ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک


ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک بسیار موثر است. از طرفی امروزه تنوع حرکات ورزشی و به طور کلی رشته ها به قدری زیاد شده است؛ که افراد دیگر هیچ بهانه ای برای ورزش نکردن، ندارند. اما نکته مهم در اینجا، انتخاب ورزش مناسب است. چرا که سیاتیک و دیسک کمر دو بیماری جدی هستند؛ و در صورتی که با حرکتی اشتباه، فشار به این نواحی وارد شود؛ ممکن است مشکلات بزرگتری به وجود آیند. از این رو بهتر است برای انجام حرکات مختلف درمانی، پیش از هرچیز با متخصص مشورت کنید. فراموش نکنید که حتما ورزش را در برنامه درمانی خود قرار دهید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

اهمیت ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک

بسیاری تصور می‌کنند که تنها راه درمان بیماری هایی مانند دیسک کمر و سیاتیک، استراحت مطلق و یا عمل جراحی است. در صورتی که با این روش، این دردها دوباره بروز کرده و مشکلات بیشتری را برای افراد ایجاد می‌کنند. به وسیله ورزش می‌توان عضلات کمر و پاها را تقویت نمود؛ تا فشار کمتری به نواحی آسیب دیده وارد شده و افراد دچار مشکل نشوند. در واقع ورزش از این طریق، موثر است. برای درمان این بیماری ها، نیازی به تمرینات سنگین و حضور در باشگاه نیست. افراد با کمی وقت گذاشتن در طول روز و تمرکز، می‌توانند آنها را به راحتی انجام دهند. برای آشنایی با چگونگی ورزش سالمندان کلیک نمایید.

چگونگی ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک

فراموش نکنید که در صورت اشتباه انجام دادن تمرینات و یا وارد کردن فشار بیش از حد به خود، باید تاوان بزرگتری را برای کمر خود پرداخت کنید. پس حتما در مورد انجام حرکات مختلف، با متخصص مشورت کنید و نظر او را بپرسید.

درمان تنگی نخاع

در صورتی که دچار تنگی نخاع در نواحی مختلف شده اید؛ باید از تمرینات زیر استفاده کنید.

در ناحیه گردن

برای درمان تنگی نخاع در ناحیه گردن باید روی زمین دراز کشیده دست ها را به موازات خود روی زمین قرار دهید. سپس دست ها را به همراه آرنج بالا برده، کف دست ها را به پایین و شست ها را به سمت بالا بکشید. به این حرکت مارکبری گفته می‌شود.

در ناحیه کمر

روی زمین به پشت دراز بکشید یک بالشت کوچک و صاف را زیر سر خود گذاشته پاها را مستقیم و به اندازه باسن از هم باز کنید و زانوها را خم نمایید. زانوهای خود را با دست نگه داشته و 20 تا 30 ثانیه در همین وضعیت بمانید.

تمرین دیسک کمر و سیاتیک

اگر می‌خواهید به طور تخصصی روی درمان دیسک و سیاتیک متمرکز باشید؛ می‌توانید از حرکات زیر بهره بگیرید.

کشش زانو تا سینه

در این حالت به پشت دراز کشیده؛ پاهای خود را به اندازه باسن از یکدیگر فاصله داده و به نوبت زانوهای خود را داخل شکم خم کنید. زانو را با دست نگه داشته و چند ثانیه صبر کنید و سپس به سراغ زانوی بعدی بروید.

همسترینگ ایستاده

برای انجام این تمرین، باید در حالت ایستاده یک پا را به سمت یک پله بلند کرده و تا جایی که می‌توانید آن را صاف و انگشتان را به سمت بالا نگه دارید. کمر باید صاف باشد. به جلو خم شوید و نفس های عمیق بکشید. برای هرپا اینکار را 2 تا 3 بار تکرار کنید.

وضعیت بچه یا سجده

دو زانو روی زمین بنشینید و تنها را به سمت جلو خم کنید. سر خود را روی زمین گذاشته و دست ها را طوری کنار خود قرار دهید که کف آنها رو به سقف باشد. سعی کنید انگشتان پای خود را بگیرید. چند ثانیه در این حالت مانده و سپس به حالت عادی برگردید.

حرکت گربه یا گاو

یکی از اصلی ترین ورزش هایی که برای درمان سیاتیک استفاده می‌شود؛ همین حرکت است. کافی است روی چهاردست و پای خود قرار گرفته؛ یکبار سر را بالا گرفته و باسن را نیز بالا نگه دارید و بعد از چند ثانیده سر را پایین برده و به کمر خود به سمت بالا قوس بدهید.

نرمش های با توپ

توپ های بزرگ پلاستیکی و نرمی هستند که باید برای انجام برخی از تمرینات از آنها استفاده کنید. حتی در حالت عادی روی آنها بنشینید. تعداد حرکاتی که می‌توانید با این توپ ها انجام دهید؛ بسیار زیاد است.

حرکت پینه دوز

برای انجام این حرکت، روی زمین نشسته و کف پاهای خود را به یکدیگر بچسبانید. سپس سعی کنید زانوها را به آرامی به سمت بالا و پایین حرکت دهید.

پل زدن

برای این حرکت، باید به پشت خوابیده و زانوها را خم کنید. باوزها در راستای بدن بودن و پاها به عرض شانه باز شوند. سپس پاشه پا را به زمین فشار داده و سعی کنید باسن را بالا ببرید. این حرکت را دو الی سه بار در روز و هر بار 10 مرتبه تکرار کنید.

حرکات مکنزی

حرکات مکنزی از تنوع بالایی برخوردار هستند. برای مثال یکی از آنها، این است که روی شکم خوابیده، سینه را کمی از زمینه فاصله دهید.

نکاتی در زمینه ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک

در انجام حرکات تمرینی باید سن، آمادگی جسمانی، شدت عارضه و سوابق تمرینی را نیز در نظر داشته و در این زمینه حتما با متخصص مشورت نمایید.

  • انجام برخی از تمرین ها در روزهای ابتدایی دردناک است. باید بدانید که این موضوع طبیعی بوده و بهتر است در این مورد با فیزیوتراپیست صحبت کنید.
  • برای نتیجه بهتر، مدت زمان تمرینات کششی باید حداقل 30 ثانیه باشد.
  • تمریناتی که قرار است بیش از 2 ساعت طول بکشند؛ باید با شدت کمتر باشند.
  • تعداد ست ها و تمرینات باید از به تدریج از کم به زیاد ارتقا پیدا کنند.
  • تمرینات نباید با شکم پر و بعد از غذا انجام شوند.
  • زمان مشخصی برای انجام تمرینات داشته باشید و حداقل روزی یکبار آنها را انجام دهید.
  • اگر فیزیوتراپیست وسایلی را برای گرم کردن موضع پیشنهاد کرد مانند هات پک، حوله های گرم و یا پتوهای برقی، حتما از آنها استفاده کنید.
  • روی نفس کشیدن خود نیز تمرکز کرده و تمرینات تنفسی نیز انجام دهید.
  • ماساژ، در حین انجام تمرینات و یا بعد از آن، بسیار کمک کننده خواهد بود.

سخن پایانی

فراموش نکنید که درمان دردهای کمر، بدون انجام حرکات ورزشی امکانپذیر نیست. شاید با مصرف دارو، برای مدت زمانی کوتاه درد شما متوقف شود؛ اما در طولانی مدت، درمان نخواهد شد. از این رو باید انجام حرکات ورزشی را زیر نظر متخصص شروع کرده و استمرار داشته باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *