مشکل پسندی در ازدواج


مشکل پسندی در ازدواج امروزه تبدیل به یک معضل شده و بسیاری از جوانان را درگیر کرده است. طبیعتا همه افراد در امر ازدواج تمایل دارند که بهترین انتخاب را داشته باشند. غافل از اینکه این موضوع بعد از مدتی تبدیل به یک جور وسواس شده و افراد اصلا دیگر تمایل خود را به ازدواج از دست خواهند داد. به همین دلیل مشکل پسندی در ازدواج، تا جایی خوب است که مانع از ازدواج کردن نشود و یا منجر به انتخاب درست تری گردد. شاید شما هم در اطرافیان خود فردی را دیده باشید که قصد ازدواج دارد؛ اما از همه اطرافیانش یک ایرادی پیدا می‌کند. چنین افرادی حتی در صورتی که ازدواج هم بکنند؛ به مشکل برخواهند خورد. به همین دلیل باید علت این موضوع را پیدا کرده و در راستای آن اقدام کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکل پسندی در ازدواج می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

مشکل پسندی در ازدواج

متاسفانه برای برخی از افراد، مشکل پسندی در ازدواج افتخار محسوب می‌شود. در صورتی که ایرادگیری اصلا ویژگی مناسبی نبوده و در ازدواج نیز منجر به بروز مشکلات زیادی می‌گردد. بیشتر افرادی که چنین ویژگی دارند؛ بعد از مدتی که دیگر کیسی برای ازدواج نداشته و به کسی علاقمند نمی‌شوند؛ پشیمان شده و تازه تصمیم به اصلاح خود می‌گیرند. اما دیگر فایده نداشته و نه تنها دیگر شرایطی برای ازدواج برای آنها پیش نیامده بلکه خودشان نیز نمی‌توانند تغییر چندانی در الگوی رفتاری خود ایجاد کنند. این بدان معنا نیست که با اولین نفری که سر راه تان قرار می‌گیرد؛ ازدواج کنید. بلکه باید طرف مقابل خود را به درستی شناخته و از طرفی ایرادهای خود را نیز نادیده نگیرید. در این مور بهتر است از یک مشاوره ازدواج تلفنی نیز کمک دریافت کنید.

علت بروز مشکل پسندی در ازدواج

اما چرا برخی از افراد با اینکه خودشان هم ایراداتی دارند؛ تا این حد دچار مشکل پسندی در ازدواج می‌شوند؟ این موضوع از دلایل مختلفی نشات می‌گیرد. پیدا کردن علت، باعث می‌شود تا در این امر کمی سهل گیرانه تر عمل کرده و یا حتی بتوانید آن را درمان کنید. در این قسمت به توضیح برخی از این دلایل خواهیم پرداخت. برای اطلاع از راه های تقویت مهارت تصمیم گیری درست کلیک نمایید.

کمالگرایی افراد

از اصلی ترین دلایل مشکل پسندی در ازدواج، کمالگرایی در افراد است. همه افراد می‌خواهند همسرشان کامل و بدون نقص باشد. در صورتی که نمی‌دانند هچنین چیزی اصلا ممکن نیست و حتی خودشان نیز خالی از ایراد نیستند. داشتن انتظارات معقولی از طرف مقابل در ازدواج، اصلا بد نیست. اما برخی از افراد در این مورد رویاهای غیرواقعی داشته که ممکن است هیچگاه به حقیقت نپیوندد.

تجربیاتی که در گذشته داشته اند

گاهی افراد به این دلیل دچار مشکل پسندی در ازدواج می‌شوند که تجارب خوبی در گذشته نداشته اند. برای مثال یکبار به دلیل آسان گیری انتخاب اشتباهی داشته و اکنون نمی‌خواهند دوباره آن را تکرار کنند. در صورتی که نه آسان گیری بیش از حد و نه سخت گیری، هیچکدام نتیجه خوبی نخواهد داشت. بلکه افراد باید تعادل را رعایت کنند.  برای آشنایی با نشانه های آمادگی برای ازدواج کلیک نمایید.

بالارفتن سن

تجربه ثابت کرده است؛ زمانی که سن افراد زیاد می‌شود؛ در ازدواج سخت گیر تر شده و دیگر میل خود را به ازدواج از دست می‌دهند. در واقع با بیشتر شدن سن، افراد تجربیات بیشتری در زندگی کسب کرده و از طرف دیگر، بیشتر هم می‌ترسند. به همین دلیل هم خود را دست بالاتر گرفته و هم از طرف مقابل خود انتظارات بیشتری خواهند داشت.

ابتلا به اختلالات روانی

ابتلا به برخی از اختلالات روانی مانند وسواس، نشخوار فکری، کمالگرایی و یا حتی اضطراب نیز منجر به مشکل پسندی در ازدواج خواهد شد. به طور کلی افراد مبتلا به این اختلالات، نمی‌توانند انتخاب درستی داشته باشند. حتی با وجود سخت گیری زیاد نیز بازهم شاهد این موضوع هستیم که در نهایت انتخاب خوبی ندارند.

پیامدهای ناشی از مشکل پسندی در ازدواج

تصور نکنید که مشکل پسندی در ازدواج باعث می‌شود تا انتخاب بهتری داشته باشید. در بیشتر موارد این موضوع فقط باعث فشار زیادی بر خودتان شده  و در نهایت هم از انتخاب تان پشیمان خواهید شد. افرادی که تا سن بالا مجرد مانده اند؛ و یا ازدواج های ناموفقی داشته اند؛ همگی دچار مشکل پسندی در ازدواج بوده اند. چنین افرادی حتی در زندگی شخصی و در مورد انتخاب های دیگر خود نیز به مشکل برخواهند خورد. چرا که به طور کلی در مورد تصمیم گیری دچار مشکل هستند. برای اطلاع از نشانه های یک ازدواج موفق کلیک نمایید.

چطور بر مشکل پسندی در ازدواج غلبه کنم؟

با اینکه تغییر این الگوی رفتاری و فکری کار دشواری است؛ اما ممکن است. البته که در بیشتر موارد، خود افراد از این وضعیت خسته شده و تصمیم می‌گیرند تا کمی از استانداردهای سختگیرانه خود فاصله بگیرند. اما در بیشتر موارد از آن ور بوم افتاده و باعث می‌شود تا با آسانگیری زیاد، انتخاب اشتباهی داشته باشند. به همین دلیل نباید به صورت ناگهانی و خودسرانه این موضوع را برطرف نمود.

در این قسمت به توضیح برخی از راهکارهایی خواهیم پرداخت؛ که در این مورد بسیار کمک کننده هستند. برای آشنایی با پیامدهای ناشی از دیر ازدواج کردن کلیک نمایید.

هیچکس کامل نیست

در قدم اول، این موضوع را در نظر داشته باشید که هیچکس کامل نیست. حتی خود شما هم ایراداتی دارید که طرف مقابل تان در حال چشم پوشی از آنهاست. شاید پذیرش این موضوع برایتان دشوار باشد؛ اما به هرحال باید با آن کنار بیایید و بدی و خوبی های آدمها را با یکدیگر قبول کنید.

خودشناسی

زمانی که به شناخت درستی از خود برسید؛ متوجه خواهید شد که مشکل پسندی در ازدواج، تنها به خودتان آسیب وارد می‌کند؛ اما باعث نمی‌شود که طرف مقابل تان بدون نقص باشد. همچنین خودشناسی منجر به تعیین ملاک های منطقی برای ازدواج شده و کمی از کمالگرایی افراد می‌کاهد.

کمک گرفتن از روانشناس

هیچکس به اندازه یک روانشناس نمی‌تواند به شما در مورد مشکل پسندی در ازدواج کمک کند. چرا که او ذهنیت و باور شما در مورد ازدواج و خودتان را بررسی کرده و به اصلاح آن می‌پردازد.

تجربه کسب کنید

زمانی که تجربیات بیشتری کسب کرده و با آدمهای بیشتری معاشرت کنید؛ دیگر دیدگاه تان در مورد انسانها تغییر خواهد کرد. و واقع بینانه تر به همه چیز نگاه خواهید کرد.

سخن پایانی

با اینکه شاید تصور کنید که مشکل پسندی در ازدواج درست بوده و به انتخاب های بهتری منجر خواهد شد. اما همانطور که مشاهده کردید؛ این موضوع منجر به پیامدهای زیادی در زندگی شخصی تان خواهد شد. به همین دلیل اگر قصد ازدواج دارید؛ بهتر است با کمک یک روانشناس، علت این موضوع را پیدا کرده و تلاش کنید بر آن غلبه نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکل پسندی در ازدواج می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *