود را بابت کمک های او به وضوح نشان داده و از او حتی بابت کارهای کوچک نیز تشکر کنید. برای آشنایی با چگونگی قدردانی از همسر کلیک کنید.
سخن پایانی
بخش اعظمی از کمک نکردن شوهر در کارهای خانه به رفتارهای همسرش برمیگردد. در واقع زنان با اینکه از این موضوع شکایت دارند؛ اما خودشان عامل آن هستند. به همین دلیل باید در رفتارها و واکنش های خود تجدید نظر کرده و سپس در این مورد به صورت مستقیم با شوهر نیز صحبت کنند. در این مورد میتوان از روانشناس نیز کمک گرفت.
برای دریافت مشاوره در زمینه کمک کردن در کارهای خانه می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.