رابطه جدید بعد از جدایی را چه مدت بعد شروع کنیم (ج)


رابطه جدید بعد از جدایی شروع آسانی ندارد. ترس از تجربه شکست مجدد، نداشتن اعتماد به نفس کافی، احساس بدبینی نسبت به جنس مخالف، ترس از قضاوت دیگران و دچار شدن به افسردگی پس از جدایی از جمله مسائلی هستند که مانع شروع یک رابطه جدید می‌شوند. برای بعضی دیگر هم فرصتی برای رابطه جدید بلافاصله بعد از جدایی پیش می‌آید که آن‌ها را با دوگانگی‌هایی مواجه می‌کند. در این شرایط نیز بهتر است به دور از احساسات به مساله بنگرید. شاید در نگاه اول آن شخص جدید همه ملاک‌های شما را داشته باشد، اما نباید فراموش کنید که چنین رابطه‌ای پیچیدگی‌های زیادی خواهد داشت که در ادامه درباره آن شرح داده‌ایم.

رابطه جدید بعد از جدایی

برای رابطه جدید بعد از جدایی باید به جوانب مختلفی توجه داشته باشید. شروع رابطه بستگی به شما دارد. اما اینکه عمق رابطه قبلی چقدر بوده است و  چه مدت زمانی را در رابطه بوده اید در شروع رابطه جدید بسیار دخیل است. به طور کلی باید 6 ماه بگذرد تا شما به مرور زمان شخص قبلی را فراموش کنید. البته این فراموشی به این منظور نیست که همیشه او را فراموش خواهید کرد! شما انسان هستید و هر زمانی شاید هر صحنه ای شما را یاد شخص مقابل بی‌اندازد. در این مقاله راجع به شروع رابطه جدید، گام ها و راهکارهای متفاوت صحبت کرده ایم.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

چرا شروع رابطه جدید بعد از جدایی سخت است؟

شروع رابطه جدید بعد از جدایی همیشه کار آسانی نیست. بسیاری از زنانو مردان به روانشناسان گفته‌اند که با گذشت مدت‌ها از تجربه شکست عاطفی همچنان درگیر خاطرات گذشته هستند و فکر کردن به رابطه جدید آن‌ها را مضطرب و نگران می‌کند. در ادامه به مهم‌ترین عواملی که مانع شروع رابطه جدید بعد از جدایی می‌شوند اشاره کرده‌ایم.

📌 ترس از شکست مجدد

اولین دلیل سختی در شروع رابطه جدید بعد از جدایی، ترس از شکست است. طلاق یا جدایی عاطفی یکی از تجربیات بسیار آسیب زا برای اکثر افراد است که می‌تواند زمینه بروز انواع مشکلات روانشناختی را فراهم کند. جدایی گاهی آنقدر عذاب آور است که به یک کابوس تبدیل می‌شود. کابوسی که انسان همواره از تکرار وقوع آن می‌ترسد. کسانی که چنین احساساتی را در درون خود دارند، از فکر کردن به یک رابطه جدید نیز می‌ترسند و به شیوه‌های مختلف تلاش می‌کنند تا در آن درگیر نشوند. در این شرایط مراجعه به روانشناس برای حل بحران‌های مرتبط با جدایی و دوره سوگ از اهمیت بسیاری برخوردار است. برای آشنایی با مراحل شکست عشقی کلیک کنید.

📌 فقدان اعتماد به نفس

جدایی برای بسیاری از مردان/زنان با کاهش اعتماد به نفس همراه می‌شود. زیرا آن‌ها از یک رویداد منفی نتیجه‌ای کلی می‌گیرند. برای مثال ممکن است پس از شکست عاطفی دائما با خود بگویید”من به اندازه کافی خوب نیستم” یا “دیگر هیچکس مرا دوست نخواهد داشت”؛ این افکار باعث می‌شود که به فکر شروع رابطه‌ای جدید نباشید و دائما خود را بابت رابطه از دست رفته سرزنش کنید. فقدان اعتماد به نفس باعث سختی در شروع رابطه جدید بعد از جدایی می‌شود.

📌 احساس بدبینی و بی اعتمادی

یکی از دلایل سختی در شروع رابطه جدید بعد از جدایی، بی اعتمادی و بد بینی است. اگر جدایی عاطفی به دلایلی نظیر خیانت اتفاق بیافتد، آسیب‌های روانی بسیار بیشتری به همراه می‌آورد. خیلی از آدم‌ها در این شرایط به طور کل اعتماد خود را نسبت به دنیای پیرامون از دست می‌دهند. آن‌ها فکر می‌کنند وقتی یکی از عزیزان به او خیانت می‌کند، پس احتمال دارد این رفتار از هر کسی سر بزند. وقتی این طرز فکر به طور افراطی بر انسان غلبه کند، مسلما کمتر درگیر روابط عاطفی عمیق می‌شود و همواره سعی می‌کند فاصله خود را با سایر افراد حفظ نماید.

📌 ترس از قضاوت دیگران

ترس از قصاوت دیگران از سختی های آغاز رابطه جدید بعد از جدایی است. جدایی به خصوص وقتی در قالب طلاق اتفاق می‌افتد، فشار اجتماعی زیادی را برای زوجین به همراه می‌آورد. برای مثال در بسیاری از فرهنگ‌ها طلاق را برای زن یک انگ می‌دانند. انگی که باعث می‌شود روابط اجتماعی او محدود شده و با نگاه‌های منفی از جانب دیگران روبه‌رو شود. در این شرایط تصمیم گیری برای شروع یک رابطه جدید می‌تواند دشوارتر باشد. چرا که فرد می‌ترسد اگر این رابطه نیز موفقیت آمیز پیش نرود، از جانب دیگران طرد شود و یا با واکنش‌هایی نظیر سرزنش و تحقیر مواجه گردد.

📌 دچار شدن به افسردگی بعد از جدایی

افسردگی بعد از جدایی نیز شروع رابطه جدید بعد از جدایی را دشوار می‌کند. همه افراد به طور طبیعی پس از جدایی دست خوش هیجانات منفی می‌شوند. هیجاناتی که معمولا در طی یک دوره 6 ماهه بروز می‌یابند. این دوره که به چرخه سوگ شهرت دارد با عواطف و واکنش‌هایی نظیر انکار، چانه زنی، خشم و ناامیدی همراه می‌شود. اگر افراد به شیوه‌ای سالم این هیجانات را در خود حل و فصل نکنند، به احتمال زیاد درگیر مشکلات روانشناختی نظیر افسردگی می‌شوند. از آنجایی که افسردگی عملکرد ما را در حوزه‌های مختلف زندگی نظیر تحصیل، شغل و روابط میان فردی مختل می‌کند، در این شرایط امکان شروع یک رابطه جدید بسیار سخت خواهد بود.

عوارض شروع رابطه جدید بلافاصله بعد از شکست

بیشتر روانشناسان توصیه می‌کنند که برای شروع رابطه جدید بعد از جدایی به خودتان فرصت بدهید. ارتباط با یک آدم جدید، آن هم بلافاصله بعد از شکست یا جدایی عاطفی تبعات زیادی به همراه خواهد داشت. سوالاتی در مورد رابطه قبلی، تغییر دائمی احساسات متناقض، افکار و خاطرات، مقایسه رابطه جدید با قبلی و…. زمینه کج رفتن خشت اول رابطه جدید را فراهم می‌کند. بنابراین اگر قرار است بعد از جدایی رابطه‌ای را شروع کنید، حتما مشاوره رابطه دختر و پسر دریافت نمایید.

شروع رابطه جدید برای تحت تاثیر قرار دادن نفر قبل

هرگز برای تحت تاثیر قرار دادن شخص سابق رابطه جدید بعد از جدایی را آغاز نکنید. متاسفانه یک نوع دیدگاه نابالغانه هم وجود دارد که هم دختران و هم پسران برای تخلیه خشم خود از رابطه قبلی‌شان از آن استفاده می‌کنند؛ یعنی برقراری رابطه با یک نفر دیگر برای به نمایش گذاشتن (جذابیت خود، فراموش کردن وی، ایجاد حس حسادت و…). چنین رفتارهایی نه تنها آرامشی ایجاد نمی‌کند بلکه تنها باعث پیچیده شدن مسائل برای خود شما می‌شود. پیشنهاد می‌شود حتما مقاله انتقام از عشق سابق را بخوانید.

 چگونگی شروع رابطه جدید بعد از جدایی

برای اینکه بتوانید رابطه جدید بعد از جدایی داشته باشید و زندگی عاطفی خود را از نو بسازید توجه به نکات زیر بسیار اهمیت دارد:

✨ به خودتان زمان بدهید

همانطور که گفته شد آدم‌ها پس از جدایی درگیر هیجانات مرتبط با دوره سوگ می‌شوند که به طور طبیعی حداکثر 6 ماه طول می‌کشد. در این زمان باید کمی به خودتان فرصت بدهید و شتابزده وارد یک رابطه جدید نشوید. متاسفانه بسیاری از افراد برای اجتناب از احساس غم و ناراحتی ناشی از جدایی خود را درگیر روابط جدید غلطی می‌کنند که نه تنها مشکل آن‌ها را بهبود نمی‌بخشد بلکه به پیچیدگی هرچه بیشتر اوضاع نیز می‌انجامد. بنابراین باید برای شروع رابطه جدید بعد از جدایی حتما به خود زمان بدهید.

✨ برای رابطه جدید بعد از جدایی از شکست های گذشته درس بگیرید

برای شروع رابطه جدید بعد از جدایی، مسائل گذشته را بررسی کنید. بسیار اهمیت دارد که قبل از شروع یک رابطه جدید، رابطه قبلی را به خوبی بررسی کنید. از خود بپرسید که چقدر در مشکلاتی که در گذشته تجربه کردید نقش داشتید و لازم است چه صفاتی را در درون خود تغییر دهید. بسیار اهمیت دارد که نقش خود را در جدایی قبلی هیچ نپندارید و از شکست‌هایتان درس بگیرید.

✨ ملاک های واقع بینانه ای برای خود ترسیم کنید

حتما هنگام شروع رابطه جدید بعد از جدایی، ملاک های واقع بینانه ای برای خود رسم کنید. قبل از شروع رابطه عاطفی ملاک‌های خود برای انتخاب شریک عاطفی را بشناسید. بسیاری از کسانی که یک بار جدایی را تجربه کرده‌اند، دچار انتظارات غیرواقع بینانه‌ای می‌شوند و ملاک‌های بسیار دور از دسترسی را برای انتخاب همسر در نظر می‌گیرند. برای مثال ممکن است دنبال کسی بگردید که هیچ نقصی نداشته باشد. این در حالی است که باید بپذیریم هیچ انسانی کامل نیست و هر انتخابی فرصت‌ها و محدودیت‌های خاص خودش را دارد.

✨ خود را برای تعارض ها و مشکلات آینده آماده کنید

برای شروع رابطه جدید بعد از جدایی، نباید انتظار داشته باشید که رابطه بعدی شما یک رابطه کاملا عالی و عاری از هرگونه تعارض باشد. در عوض باید این حقیقت را بپذیرید که هر رابطه‌ای چالش‌های خاص خود را دارد. چه بهتر که از ابتدا بتوانیم خود را برای مواجهه با این چالش‌ها آماده کنیم و مهارت‌های ارتباطی خود را بیش از پیش تقویت نماییم. مراجعه به یک روانشناس و دریافت خدمات مشاوره پیش از ازدواج از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این زمینه تا حد زیادی به شما یاری برساند.

✨ برای رابطه جدید بعد از جدایی گذشته را پشت سر بگذارید

قبل از اینکه وارد رابطه جدید بعد از جدایی بشوید از خود بپرسید که آیا گذشته را به شیوه‌ای سالم پشت سر گذاشته‌اید؟ یا هنوز با گذشت مدت‌ها احساساتی نظیر غم شدید یا خشم و کینه آزارتان می‌دهد؟ بسیار اهمیت دارد که قبل از یک شروع تازه مشکلات فردی خود را درمان کرده و تعارض‌های شخصی‌تان را پشت سر بگذارید. اگر هم چنان با موضوعات مرتبط با رابطه قبلی مشغولیت فکری دارید، حتما قبل از فکر کردن به رابطه جدید از یک درمانگر برای حل مسائل پیشین کمک بگیرید. برای آشنایی با روش‌های درمان شکست عشقی کلیک کنید.

4 گام قبل از شروع رابطه جدید بعد از جدایی

برای رابطه جدید بعد از جدایی، 4 گام وجود دارد که شما را آماده تر می‌کند. در این بخش مقاله راجع به این چهار گام صحبت کرده ایم.

🟢 گام اول

اولین گام شروع رابطه جدید بعد از جدایی، زمان دادن به خودتان است. تا بتوانید تمامی اتفاقات خود را فراموش کنید. فراموشی عشق قبلی نیازمند زمان است و اگر هنوز رابطه قبلی را در خود تمام نکرده اید، وارد رابطه جدید نشوید.

🟠 گام دوم

دومین گام آغاز رابطه جدید بعد از جدایی، کار کردن بر نقاط ضعف و قوت است. باید تمامی نقاط ضعف را به قوت تبدیل کنید و نقاط قوت را نیز تقویت کنید. ریشه یابی کنید که چه رفتارهایی باعث خراب شدن رابطه قبلی شده است. در این گام حتما از روانشناس کمک بگیرید.

🟡 گام سوم

سومین گام در شروع رابطه جدید بعد از جدایی، بررسی مجدد نیازها و درخواست ها از یک رابطه جدید است. به خود پاسخ دهید که تا از رابطه جدید چه می‌خواهید؟ اگر پاسخ مناسبی برای این سوال ندارید، رابطه قبلی را دوباره تجربه خواهید کرد.

🟣 گام چهارم

گام چهارم در شروع رابطه جدید بعد از جدایی، کمک از منطق و احساس است. و بهتر است که انتخابات خود را با حساسیت بیشتری نشان دهید. اما رابطه قبلی را با رابطه جدید مقایسه نکنید.

کلام آخر

رابطه جدید بعد از جدایی نیاز به بررسی های ریشه ای دارد. اولین کار این است که برای خود زمان بخرید. به آرامش برسید. سپس قبل از ورود به رابطه جدید؛ به بررسی رابطه قبل بپردازید. هر آنچه که باعث جدایی و سلب آرامشتان می‌شد را بررسی کنید و با آمادگی بهتری وارد رابطه جدید شوید. و حتما از یک روانشناس متخصص برای سوگ درمانی و آرامش کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رابطه جدید بعد از جدایی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *