درمان زود انزالی با چه روش های صورت می گیرد؟ زود انزالی یکی از مشکلات جنسی رایج در میان زوجین است که شیوع آن در مردان بیشتر میباشد. این مسئله میتواند اعتماد به نفس افراد را کاهش داده و در نتیجه علاوه بر کاهش رضایت جنسی به بروز پیامدهای روان شناختی نیز بیانجامد. خوشبختانه امروزه روانشناسان و متخصصان در حوزه سکستراپی روشهای موثری را در درمان زود انزالی به کار میبرند. درمان این مشکل به عوامل مختلفی بستگی داشته و زوجین باید در فرایند درمان به یکدیگر کمک کنند.
درمان زودانزالی
از جمله مهمترین آنها میتوان به درمانهای دارویی، ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و پرداختن به ترسها و اضطرابهای فرد پیرامون رابطه جنسی اشاره کرد. با آگاهی از روشهای درمانی و کمک گرفتن از یک متخصص میتوانید این مشکل را برطرف کرده و کیفیت رابطه خود را افزایش دهید. درمان زودانزالی با روش های مختلفی انجام میگیرد و در صورت ابتلای یکی از زوجین به آن، جای هیچ نگرانی نیست. برای کسب اطلاع بیشتر از مشاوره جنسی کلیک کنید.
قبل از درمان زود انزالی را تشخیص باید داد
زود انزالی یکی از مشکلات جنسی نسبتا رایج است که شیوع آن در بین مردان تا حد بسیاری بیشتر از زنان است. زود انزالی به وضعیتی گفته میشود که فرد در یک بازه زمانی کوتاه (تقریبا کمتر از 1 دقیقه) به طور ناخواسته و قبل از اینکه شریک جنسیاش بتواند به سطح تحریک کافی برسد به ارضاء جنسی دست مییابد. در واقع در زود انزالی فرد قادر به تاخیر انداختن زمان انزال نیست.
بررسیها نشان میدهند که از هر 3 مرد یکی از آنها با مشکل زود انزالی دست و پنجه نرم میکند. این اختلال جنسی در اکثر موارد احساس ناکامی و اضطراب زیادی را برمیانگیزد و باعث میشود که فرد از ترس رخ دادن مجدد این مشکل از شروع رابطه جنسی خودداری کند. آگاهی از روشهای درمان زود انزالی به شما کمک میکند تا بتوانید به شیوه موثری بر این مشکل غلبه کرده و عملکرد جنسی سابق خود را مجددا بازیابید.
درمان زود انزالی
امروزه روشهای مختلفی برای بهبود وضعیت و درمان زود انزالی شکل گرفتهاند. از جمله مهمترین این روشها میتوان به تکنیکهای رفتاری، درمانهای دارویی و کمک گرفتن از روان درمانی فردی یا زوجی اشاره کرد. متاسفانه با وجود پیشرفت علم و آسان شدن درمان اختلالات جنسی، بسیاری از افراد هنوز از آنها آگاهی چندانی ندارند و برای حل مشکلات خود به راه حلهای ناسالمی نظیر استفاده از مواد مخدر و داروهای تایید نشده روی میآورند.
با آگاهی از روشهای نوین برای بهبود زود انزالی میتوانید به پیشگیری از بروز مشکلات بزرگتر نظیر اعتیاد در خود یا همسرتان کمک کنید و در عین حال رضایت زناشویی خود را ارتقا ببخشید. مشاوره جنسی تلفنی میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.
کمک گرفتن از روان درمانی فردی یا زوجی برای درمان زود انزالی
شرکت در جلسات روان درمانی که به صورت انفرادی یا با مشارکت هردوی زوجین برگزار میشود، به شما کمک میکند تا بتوانید ریشههای روانی مشکل خود را دریابید و ببینید در ارتباط بین فردی با همسرتان چه عواملی منجر به تشدید وضعیت شما میشوند.
برای مثال کمبود عزت نفس، گرفتن بازخوردهای منفی و مواجه شدن با واکنشهایی نظیر سرزنش و تحقیر میتواند روزبه روز عملکرد جنسی شما را ضعیفتر کند و باعث شود که نتوانید یک رابطه جنسی رضایت بخش داشته باشید. روانشناس در جلسات مشاوره تمامی این موارد را بررسی کرده و به ارائه راهکارهایی برای درمان زودانزالی خواهد پرداخت.
تکنیک های رفتاری برای درمان زود انزالی
استفاده از برخی تمرینهای رفتاری به شما کمک میکند تا بتوانید کنترل بیشتری بر زمان انزال خود داشته باشید و بتوانید آن را به تاخیر بیاندازید. درمان زودانزالی با کمک روش های روانشناختی در کنار روش های رفتاری، باعث اثربخشی بیشتر در این زمینه خواهد شد. در ادامه به چند تکنیک موثر در این زمینه اشاره کردهایم.
💠به تاخیر انداختن دخول از طریق معاشقه طولانی
یکی از روشهای بسیار موثر در درمان زودانزالی این است که سریعا به دنبال انجام عمل اینترکورس یا همان دخول نروید. به جای این کار تلاش کنید فرایند معاشقه با همسرتان را طولانیتر کرده و از این زمان برای آماده کردن بیشتر خود استفاده نمایید. پیش نوازی قبل از رابطه تاثیر زیادی در زمان انزال دارد و باعث طولانی تر شدن آن خواهد شد. برای آشنایی با روش های مناسب برای افزایش زمان انزال طبیعی کلیک کنید.
💠استفاده از تکنیک مسترز و جانسون
تکنیک مسترز و جانسون یکی از روش های درمان زود انزالی است که به شما کمک میکند زمان انزال را به شیوه بهتری مدیریت نمایید و بر این فرایند کنترل داشته باشید. برای رسیدن به این امر باید در زمان دخول، درست زمانی که احساس میکنید ممکن است هر لحظه انزال اتفاق بیافتد، آلت تناسلی را از واژن خارج کرده، کلاهک آن را اندکی فشار داده و بعد از اندکی توقف مجددا فرایند دخول را از سر بگیرید. به طور کلی ایجاد وقفه در حین رابطه با نزدیک بودن زمان ارگاسم، در مدت زمان طولانی، باعث طولانی تر شدن زمان انزال میشود. افراد در این حین باید معاشقه و تحریک نیز داشته باشند؛ تا رابطه به طور کامل متوقف نشود.
💠انجام ورزش های تقویت کننده عضلات تحتانی
برای درمان زود انزالی انجام برخی تکنیکهای حرکتی نیز میتواند تا حد زیادی کمک کننده باشد. برای مثال تمرینات کگل با تقویت عضلات لگن باعث میشوند که در طول رابطه کنترل بیشتری بر فرایند انزال داشته باشید. در همین راستا حرکات ورزشی دیگری نظیر شنای سوئدی نیز میتواند به تقویت عضلات و بهبود عملکرد جنسی کمک نماید.
💠استفاده از پوزیشن های مناسب در حین رابطه
استفاده از برخی از پوزیشن های جنسی در حین رابطه، تاثیر زیادی در درمان زودانزالی خواهد داشت. برخی از زوجین تصور میکنند که همه پوزیشن ها برای آنان مناسب بوده و یا علاقمند هستند تا همه آنها را تجربه کنند. اما اینگونه نیست. افراد باید متناسب با شرایط بدنی خود و همسر پوزیشن های جنسی را انتخاب کنند. با وجود زودانزالی، آنها باید موقعیت هایی را انتخاب کرده در آنها زنان روی مردان قرار میگیرند. در این شرایط مرد فشار کمتری را برای دخول تجربه کرده و قادر به حفظ نعوظ برای مدت زمان طولانی تری خواهد بود.
روش های دارویی برای درمان زود انزالی
بسیاری از افراد برای مشکل زود انزالی خود به دنبال روشهای دارویی میگردند. در این زمینه داروهای مختلفی وجود دارد. با این حال در نظر داشته باشید که هیچ کدام آنها درمان قطعی و نهایی نیستند و اغلب تاثیراتشان تا زمانی ادامه دارد که شما آن دارو را مصرف نمایید. در نتیجه اگر این روشها را انتخاب کردهاید، باید از درمانهای بلند مدت که توسط روانشناسان و متخصصان در حوزه سکس تراپی ارائه میشود نیز کمک بگیرید. در ادامه به مهمترین درمانهای دارویی برای زود انزالی اشاره کردهایم.
توجه داشته باشید که هرگز برای رفع و درمان زود انزالی خود از داروهای غیر مجاز استفاده نکنید. در بسیاری از موارد افراد سودجو برای رفع مشکلات جنسی داروهای مخدر و اعتیاد آور را به دیگران پیشنهاد میدهند. این مواد در کوتاه مدت عملکرد جنسی شما را بهبود میبخشند اما در دراز مدت مشکلات شما را تشدید کرده و همچنین وابستگی جسمانی و روانی را نیز به همراه میآورند.
⭕بی حس کننده های موضعی
کرمها و اسپریهایی که حاوی موادی نظیر لیدوکائین، بنزوکائین و پریلوکائین هستند گاهی اوقات برای درمان زود انزالی استفاده میشوند. برای مثال این اسپریها که با نام اسپری تاخیری شناخته میشوند، 10 تا 15 دقیقه قبل از رابطه جنسی به آلت تناسلی زده میشوند. این مواد با بی حس کردن آلت به تاخیر انزال کمک میکنند. با این حال استفاده از این مواد در دراز مدت حساسیت جنسی را کاهش داده و باعث میشود که نتوانید لذت دلخواه را از رابطه زناشویی به دست آورید.
⭕قرص های خوراکی
داروهای زیادی وجود دارند که انزال را به تاخیر میاندازند اما هیچ یک از آنها به طور رسمی برای درمان زود انزالی تاییدیه سازمان جهانی غذا و دارو را به دست نیاوردهاند. با این حال برخی از گروههای دارویی به طور گستردهای به منظور درمان زود انزالی مورد استفاده قرار میگیرند که از جمله آنها میتوان به ضد افسردگیها، مسکنها، مهارکنندههای فسفودی استراز-5 اشاره کرد.
قرص های خوراکی برای درمان زود انزالی
داروهایی که برای درمان زود انزالی استفاده میشوند به شرح زیر هستند:
🔷قرص های ضد افسردگی
یکی از عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی به تاخیر انداختن ارگاسم است. از همین رو در برخی موارد از آنها برای درمان زود انزالی نیز استفاده میشود. از جمله رایجترین داروهای ضد افسردگی که در این مورد تجویز میشوند میتوان به فلوکستین، سرترالین و پاروکستین اشاره کرد. از این میان بررسیها نشان داده که داروی پاروکستین میتواند بیش از سایرین اثر گذار باشد.
نکته حائز اهمیت اینجاست که داروهای ضد افسردگی به محض آغاز درمان اثر خود را نشان نمیدهند بلکه برای مشاهده بهبودی خود لازم است چیزی حدود 2 تا 3 هفته انتظار بکشید. هم چنین این احتمال وجود دارد که در پی مصرف این قرصها عوارض جانبی خاصی نظیر حالت تهوع، تعریق زیاد، خواب آلودگی و کاهش میل جنسی را نیز تجربه کنید. اگر شدت این عوارض زیاد باشد، لازم است که در مورد نحوه ادامه یا قطع دارو با پزشک خود مشورت نمایید.
🔷مسکن ها
یکی از عوارض داروهای مسکن ایجاد تاخیر در انزال است. با این حال از آنجایی که مسکنها دارای مواد افیونی یا همان مخدر هستند، استفاده از آنها باید تا حد بسیاری محدود شود. چرا که میتوانند منجر به شکل گیری اعتیاد در فرد مصرف کننده گردند. متاسفانه امروزه برخی افراد به طور سرخود از داروی ترامادول که نوعی مسکن قوی است برای درمان زود انزالی خود استفاده میکنند. باید بدانید که این دارو اعتیاد آور است و با داروهای دیگری نظیر ضد افسردگیها تداخلات جدی دارد.
🔷مهارکننده های فسفودیازاستراز
داروهای مهارکنندههای فسفودیازاستراز-5 مواردی نظیر سیلدنافیل (ویاگرا)، تادالافیل (سیالیس) یا واردنافیل (لویترا، استاکسین) را در بر میگیرند. این داروها اغلب برای درمان اختلال نعوظ به کار میروند اما در برخی موارد میتوانند به به بهبود مشکل انزال زودرس و درمان زود انزالی نیز کمک کنند.
برای آشنایی با سایر روش های افزایش زمان انزال طبیعی کلیک کنید.
سایر روش های درمانی زودانزالی
برخی برای خودارضایی روش های نامتعارفی مثل استفاده از خمیردندان و یا برخی از داروهای گیاهی را تجربه میکنند. بعضی از آنها برای مدت زمان کوتاه موثر هستند و شاید در مواردی راهکار موقتی محسوب شوند. اما به طور کلی باید از آنها در کنار روش های دیگر استفاده کرده و نمی٬توان به طور کامل به آنها بهره برد. فراموش نکنید که اگر زودانزالی به روش درست درمان نشود و یا به طور کلی برای درمان اقداماتی صورت نگیرد؛ منجر به بروز مشکلات بیشتری در زمینه جنسی و حتی عاطفی خواهد شد.
سخن آخر
درمان زود انزالی تنها در صورتی باید اقدام شود که واقعا چنین مساله ای وجود داشته باشد. خیلی اوقات آقایان پارامترهای درستی برای تشخیص زود انزالی در نظر نمی گیرند. همین مساله باعث می شود که درمان زود انزالی برای این افراد نتیجه ندهد و یا بدتر موجب به خطر افتادن سلامتشان بشود. به همین جهت هرگز از داروها و قرص ها خودسرانه استفاده نکنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان زود انزالی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.