دعوا با همکلاسی (آو)


دعوا با همکلاسی و بروز درگیری در مدارس، امری طبیعی است. در یک کلاس تعدادی دانش آموز با فرهنگ ها و روش های تربیتی مختلفی حضور دارند؛ به همین دلیل ممکن است به دلایل مختلفی دچار اختلاف نظر شده و با یکدیگر دعوا کنند. اما گاهی این دعواها بسیار شدید بوده و باعث آسیب رسیدن به افراد می‌گردند. از طرفی دیگر احتمالا دلایل مهم تری پشت این خشم و دعواها وجود دارد. به همین دلیل است که پیگیری این موضوع و پیشگیری از آن، بسیار مهم است. گاهی این دعواها آینده تحصیلی و اجتماعی دانش آموزان را تحت تاثیر قرار داده و مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند. از این رو بهتر است با دلایل ایجاد کننده این موضوع آشنا شده و اقدامات لازم را در این مورد انجام دهید. برای دریافت مشاوره تحصیلی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه دعوا با همکلاسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

دعوا با همکلاسی

گاهی حتی با وجود اینکه شما فردی آرام و منضبط هستید؛ اما با حضور یک همکلاسی سمی به حاشیه کشیده شده و مسائلی را تجربه خواهید کرد. از طرفی گاهی این اختلاف به دلیل مسائل ساده و پیش پا افتاده است و در مواردی دیگر به دلیل مسائل بزرگتر مانند قلدری کردن و دفاع از خود. اما موضوع اصلی، دلیلی نیست که به خاطر آن دعوا می‌کنید؛ بلکه میزان خشم و عصبانیت و یا مهارت های ارتباطی است که در این اینجا اهمیت پیدا می‌کند. معمولا بیشتر در مدارس پسرانه شاهد بروز درگیری هستیم. اما به هر حال باید چه به عنوان دانش آموز، معلم و یا والدین باید آمادگی لازم برای این موضوع را داشته و راهکارهای درست را بدانیم. برای اطلاع از دلایل مدرسه نرفتن بچه ها کلیک نمایید.

علل دعوا با همکلاسی کدام اند؟

فراموش نکنید که پیدا کردن و بررسی علت دعوا با همکلاسی، اهمیت دارد. در واقع زمانی که اطرافیان دانش آموز بتوانند علت این موضوع را از بین ببرند؛ دیگر کمتر احتمال دارد که شاهد بروز چنین اتفاقی در مدارس باشیم. در این قسمت به توضیح این دلایل، خواهیم پرداخت.

عدم برخورداری از مهارت حل مسئله

اولین علت دعوا با همکلاسی ، عدم برخورداری از مهارت حل مسئله است. در واقع زمانی که یک نفر نتواند مسئله ای را حل کند؛ دست به دامن زور و درگیری شده و یا از لحاظ روانی در شرایط سختی قرار می‌گیرد. برای آشنایی با انواع مهارت های لازم قبل از ورود به مدرسه کلیک نمایید.

ویژگی های شخصیتی دانش آموزان

ویژگی های شخصیتی دانش آموزان نیز در این مورد تعیین کننده هستند. چرا که برخی افراد میزان خشم بیشتری در مقایسه با دیگران داشته و از طرف دیگر اگر دانش آموز در دوره نوجوانی و بلوغ قرار داشته باشد؛ بیشتر احتمال دارد که با همکلاسی های خود دچار درگیری شود.

قلدری کردن

گاهی دعوا به همکلاسی پاسخی به مورد قلدری قرار گرفتن است. و یا فرد می‌خواهد تا از دیگری بهره کشی کند. متاسفانه موضوع قلدری، امروزه در مدارس بسیار شایع شده و آسیب های زیادی در بر دارد.

تقلید از والدین

دانش آموز می‌تواند دعوا کردن را از والدین خود یاد بگیرد. در واقع زمانی که او در خانه نیز در فضای متشنج است؛ بعید نیست که در مدرسه تخلیه هیجانی کرده و چنین رفتارهایی از خود بروز دهد.

نمایش قدرت

یکی دیگر از دلایل دعوا با همکلاسی نمایش قدرت است. زمانی که دانش آموز به دلیل توانایی هایش مورد توجه قرار نگیرد؛ مجبور است از روش های دیگری برای جلب توجه استفاده کند. برای اطلاع از شرایط اخراج از مدرسه کلیک نمایید.

تبعیض و نابرابری

طبیعتا مشاهده تبعیض و نابرابری در مدارس و یا قرارگیری در معرض چنین چیزی، دانش آموزان را عصبانی کرده و باعث می‌شود تا واکنش هایی مانند دعوا با همکلاسی را از خود بروز دهند.

پیامدهای دعوا با همکلاسی

البته که دعوا با همکلاسی طبیعی است و در همه مدارس رخ می‌دهد؛ اما نباید نسبت به این موضوع بی توجه بوده و آن را دست کم گرفت. چرا که احتمال بروز مجدد این رفتار در مدرسه و یا حتی در خانه نیز وجود دارد. برخی از مشکلاتی که در اثر این موضوع ایجاد می‌شوند؛ شامل موارد زیر هستند.

⭕افزایش استرس و اضطراب در میان دانش آموزان

⭕افت تحصیلی

⭕بیشتر شدن احساس نارضایتی در محیط آموزشی

⭕شیوع این میان در میان دانش آموزان

والدین باید اقداماتی انجام دهند؟

معمولا والدین در این شرایط نمی‌دانند که چه زمانی و چطور واکنش نشان دهند. حتی گاهی خود دانش آموز نیز مایل نیست که والدینش در این مورد ورود کنند. اما نمی‌شود نسبت به این مسئله هیچ واکنشی نداشت. والدین هم می‌توانند به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم اقدام کرده و به دانش آموز خود کمک کنند. بهتر است اگر دانش آموز از شما کمک خواست؛ حتما ورود کرده و در این مورد هم او صحبت کرده و هم با مسئولین مدرسه. در واقع دانش آموز باید بداند که مورد حمایت شما هست. نوع واکنش شما در این شرایط اهمیت دارد. چرا که گاهی باعث بروز مسائل بیشتری می‌گردد. برای آشنایی با دلایل دعوای بچه ها در مدرسه کلیک نمایید.

راهکارهای مدارس

در مورد دعوا با همکلاسی ، تنها والدین مسئول نیستند و مدارس نیز باید اقداماتی را انجام دهند. این روش ها هم جنبه پیشگیری داشته و هم در شرایط بحران کمک کننده هستند. برخی از این راهکارها، شامل موارد زیر هستند.

  • آموزش های روانشناختی
  • ایجاد نظم و انضباط
  • کمک گرفتن از کمیته های مبارزه با این دسته از رفتارها
  • آموزش دادن معلمین
  • همکاری کردن با والدین

روش های پیشگیری از دعوا با همکلاسی

اگر نگران این موضوع هستید؛ می‌توانید با استفاده از روش های زیر از بروز دعوا، جلوگیری نمایید.

در نظر داشتن سن آنها: در مرحله اول سن و جنسیت دانش آموز را در نظر گرفته و با توجه به این موضوع با آنها رفتار کنید.

صحبت کردن با آنها در این مورد به صورت مستقیم: به صورت مستقیم در مورد پیامدهای دعوا با همکلاسی صحبت کرده و به آنها هشدار دهید.

کمک گرفتن از روانشناس: حتما در این مورد از روانشناس کمک گرفته و اجازه دهید که یک متخصص مداخله کند.

تشویق کردن رفتارهای مثبت آنان: رفتارهای مثبت و توانمندی های دانش آموزان را تشویق کرده و اجازه ندهید که آنها برای جلب توجه از دعوا استفاده کنند.

سخن پایانی

در بیشتر موارد دانش آموزان دردسرساز باعث شکل گیری دعوا شده و مشکل ساز هستند. اما فراموش نکنید که هر فردی ممکن است در شرایطی عصبانی شده و واکنش نشان دهد. به همین دلیل در ابتدا علت دعوا با همکلاسی را پیدا کرده و در مرحله بعدی با مسئولین مدرسه نیز همکاری کنید. همچنین حتما از متخصص نیز کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه دعوا با همکلاسی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *