مهاجرت و دوری از خانواده | زندگی دور از خانواده (آو)


مهاجرت و دوری از خانواده امروزه تبدیل به یکی از شرایطی شده است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. به دلیل افزایش چشمگیر آمار مهاجرت در کشور ما احتمالا یا خودمان در این وضعیت هستیم و یا باید با یکی از دوستان و اعضای خانواده مان خداحافظی کنیم. به همین دلیل باید به یکی از اصلی ترین مشکلات و سختی های آن که زندگی دور از خانواده است؛ فکر کنیم و برای آن آماده باشیم. بسیاری این موضوع را دست کم گرفته و به آن اهمیتی نمی‌دهند. در صورتی که دقیقا همین موضوع برایشان دردسرساز شده و گاها منجر به بازگشت به وطن می‌گردد. به همین دلیل بهتر است در این زمینه پیش از مهاجرت و یا حتی بعد از آن، با یک مشاور مشورت کنید. برای دریافت مشاوره خارج از کشور کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مهاجرت و دوری از خانواده می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

سختی مهاجرت و دوری از خانواده یک شبه از بین نمی‌رود

سختی مهاجرت و دوری از خانواده یا همان غم غربت، موضوعی نیست که یه سرعت از بین برود. حتی نمی‌توانید برای آن یک علت مشخص هم پیدا کنید. شاید فردی اصلا از لحاظ روانی به خانواده خود وابستگی نداشته باشد؛ اما با حضور در مکانی جدید؛ چنین حسی را تجربه کرده و دچار دلتنگی شدید می‌شود. از طرفی این احساس منجر به بروز مشکلات زیادی برای مهاجرین نیز می‌گردد. در ادامه بیشتر در این مورد توضیح خواهیم داد. برای جلوگیری از بروز افسردگی بعد از مهاجرت کلیک کنید.

زندگی دور از خانواده چگونه است؟

برخی تصور می‌کنند که یکی از پیش پا افتاده ترین مصائب مهاجرت دوری و دلتنگی است و چالش های بزرگ تری در انتظار آنان خواهد بود. در صورتی که یکی از اصلی ترین و بزرگ ترین مشکلات، نداشتن پشتیبان و حامی در مکانی جدید است. حتی شاید خودتان از پس مشکلات مختلف برآیید؛ اما بازهم این حس تنهایی برشما غلبه کرده و مانع از لذت بردن از این دستاورد می‌گردد.

چه مشکلاتی ممکن است برایتان ایجاد شود؟

با انتخاب مهاجرت و دوری از خانواده به عنوان سبک زندگی، باید انتظار بروز مشکلاتی را داشته باشید. بیشتر افراد در روزهای اول مهاجرت دچار اضطراب زیادی شده و گاها افسردگی را نیز تجربه می‌کنند. احساس ترس و ناامنی و از طرفی مشکلات مالی نیز از مسائلی هستند؛ که افراد مهاجر را درگیری خواهند کرد. اما بیشتر این موضوعات بعد از مدتی از بین رفته و برای آنها راه حل وجود دارد. به همین دلیل نباید به خود سخت گرفت. برای غلبه بر ترس از مهاجرت کلیک نمایید.

انواع مهاجرت و دوری از خانواده

نوع مهاجرت نیز بر احساساتی که افراد تجربه می‌کنند؛ تاثیردارند. افراد می‌توانند برای تحصیل، سرمایه گذاری، کار، پناهندگی، شروع کسب و کار و… مهاجرت کنند. اما فشاری که یک پناهنده از لحاظ روانی تجربه می‌کند؛ هیچگاه مانند یک دانشجو نیست. از این رو بهتر است به دلیل مهاجرت خود بیشتر فکر کرده و بدانید که با چه هدفی می‌خواهید زندگی دور از خانواده را تجربه کنید.

در زمان مهاجرت و دوری از خانواده چه کنیم؟

تجربه احساسات مختلف و گاها ضد و نقیض موضوعی اجتناب ناپذیر در زمان دوری از خانواده است. از این رو به هر روشی که مهاجرت کنید؛ احتمالا چنین حالتی را تجربه کرده و باید بدانید که چطور باید با آن برخورد کنید. در این قسمت به توضیح برخی از این روش ها خواهیم پرداخت.

کمک گرفتن از روانشناس

اولین و مهم ترین اقدامی که باید در زمان زندگی دور از خانواده بکنید؛ کمک گرفتن از یک متخصص است. حتما با یک روانشناس که هموطن شماست؛ صحبت کنید و بهداشت روانی خود را بالا ببرید. زمانی که از لحاظ روانی در وضعیت خوبی قرار داشته باشید؛ می‌توانید با هرچالشی روبرو شوید.

در ارتباط ماندن با دوستان و خانواده

حتما با دوستان و خانواده خود در ارتباط مانده و به طور مکرر با آنها صحبت کنید. احتمالا انجام چنین کاری به دلیل اختلاف ساعتی، دشوار خواهد بود. اما برنامه ریزی کرده و زمانی را به اینکار اختصاص دهید.

ورزش کردن

یکی دیگر از اقدامات موثر در این زمان، ورزش کردن است. ورزش و فعالیت بدنی باعث می‌شود تا وضعیت بدن تان سریعتر با شرایط جدید وقف پیدا کرده و بتوانید زودتر شرایط را بپذیرید.

پیدا کردن دوستان جدید حضور در گروه های مختلف

ارتباط خود را تنها به خانواده و دوستان قدیمی تان محدود نکنید؛ بلکه در محیط جدید نیز دوستانی پیدا کرده و ارتباط تان را گسترش دهید. با وجود دوستانی در محیط جدید؛ کمتر احساس تنهایی خواهید کرد.

نگذارید غم غربت مانع از لذت بردن از تجربه های جدید شود

با مهاجرت کردن و قرارگیری در یک محیط جدید، تجربه های جدید زیادی در انتظار شما خواهد بود. اما گاهی احساسات بد ناشی از مهاجرت و دوری از خانواده باعث می‌شود تا نتوانید به اندازه کافی لذت برده و تجربه کنید. به همین دلیل است که بهتر است سریعا اقدامات لازم را انجام داده و کمک دریافت کنید.

توصیه هایی برای زندگی دور از خانواده

علاوه بر راهکارهایی که در قسمت قبلی در مورد آنها توضیح داده شد؛ روش های دیگری نیز برای غلبه بر غم غربت وجود دارد؛ که مهاجرین می‌توانند از آنها استفاده نمایند. برخی از این توصیه ها که برای بیشتر افراد کارساز هستند؛ شامل موارد زیر می‌باشند.

  • در ابتدا مانند یک گردشگر رفتار کرده و سپس نقش مهاجر را بپذیرید
  • مواجهه افراطی با مشکلات داشته باشید
  • در مکان جدید، فهرستی از مکان ها و کارهای جالب تهیه کنید
  • امتحان کردن غذاهای محلی مکان جدید
  • از روش هایی استفاده کنید تا مکان جدید به شما حس خانه بدهد
  • اجازه ندهید که این موضوع مانع از پیشرفت تان شود
  • در خانه کلاس آشپزی برگزار کرده و مبادله اجتماعی تمرین کنید
  • برای شبیه شدن به فرهنگ جدید، احساس گناه نکنید
  • خاطرات تان را ثبت کنید
  • مهارت ها و فعالیت های جدید را یادبگیرید
  • هر روز زمانی را به خودتان اختصاص دهید
  • هدیه هایی برای هموطنان خود فرستاده و با آنها برنامه های سفر ترتیب دهید
  • کمی از فضای مجازی فاصله بگیرید

سخن پایانی

گاهی مهاجرت کردن و زندگی دور از خانواده، موضوعی اجتناب ناپذیر است. از طرفی مهاجرت در هر شرایطی سختی های خودش را دارد. به همین دلیل اگر قصد انجام چنین کاری را دارید؛ باید پیش از هرچیز از آمادگی روانی خود مطمئن بوده و تلاش کنید تا خود را برای آن آماده کنید. برای اینکار بهتر است حتما از یک متخصص کمک بگیرید و از روش هایی که در بالا به آنها اشاره شد نیز استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مهاجرت و دوری از خانواده می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *