ورزش مغز و انجام برخی از تمرینات برای ذهن میتواند مغز را مانند یک عضله نرمش داده و تاثیر زیادی بر بخش های مختلف آن داشته باشد. ورزش کردن همانطور که برای سلامت جسمانی ضروری و موثر است؛ برای سلامت روان و توانایی های ذهنی نیز مفید خواهد بود. مغز ما اندامی است که هرچه بیشتر فعالیت داشته باشد؛ بهتر عمل کرده و قدرت بیشتری پیدا میکند. به همین دلیل است که گفته میشود؛ تا جایی که امکان دارد فکر کنید و یا فعالیت هایی را انجام دهید که باعث فعالیت بیشتر مغزتان شود. البته که باید در کنار کار کشیدن از مغز، سوخت و انرژی مورد نیاز آن را هم تامین کرد. از این رو بهتر است در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کرده و حتما با یک مشاور صحبت کنید. برای دریافت مشاوره فردی کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ورزش مغز می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
ورزش مغز چیست؟
شاید شما هم داستان مغز انیشتین را شنیده باشید که با اینکه یکی از باهوش ترین افراد تاریخ محسوب میشود؛ با مطالعاتی روی مغز او به این نتیجه رسیده اند که تنها از یک سوم مغزش استفاده کرده است. از طرفی حجم مغز او کمی از حالت عادی بزرگتر است. مغز او اکنون در یکی از موزه های نگهداری میشود. این موضوع به خوبی نشان میدهد که هرچه بیشتر از این ارگان استفاده کنید؛ نتایج بهتری خواهید گرفت و میتوان میزان توانایی های هوشی را بعد از تولد تا حدی تقویت کرد یا تغییر داد. از طرفی هرچه کمتر از مغز خود کمتر استفاده کنید؛ ضریب هوشی شما کمتر شده و در انجام کارهای ساده نیز ناتوان خواهید شد. در این مقاله به معرفی ورزش های مختلف جسمانی و ذهنی میپردازیم که برای ورزش مغز مفید هستند. برای اطلاع از راه های تقویت هوش نوزاد کلیک نمایید.
انواع ورزش های جسمانی که ورزش مغز هم محسوب میشوند
برخی از ورزش های جسمانی به قدرت ذهنی و تمرکز بالایی نیاز دارند و به همین دلیل بر این اندام نیز تاثیر گذاشته و آن را هم درگیر میکنند. در واقع ارتباط بین ورزش جسمانی با ورزش مغز دوسویه است. در اصطلاح مغز سالم در یک بدن سالم قرار میگیرد. برخی از انواع ورزش هایی که میتوانند به نوعی ورزش مغز هم محسوب شوند؛ شامل موارد زیر هستند.
- بیسبال
- گلف
- تنیس
- ژیمناستیک
- شنا
- دوچرخه سواری
- قایقرانی
- صخره نوردی
- هنرهای رزمی ترکیبی
- بوکس
چگونگی ورزش مغز
علاوه بر ورزش جسمانی که باید به صورت مرتب انجام شود و با برخی دیگر از فعالیت ها مثل تغذیه و خواب مناسب نیز همراه باشد؛ در این قسمت قصد داریم تا در مورد فعالیت های ذهنی مختلفی صحبت کنیم که نیاز به هیچگونه فعالیت بدنی ندارند. با انجام این تمارین به صورت مکرر بعد از مدتی کوتاه فرد به وضوح میتواند پیشرفت خود را در توانمندی های ذهنی مشاهده کند. برخی از این تمارین شامل موارد زیر هستند. برای جلوگیری از بروز نشخوار فکری کلیک نمایید.
یادگیری مهارت های جدید
یکی از اولین اقداماتی که منجر به جوان سازی و فعالیت های سلول های مغزی میشود؛ یادگیری مهارت های جدید است. افراد باید در هر مرحله ای از زندگی خود تلاش کنند تا یک کار جدید آموخته و آن را به درستی بیاموزند. برخی تصور میکنند همین که از این شاخه به آن شاخه پریده و کارهای مختلف را نصفه نیمه رها کنند؛ در حال ورزش دادن مغز خود هستند. در صورتی که این موضوع مانند یک پرونده باز در مغز مانده و تاثیرات مخرب دارد.
تکرار کردن
خاصیت مغز این است که اطلاعاتی را که به صورت مکرر از آنها استفاده نمیشود را به حافظه بلند مدت فرستاده و کم کم به فراموشی میسپارد. از این رو باید اطلاعات مهم و ضروری را به صورت مداوم برای خود تکرار کنید. اینکار ظرفیت ذهنی شما را نیز تا حد زیادی افزایش میدهد.
خواندن کتاب و خلاصه نویسی آن
یکی دیگر از انواع ورزش مغز که بسیار ساده و بی هزینه هم است؛ کتاب خواندن و خلاصه نویسی کردن آن است. برخی از افراد تنها برای سرگرمی کتاب میخوانند و به همین دلیل این فعالیت تاثیر خاصی بر مغز آنها ندارد. از این رو بهتر است افراد به شکل موثرتری کتاب خواندن را آغاز نمایند. برای اطلاع از راه های فراموشی خاطرات بد کلیک نمایید.
سفر کردن و قرارگیری در موقعیت های جدید
با سفر کردن، افراد در موقعیت های تازه ای قرار گرفته و تجربه های جدیدی کسب میکنند. در واقع در سفر ذهن افراد مجبور است تا در هر لحظه اطلاعات زیادی را پردازش کند و یا حتی تصمیم گیری نماید. همین موضوع میتواند منجر به ورزش مغز شده تاثیرات مفیدی بر کارکرد این عضو داشته باشد.
نقاشی کشیدن
نقاشی کشیدن در اینجا به معنی خلقی اثری تازه و نو است و نه کشیدن از روی طرحی دیگر. چرا که در نقاشی کردن به این شکل شما باید از خلاقیت خود استفاده نمایید و حتی در مورد طرح ها و نقش های مختلف تصمیم گیری نمایید. برای اطلاع از راه های تغییر دادن خود کلیک نمایید.
انجام بازی فکری یا ورزش های هوازی
انجام بازی های فکری به صورت گروهی، نه تنها سرگرم کننده هستند؛ بلکه میتوانند مانند ورزش مغز عمل کرده مغز افراد را ورزیده نمایند. ورزش های هوازی نیز از آنجایی که منجر به رسیدن اکسیژن و خونرسانی به مغز میشوند؛ در کارکرد بهتر آن موثر هستند.
نوشتن داستان
داستان سرایی نیز از دیگر راه های ورزش مغز است. چرا که در نوشتن یک داستان شما باید شخصیت ها، موقعیت و زمان تازه ای را خلق کنید و در مورد همه این موارد با جزئیات بنویسید. این کارها نیاز به زمان و انرژی زیادی از مغز دارد.
تجسم و تخیل
مغز خود را عادت دهید تا موقعیت های مختلف را تجسم کرده و تخیل کند. این موضوع به معنی غرق شدن در فکر و خیال خودتان و رویاپردازی بیش از حد نیست. اما داشتن کمی فانتزی و تخیلات ذهنی در مورد موضوعات مختلف، بسیار کمک کننده است. برای اطلاع از راه های بالا بردن آستانه تحمل کلیک نمایید.
یادداشت برداری
اگر به صورت مداوم موضوعات مختلف را فراموش کرده و یا نیاز به توجه بیشتری در زمینه های مختلف دارید؛ از یادداشت برداری برای ورزش مغز استفاده کنید. نکاتی را روی کاغذ نوشته و یا حتی در موبایل خود ثبت کنید تا بتوانید نظم بیشتری به کارهایتان بدهید.
سخن پایانی
برخی تصور میکنند که با فکر کردن به مسائل بی اهمیت و یا حتی نشخوار فکری در حال ورزش دادن به مغز خود هستند و دارند از این عضو به شکل درستی استفاده میکنند. در صورتی که چنین کاری بیشتر مخرب بوده و بعد از مدتی منجر به تضعیف توانایی های ذهنی تان میشود. از این رو برای ورزش مغز در ابتدا اطلاعات لازم را کسب کرده و از متخصص کمک بگیرید تا اینکار را به شکل درستی انجام دهید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ورزش مغز می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.