طرز تهیه کاچی


طرز تهیه کاچی ساده بوده و مواد مورد نیاز آن نیز تقریبا در دسترس همه افراد است. کاچی در فرهنگ ما یک نوع دسر بوده که به عنوان میان وعده نیز از آن استفاده می‌شود. به دلیل خواص این غذا معمولا توصیه می‌شود که آن را به زنانی که به تازگی زایمان کرده اند؛ از آن استفاده نمایند. اما به طور کلی خوردن آن برای همه افراد خوشایند و مفید است. از طرفی این غذا را در شهرهای مختلف ایران به شکل های متفاوتی درست می‌کنند و یا حتی نوع سرو آن فرق می‌کند. از این رو آشنا شدن با دستورهای مختلف این غذا و همچنین استفاده از آن خالی از لطف نیست. می‌توانید برای اینکار از دیگران نیز کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه طرز تهیه کاچی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره‌ تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

طرز تهیه کاچی

کاچی یک غذای فوق العاده شیرین مزه ایرانی است که در بیشتر موارد به عنوان یک وعده اصلی حساب نمی‌شود. در واقع افراد از آن به عنوان غذای کمکی و تقویتی استفاده می‌کنند. برای مثال برای زنانی که به تازگی زایمان کرده اند؛ خوردن این غذا بسیار مفید است. یا حتی زنان در دوره قاعدگی خود نیز می‌توانند از این غذا استفاده نمایند. چرا که این غذا در بازیابی توان جسمانی افراد، تاثیر زیادی دارد. این بدان معنا نیست که این غذا تنها مختص زنان است و مردان یا کودکان نمی‌توانند از آن بخورند. بلکه کاچی در بین همه ایرانیان بسیار پرطرفدار بوده و همه افراد از خوردن آن لذت می‌برند. برای آشنایی بیشتر با چگونگی تغدیه مادران شیرده کلیک نمایید.

مواد لازم برای طرز تهیه کاچی

موادی که برای درست کردن کاچی به آنها نیاز دارید؛ به شرح زیر هستند:

  • دو پیمان آرد گندم
  • چهار پیمانه آب
  • یک پیمانه شکر
  • یک چهارم پیمانه روغن
  • 100 گرم کره
  • یک دوم پیمانه گلاب
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • یک قاشق چایخوری پودر هل
  • یک دوم قاشق چایخوری پودر دارچین

مراحل طرز تهیه کاچی

در این قسمت قصد داریم تا به صورت مرحله به مرحله طرز تهیه کاچی را به طور کامل توضیح دهیم.

قدم اول

در مرحله اول شکر را به همراه آب درون یک قابلمه روی شعله حرارت دهید. آب و شکر را به قدری هم بزنید تا آب به جوش آید.

قدم دوم

در این مرحله باید گلاب را به ترکیب آب و شکر اضافه کنید. قابلمه باید همچنان روی حرارت بوده و هم بخورد.

قدم سوم

این ترکیب تبدیل به یک شهد می‌شود که باید در این مرحله زعفران دم کردن را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

قدم چهارم

در قابلمه ای جداگانه کره را آب کرده و روغن را نیز به آن اضافه کنید.

قدم پنجم

باید آرد را الک کرده و به آرامی به ترکیب کرده و روغن اضافه نمایید. حال آنها را تفت دهید تا جایی که رنگ طلایی به خود بگیرد. اگر نیاز به آب داشت ااضفه کنید و روی حرارت قرار دهید.

قدم ششم

ترکیب آب و شکر و گلاب را به آرد و کره و روغ اضافه کرده و اجازه دهید تا یکدست شوند. بعد از مدت زمان کوتاهی هل را نیز به ترکیب اضافه کنید. اضافه کردن دارچین به کاچی اختیاری است و می‌توانید اینکار را نیز در این مرحله انجام دهید.

حال کاچی شما آماده است و می‌توانید آن را به وسیله خلال بادام یا پسته تزئین کرده و آن را به صورت داغ و یا سرد سرو کنید.

طرز تهیه کاچی در ارومیه

مردمان ارومیه به کاچی اهمیت زیادی داده و حتی چند نوع کاچی در فرهنگ خود دارند. یکی از این کاچی ها دوشاب قویمانی است که در آن از دوشاب یا همان شیره انگور استفاده می‌کنند. در واقع آنها شکر را از ترکیب کاچی حذف کرده و به جای آن شیره انگور اضافه می‌کنند.

طرز تهیه کاچی در کرمان

تفاوت کاچی معمولی با کاچی کرمانی در اضافه کردن برخی از آجیل و ادویه های متنوع به این غذا است. این ترکیب باعث می‌شود تا کاچی مقوی تر گردد.

طرز تهیه کاچی با آرد گندم

کاچی آرد گندم دقیقا همان کاچی عادی بوده و تنها نوع آرد آن متفاوت است. در واقع افراد باید همان فرایند را برای تهیه کاچی آرد گندم طی کنند. هضم آرد گندم راحت تر بوده و فواید زیادی برای بدن دارد. از این رو برخی از افراد تنها از این نوع آرد برای تهیه کاچی و یا غذاهای دیگر استفاده می‌کنند.

طرز تهیه کاچی برای بعد از زایمان

قبل تر گفتیم که در بیشتر موارد از طرز تهیه کاچی برای تغذیه زنانی که به تازگی زایمان کرده اند؛ استفاده می‌کنند. اما برای اینکه این غذا برای مادران مقوی تر بوده و میزان شیر آنها را افزایش دهد؛ کافی است تا کمی زیره، تخم گیشنیز، رازیانه و نمک به ترکیب کاچی اضافه کنند. همچنین بهتر است آرد آن حتما آرد گندم باشد. اضافه کردن پسته نیز به کاچی برای مادران بسیار مفید است. برای آشنایی بیشتر با چگونگی مراقبت های بعد از زایمان طبیعی کلیک نمایید.

فواید کاچی

کاچی غذایی است که خوردن آن فواید زیادی دارد. از این رو از آن به عنوان یک غذای تقویتی یاد می‌شود. در این قسمت برخی از مزایای خوردن این غذا را ذکر کرده ایم.

📌خوردن کاچی تاثیر زیادی در وزن گیری و درمان کمبود وزن دارد

📌خوردن کاچی در زنان باعث تقویت کارکرد رحم، بهتر شدن نشانه های سندرم پیش از قاعدگی، افزایش شیر در دوران شیردهی و جلوگیری از ابتلا به عفونت های مختلف می‌گردد.

📌کاچی باعث بیشتر شدن قوای جنسی و جسمانی شده و می‌تواند کارکرد سیستم ایمنی را بهتر کند

📌همچنین کاچی برای عملکرد مغز و حافظه نیز مفید می‌باشد

📌از دیگر خواص کاچی می‌توانیم به درمان کم خونی، کم شدن ریسک ابتلا به سرطان، درمان بیماری های قلبی و عروقی، کم شدن استرس و اضطراب و… نیز اشاره کنیم.

نکاتی در زمینه طرز تهیه کاچی

رعایت کردن برخی از نکات در طرز تهیه کاچی می‌تواند کیفیت این غذا را تا حد زیادی افزایش دهد.

◀برای درست کردن کاچی، زمانی که از آردهای مختلفی استفاده می‌کنید؛ به طور کلی بافت این غذا تغییر پیدا می‌کند. از این رو باید پیش از تهیه آن به این موضوع فکر کنید.

◀میزان زعفران در کاچی در مزه آن تاثیر خواهد داشت.

◀شما می‌توانید بسته به ذائقه خود یا فردی که برای او کاچی را درست می‌کنید؛ از انواع ادویه ها نیز استفاده نمایید.

◀بیش از اندازه آرد را تفت ندهید؛ چرار در این صورت احتمال تلخ شدن کاچی وجود دارد.

سخن پایانی

همانطور که مشاهده کردید؛ طرز تهیه کاچی در فرهنگ ها و شهرهای مختلف، متفاوت است. از این رو می‌توانید این غذا را بسته به مکانی که در آن زندگی می‌کنید درست کرده و حتی در تهیه آن خلاقیت نیز داشته باشید. بسیار مهم است که این غذا را در رژیم غذایی خود جای داده و به صورت مرتب از آن استفاده کنید. در این مورد می‌توانید با یک مشاوره  تغذیه نیز مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه طرز تهیه کاچی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره‌ تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *