غذاهای اشتها آور برای کودکان در دسته های متفاوتی وجود دارد. امروزه اغلب کودکان به دلیل سلامت نبودن وعده های غذایی، هوای آلوده و بیماری های گوناگون هیچ میلی به غذا ندارند. در واقع بی اشتها شده اند و گرسنه نیز نمیشوند. اما اگر همین روند ادامه پیدا کند، کودک به بیماری های زیادی از جمله سوء تغذیه و کاهش ایمنی بدن مبتلا میشود.
متاسفانه والدین برای سیر کردن فرزندان و جلوگیری از بروز هرگونه بیماری، به دنبال فرزندان خود برای بلع دو لقمه غذا هستند. اما این موضوع را به خاطر داشته باشید که شاید فرزند شما از رنگ، بو و طعم غذا خوشش نمیآید. توصیه میکنیم که غذاهای سالم را با اندکی خلاقیت به فرزندان خود بدهید. در این راه میتوانید از روانشناسان و مشاورین متخصص در این زمینه راهنمایی بگیرید. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه غذاهای اشتها آور برای کودکان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
غذاهای اشتها آور برای کودکان شامل چه چیزهایی میشود؟
قبل از اینکه به دنبال غذاهای اشتها آور برای کودکان باشید؛ دلیل بی اشتهایی آن ها را بررسی کنید. تنش های پدر و مادر، استرس، اضطراب، کم خونی و … همگی دلیل برای بی اشتهایی و بد غذایی کودکان است که در ادامه مقاله به آنها اشاره کرده ایم. زمانی که دلیل اصلی این رفتار کودک را متوجه شدید؛ وقت آن رسیده که راهکارهای مقابله با آن را آموزش ببینید.
همیشه برای رفتار با کودک باید صبر و آرامش را به صورت همزمان داشته باشید. و در کنار واکنش های آرامی که به کودک نشان میدهید از غذاهای اشتها آور برای کودکان استفاده کنید. در این مقاله راجع به غذاهای اشتها آور برای کودکان صحبت کرده ایم و علت بی اشتهایی را نیز بررسی کرده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
علت بی اشتهایی کودکان چیست؟
همیشه قبل از اینکه به دنبال راهکار و غذاهای اشتها آور برای کودکان باشید؛ باید علت را بررسی کنید. پس از اینکه علت یافت شد، زمان آن رسیده که از راهکار ها کمک بگیرید. در این بخش مقاله علت بی اشتهایی کودکان را بررسی کرده ایم.
🔻 مشکلات گوارشی و سندرم سوء جذب
🔻 حساسیت غذایی
🔻 کم خونی و کمبود ویتامین
🔻 استرس و تنش های روحی
🔻 یبوست
🔻 بیماری حاد یا عفونی از سرما خوردگی تا عفونت انگلی
🔻 استفاده از تنقلات ناسالم با ارزش غذایی کم
🔻 کم خوابی و مشکلات خواب یا بهم خوردن ریتم شبانه خواب
🔻 زمان بندی نامناسب برای صرف وعده های غذایی
🔻 غذاهای تکراری
🔻 دستپخت نا مطلوب
🔻 غذا خوردن در زمان های نامناسب
🔻 کودک با مزاج گرم و خشک
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلال نشخوار کودک کلیک کنید.
نکات مهم جهت صرف غذاهای اشتها آور برای کودکان
مواد غذایی کارخانه ای به مرور زمان باعث بی اشتهایی و زیان به کبد و معده میشود. زمانی که استفاده از این مواد فرآوری شده زیاد باشد؛ کودک نمیتواند غذا را هضم کند و بدن تصمیم به بی اشتهایی میگیرد تا اوضاع معده و کبد خوب شود. به همین دلیل باید به مواد غذایی کودکان دقت کنید و به شدت اهمیت دهید. در این بخش مقاله راجع به نکات مهم جهت غذاهای اشتها آور برای کودکان توضیح داده ایم.
✨ صبحانه را فراموش نکنید
حتما به فرزندان خود صبحانه سالم بدهید تا اشتهای کودک باز شود. غذاهای اشتها آور برای کودکان را در صرف صبحانه استفاده کنید تا معده کودک جایی برای وعده های غذایی دیگر باز کند. زمانی که زمان مناسبی به کودک صبحانه میدهید؛ برای ناهار گشنه میشود و اشتها باز میکند. از صبحانه سبک به همراه مواد مغذی استفاده کنید.
✨ از آهن موجود در غذا آگاه باشید
از میزان آهن موجود در مواد غذایی مطمئن باشید. مقدار آهن به شدت در بی اشتهایی کودکان موثر است. بر اساس گزارش ها، تقریبا یک کودک از هر 8 کودک قبل از سن دو سالگی به کم خونی مبتلا میشود. اما در مصرف آهن جهت غذاهای اشتها آور برای کودکان باید کوشا باشید. کودک زیر 9 سال به 7 تا 10 میلی گرم و کودک بالای 9 سال به 8 میلی گرم آهن در روز نیاز دارد. از غذاهایی مانند تخم مرغ، اسفناج و عدس برای جذب آهن کمک بگیرید.
✨ از مواد رنگی در غذا استفاده کنید | غذاهای اشتها آور برای کودکان
از رنگ های زیبا در مواد غذایی استفاده کنید. غذاهای اشتها آور برای کودکان باید از رنگ های خوبی برخوردار باشد. از نظر کودکان رنگ ها در طعم غذاها موثر هستند و هرچه رنگ غذا پر رنگ تر باشد، از نظر آنها خوشمزه تر است.
✨ نوشیدن آب قبل از غذا را فراموش نکنید
نیم ساعت قبل از غذا به کودک آب بدهید. قبل از غذاهای اشتها آور برای کودکان همیشه به آنها آب بدهید. نوشیدن آب به تحریک اشتهای کودک کمک میکند و باعث افزایش اشتها میشود.
✨ از مواد غذایی سرشار از روی استفاده کنید
غذاهای سرشار از روی را به کودک بدهید. غذاهای اشتها آور برای کودکان باید روی داشته باشد تا عملکرد های بدن تقویت شود. کمبود روی باعث کاهش وزن، کاهش اشتها، آسیب پذیری و اسهال میشود. مواد غذایی مانند تخمه کدو، آجیل، اسفناج، قاچ و لوبیا را در وعده های غذایی کودک قرار دهید.
✨ ساعت غذایی را زیاد و وعده را کم کنید | غذاهای اشتها آور برای کودکان
هر دو ساعت یکبار به کودک غذا بدهید. کودکان بیشتر از غذا به بازی و تفریح علاقه دارند. به همین دلیل بهتر است که غذاهای اشتها آور برای کودکان را در وعده های کم با ساعت زیاد سرو کنید. با این کار اشتهای کودک را تحریک میکنید و به مرور کودک غذای بیشتری را میل میکند.
غذاهای اشتها آور برای کودکان
غذاهای اشتها آور برای کودکان باید سرشار از مواد مغذی باشد. همیشه پدر و مادر ها باید از موادی کمک بگیرند که باعث آسیب به معده و کبد نشود. در این بخش مقاله مواد غذایی مغذی برای افزایش اشتهای کودک را ذکر کرده ایم.
🔸 پوره کدو حلوایی درست کنید.
🔸 آنبات ربی (1 قاشق رب سیب یا به را جهت لیسیدن به کودک بدهید، به شدت نشاط آور و مقوی برای معده است)
🔸 فالوده سیب درست کنید که برای رفع مشکلات خواب موثر است.
🔸 حریره بادام یا شیر بادام بدهید.
🔸 حریره نارگیل باعث چاق شدن کودک میشود که مناسب صبحانه است.
🔸 تخم بلدرچین و زرده تخم مرغ عسلی نیز فراموش نکنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اصول تربیت کودک کلیک کنید.
کلام آخر
در این مقاله راجع به غذاهای اشتها آور برای کودکان صحبت کرده ایم. برای اینکه کودک شما با این وعده های غذایی ارتباط بهتری بگیرد خلاقیت خرج کنید. و برای اینکه از آسیب های روانی کودک مانند بی اشتهایی عصبی مطلع شوید؛ حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه غذاهای اشتها آور برای کودکان میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با مرکز روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.