ترک ناس (او)


ترک ناس از آنجایی اهمیت دارد که بیشتر افراد نسبت به آن بینش نداشته و تصور می‌کنند اصلا معتاد نیستند. در صورتی که ناس یک ماده کاملا اعتیادآور و مخرب بوده و امروزه آمار اعتیاد به آن بسیار بالاست. همچنین روش ترک این ماده، بسیار متفاوت از سایر مواد است. از این رو به هیچ عنوان نباید در مورد آن به صورت خودسرانه عمل کرد. از آنجایی که این ماده تاثیرات جبران ناپذیری روی جسم و روان افراد دارد؛ به محض شروع مصرف، باید در مورد ترک آن اقدام کرده و نسبت به این موضوع حساس بود. بیشتر افرادی که به این ماده اعتیاد دارند؛ تصور می‌کنند که کاملا گیاهی بوده و هیچ خطری ندارد. در صورتی که مصرف این ماده می‎‌تواند خطرات جبران ناپذیری داشته باشد. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مصرف ناس می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

ترک ناس چگونه است؟

ترک ناس یا نسوار کار دشواری است. چرا که بیشتر افرادی که از این ماده استفاده می‌کنند؛ تصور می‌کنند که گیاهی است و هر زمان که اراده کنند می‌توانند آن را ترک نمایند. در صورتی که وابستگی به این ماده هم جسمانی است و هم روانی. از طرفی نباید به صورت ناگهانی مصرف آن را قطع کرد. اشتباهی که بیشتر افراد معتاد به ناس مرتکب آن می‌شوند. برای آشنایی با چگونگی مصرف ناس کلیک کنید.

در ایران، آمار اعتیاد به این ماده به صورت مستقیم پایین است. اما امروزه جوانان زیادی به دلیل مصرف آسان و سرخوشی که این ماده برایشان ایجاد می‌کند؛ مبتلا به اعتیاد به این ماده شده اند. به همین دلیل باید از این موضوع پیشگیری کرده و اقدامات لازم را انجام داد.

ناس چیست؟ چه عوارضی دارد؟

ناس یک ماده اعتیادآور است که از ترکیب تنباکو، آهک و خاکستر و مواد دیگر به وجود آمده و به صورت جویدنی یا استنشاقی مورد مصرف قرار می‌گیرد. این ماده نیکوتین بالایی دارد و به همین دلیل وابستگی شدیدی برای افراد  ایجاد می‌کند. برخی از عوارض مصرف این ماده، شامل موارد زیر است. برای پاسخ به سوال اعتیاد چیست کلیک نمایید.

  • بروز مشکلاتی در دهان و دندانها مثل پوسیدگی دندان، بیماری لثه و سرطان دهان و زبان
  • ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مانند افزایش فشار خون، نامنظم شدن تپش قلب، بیشتر شدن احتمال سکته قلبی و مغزی
  • بروز مشکلات گوارشی مثل زخم معده، رفلاکس، سوهاضمه و بیشتر شدن احتمال سرطان معده
  • ابتلا به مشکلات تنفسی مانند التهاب مجاری تنفسی، برونشیت مزمن و آسم و سرطان ریه
  • تجربه عوارض روانی مانند بیشتر شدن سطح استرس و اضطراب، ابتلا به افسردگی، بی خوابی و کاهش تمرکز
  • ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان دهان و زبان، حلق، مری، ریه و لوزالمعده

چرا ترک ناس سخت است؟

از آنجایی که ناس منجر به وابستگی شدیدی می‎شود و نیکوتین بالایی دارد؛ ترک آن با چالش های زیادی همراه است که باید خود را برای آنها آماده کنید. در این بخش، در مورد برخی از آنها توضیح خواهیم داد. برای کسب اطلاعات در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.

وابستگی به نیکوتین

نیکوتین یکی از قوی ترین مواد اعتیادآور است که مستقیما روی سیستم عصبی تاثیر گذاشته و منجر به ترشح دوپامین می‌گردد. از این رو کنارگذاشتن مصرف آن خیلی دشوار است.

بروز نشانه های ترک آزاردهنده

بعد از اینکه افراد مصرف ناس را کنار می‎گذارند؛ دچار نشانه های ترک شدیدی می‎شوند که به قدری برایشان آزاردهنده است که ترجیح می‎دهند دوباره مصرف را از سر بگیرند.

وابستگی روانی به این ماده

گذاشتن ناس در دهان و جویدن آن، بعد از مدتی تبدیل به یک عادت رفتاری می‎شود. به همین دلیل است که افراد به مصرف ناس وابستگی روانی داشته و نمی‌توانند آن را به راحتی کنار بگذارند.

عوامل اجتماعی و محیط

فرد در طول درمان ممکن است در محیط هایی قرار گیرد که همواره ناس مصرف شود. همین، کار را برای او سخت تر کرده و منجر به وسوسه می‌گردد.

نشانه های ناشی از ترک ناس

علاوه بر اینکه افراد با شروع فرایند ترک، دچار تغییرات بدنی شده و درد زیادی را تحمل می‌کنند؛ اضطراب و افکار منفی زیادی نیز به سمت آنها هجوم می‎آورد. در واقع بیشتر نشانه های ترک در این افراد، روانی است. افراد در طول دوران ترک، بیشترین وابستگی را به این ماده داشته و نیاز به مصرف دارند. اما این تنها یک نیاز روانی است و بدن آنها به این ماده نیازی ندارد. برای اطلاع از دلایل اعتیاد به ناس کلیک نمایید.

پیامدهای اصلی ترک ناس

همانطور که گفته شد؛ فرایند ترک ناس با مشکلات مختلفی همراه است. در واقع هرچه شدت اعتیاد این افراد بیشتر باشد؛ عوارض بیشتری را نیز تجربه خواهند کرد. بدن درد، کاش یا افزایش وزن، تیره شدن پوست و… از تغییرات بدنی است که افراد تجربه می‎کنند. حتی ممکن است بعد از دوره سم زدایی نیز دچار لرزش و یا اختلال در خواب گردند.

مدت زمان ترک ناس

مدت زمانی که برای ترک ناس نیاز است؛ به عوامل مختلفی بستگی دارد. سن افراد، آمادگی روانی آنها، ابتلا به بیماری های زمینه ای، میزان مصرف، سلامت جسمانی و… همگی در این زمینه دخیل هستند. در بیشتر موارد، کل زمانی که برای کنارگذاشتن این ماده نیاز است؛ بین یک ماه تا 40 روز است.

اقدامات و مراحل لازم برای ترک ناس

فراموش نکنید که بهتر است برای ترک ناس به صورت اصولی عمل کرده و اصلا آن را دست کم نگیرید. افراد می‎توانند هم این ماده را در خانه و هم در کلینیک های ترک اعتیاد، ترک نمایند. اما باید مراحل و اقدامات را حتما زیر نظر متخصص انجام دهند. معمولا مراحلی که برای ترک این ماده، پیش گرفته می‎شود؛ شامل موارد زیر است.

ترک این ماده از نظر روانی

در ابتدا فرد باید از نظر روانی خود را برای ترک این ماده آماده کند. در واقع خواست خود او و اراده اش مهم ترین چیز در این فرایند است.

کاهش میزان مصرف

نباید به طور ناگهانی مصرف را قطع کرد. در ابتدا دوز مصرفی پایین آمده و بعد از مدتی به طور کامل قطع می‎شود. این فرایند حتما باید با نظارت متخصص انجام گیرد.

مراجعه به پزشک

در طول درمان به صورت متناوب باید فرد معتاد مورد معاینه قرار گرفته و وضعیت بدنش بررسی شود. در این حالت ترک کمترین عوارض را خواهد داشت.

جایگزینی مناسب

در نهایت اعتیاد باید با عادات و رفتارهای مناسب جایگزین شود. به طور کلی سبک زندگی فرد تغییر کرده و بعد از ترک زندگی راحت تری خواهد داشت.

داروهای مناسب برای ترک ناس

تجویز دارو برای ترک ناس برعهده متخصص است. معمولا در این دوران برای افراد معتاد از داروهای مسکن برای کاهش درد و داروهای آرامبخش استفاده می‎شود.

سخن پایانی

معمولا ترک ناس دست کم گرفته می‎شود و افراد تصور می‌کنند که حتی ضرر آن کمتر از سیگار است. در صورتی که این ماده بسیار مخرب بوده و کاملا اعتیادآور است. در صورت مشاهده نشانه های اعتیاد در فردی، باید حتما این موضوع را پیگیری کرده و به او کمک کنید تا ترک کند. در این زمینه حتما با یک متخصص نیز مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مصرف ناس می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *