رنگ پریدگی


رنگ پریدگی و زرد شدن چهره به صورت غیرطبیعی همواره نشانی از موضوعی غیرطبیعی در بدن است. البته که در بیشتر موارد این یک حالت موقتی بوده و به صورت خودکار و یا انجام اقداماتی ساده برطرف می‌شود. اما به هر حال نباید بی‌اهمیت از کنار آن رد شد. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که فردی به صورت ناگهانی به شما بگوید که رنگتان پریده. با اینکه شاید اصلا خودتان متوجه نشده باشید. این حالت بیشتر در صورت افراد نمایان می‌شود و رنگ اندام های دیگر تقریبا طبیعی است. به هر حال باید اطلاعاتی در مورد علت آن کسب کرده و در این زمینه حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رنگ پریدگی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

علل رنگ پریدگی

رنگ پریدگی در چهره افراد به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. در بیشتر موارد افراد علت دقیق آن را ندانسته و تنها تصور می‌کنند که یک افت فشار است. اما اتفاقات مختلفی در بدن منجر به بروز چنین حالتی می‌شوند. در این قسمت به توضیح برخی از این دلایل خواهیم پرداخت. برای اطلاع از علائم کمبود ویتامین در زنان کلیک نمایید.

قرارنگرفتن در معرض نور خورشید

یکی از دلایل رنگ پریدگی که معمولا مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد؛ قرار نگرفتن در معرض نور خورشید است. در این حالت ویتامین دی بدن تامین نشده و افراد دچار رنگ پریدگی می‌شوند. همانطور که قرارگیری طلانی مدت در معرض نور خورشید؛ باعث تیره شدن پوست می‌شود، ندیدن آن نیز منجر به رنگ پریدگی و بی حالی می‌گردد.

رنگ پریده بودن پوست به صورت ذاتی

برخی از افراد به صورت طبیعی، رنگ پوست روشن تری نسبت به سایر افراد دارند. به همین دلیل همواره رنگ پریده به نظر می‌رسند. در صورتی که از نظر جسمانی سالم بوده و این رنگ طبیعی پوست آنهاست.

قرارگیری در سرما برای طولانی مدت

در سرمای زیاد و طولانی مدت، نور خورشید تاثیر خود را از دست داده و سرما پوست را می‌سوزاند. سرمای زیاد فشار خون را کاهش داده و به همین عدم خونرسانی به پوست منجر به رنگ پریده دیده شدن می‌شود. برای آشنایی با مواد غذایی سرشار از آهن کلیک کنید.

شوکه شدن

یکی دیگر از دلایل رنگ پریدگی ، ترسیدن افراد از چیزی و شوکه شدن آنهاست. اگر به چهره فردی که به تازگی چیزی او را ترسانده است؛ نگاه کنید؛ به راحتی متوجه تغییر رنگ پوست او خواهید شد.

مسدود شدن شریان اندام ها

زمانی که رگ های خونی نیز مسدود شوند؛ در خونرسانی به بخش های مختلف، خلل ایجاد شده و افراد رنگ پریده می‌شود. یک جسم بی جان کاملا سفید و رنگ پریده است؛ به این دلیل که دیگر خونی در رگ های او جریان ندارد.

کم خونی

افراد مبتلا به کم خونی، معمولا رنگ پریده تر از دیگران به نظر می‌رسند. چرا که زمانی که سلول های خونی کم باشند؛ اکسیژن کمتری هم در خون وجود دارد و به تبع آنها سفیدتر و بی رنگ تر از افراد سالم دیده می‌شوند.

بیماری های تنفسی

معمولا افرادی که مبتلا به بیماری های تنفسی هستند و به راحتی نمی‌توانند نفس بکشند؛ هم رنگ پریدگی دارند. حتی افراد در ارتفاع هم رنگ پریده تر از حالت عادی به نظر می‌رسند. این موضوع به دلیل عامل اکسیژن است که کمبود آن در رنگ پوست افراد نیز متظاهر می‌شود.

خستگی

شاید در حالت خستگی زیاد هم دچار رنگ پریدگی شده باشید. خود خستگی مزمن نشانه ای از وجود کم خونی است. طبق مطالعه ای که در سال 2013 در این زمینه انجام شده است ؛ خستگی می‌تواند کاری کند چشم های افراد قرمز و افتاده به نظر برسند. برای اطلاع از دلایل ناشی از خستگی و بی حالی در بارداری کلیک کنید.

عوامل موثر در رنگ پریدگی

برخی از عوامل هستند که در مورد رنگ پریدگی تاثیر بیشتری دارند. برای مثال:

رنگ پوست

رنگ پوست افراد به میزان جریان خون در آن، ضخامت و میزان ملانین بستگی دارد. این بدان معناست که تغییر در هریک از این موارد، رنگ پوست را تغییر می‌دهد.

ناحیه ای که رنگ پریدگی در آن اتفاق افتاده است

باید به این موضوع هم توجه داشته باشید که دقیقا چه بخشی از بدن دچار رنگ پریدگی شده است!  برای مثال کف دست ها، ناخن ها، دهان، و یا کل صورت!

نشانه های همراه رنگ پریدگی

نشانه های دیگر هم با رنگ پریدگی بروز می‌کنند که بستگی به میزان کم خونی افراد دارد.

کم خونی حاد

نشانه های کم خونی حاد، شامل موارد زیر است.

  • بیشتر شدن ضربان قلب
  • احساس درد در قفسه سینه
  • احساس تنگی نفس
  • کم شدن فشار خون
  • کم شدن سطح هوشیاری

کم خونی مزمن

اما در مورد کم خونی مزمن، علائم محدودتر هستند و برخی از افراد به جز رنگ پریدگی، خستگی و حساسیت به سرما هیچ علامت دیگری ندارند.

مسدود شدن رگ ها

به غیر از کم خونی، اسنداد شریان ها در بخش های مختلف بدن نیز می‌تواند منجر به رنگ پریدگی شود. این حالت بیشتر در بازوها و ساق پا اتفاق می‌افتد و منجر به بروز درد و سرما در این نواحی می‌گردد.

رنگ پریدگی در چه صورت خطرناک است؟

همانطور که تا اینجا مشاهده کردید؛ رنگ پریدگی به تنهایی، در بیشتر موارد خطرناک نبوده و جای نگرانی ندارد. اما در صورتی که با غش، تب، خونریزی از مقعد و درد شکمی، تنگی نفس، احساس درد و سردی در اندام ها و… همراه باشد؛ حتما باید به متخصص مراجعه کرده و در این زمینه اقدام جدی کرد.

تشخیص رنگ پریدگی

برای اینکه متخصصین علت رنگ پریدگی افراد را متوجه شوند؛ باید از روش های مختلفی استفاده نمایند. آزمایش کامل خون، عکس برداری از بخش های مختلف بدن، تست بارداری، عملکرد تیروئید، کلیه و سونوگرافی از تست هایی هستند که برای پیدا کردن دلیل این موضوع باید حتما انجام شود.

روش های درمانی رنگ پریدگی

بعد از اینکه علت دقیق این موضوع پیدا شد؛ پزشک بسته به آن باید روش های درمانی مختلفی را تجویز کرده و فرایند بهبودی را پیگیری کند. زمانی که فرد به کم خونی حاد مبتلا باشد؛ باید همواره زیر نظر متخصص مربوطه قرار گیرد. برخی از راه هایی که در این زمینه موثر هستند؛ شامل موارد زیر می‌باشند.

  • داشتن رژیم غذایی مناسب
  • خوردن مکمل های آهن و ویتامین ب12
  • دارودرمانی زیر نظر متخصص
  • جراحی در صورت انسداد شریان و یا خونریزی حاد
  • مصرف آنتی بیوتیک برای درمان عفونت

سخن پایانی

رنگ پریدگی یکی از حالاتی است که بیشتر افراد حداقل یکبار در زندگی آن را تجربه می‌کنند. اما در صورتی که این موضوع به صورت مکرر باشد؛ باید حتما آن را پیگیری کرده و دلیل آن را پیدا کرد. در مورد درمان نیز از متخصص کمک گرفته و حتما ابتلا به بیماری های زمینه ای و یا مصرف دارو های مختلف را به او اطلاع دهند.

برای دریافت مشاوره در زمینه رنگ پریدگی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *