درمان بی حوصلگی و بی انگیزگی (آو)


درمان بی حوصلگی و بی انگیزگی  به شکل های مختلفی انجام می‌شود. اما در ابتدا باید علت بروز این حالت را پیدا کنید. البته که برای همه ما پیش آمده است که روزهایی را بی حوصله و خسته بوده و احساس کنیم که هیچ انگیزه ای برای ادامه دادن نداریم. اما در مواردی این حالت برای مدت زمان طولانی ادامه یافته و به طور کلی عملکرد ما را مختل می‌کند. انگیزه موضوعی است که باعث حرکت ما شده و هر روز ما را از تخت خواب مان خارج می‌کند. اما گاهی به دلایل مختلفی آن را از دست داده و دیگر اصلا تمایلی به فعالیت کردن نداریم. برای جلوگیری از بروز این موضوع به حداقل رساندن آن، باید حتما از متخصص کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان بی انگیزگی و بی حوصلگی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

درمان بی حوصلگی و بی انگیزگی

بی حوصلگی و بی انگیزگی به معنای از بین رفتن علاقه و انرژی در انجام کارهای روزمره است. کارهایی که در حالت عادی انجام شان برای مان بسیار ساده است؛ زمانی که انگیزه کافی را نداشته باشیم؛ انگار که در حال انجام سخت ترین کار دنیا هستیم. به همان اندازه که بروز این حالت طبیعی است؛ درمان و اقدام در این زمینه نیز ضروری می‌باشد. چرا که در صورتی که بی انگیزگی و بی حوصلگی برای مدت زمان طولانی ادامه یافته و شدت یابد؛ احتمالا پیامدهای زیادی داشته و از طرفی منجر به بروز اختلالات دیگر می‌شود.

در ادامه بیشتر در مورد راه های از بین بردن نشانه ها و کنترل آنها، توضیح خواهیم داد.

مصرف دارو

شاید بتوان گفت که مصرف دارو، آخرین مرحله در درمان بی حوصلگی و بی انگیزگی است. چرا که معمولا این حالت موقت بوده و بعد از مدتی هم به صورت خود به خودی برطرف می‌شود. اما زمانی که احساس کنیم این موضوع ادامه دار شده و در عملکرد ما اختلال ایجاد کرده است؛ باید به روانپزشک مراجعه کرده و دارو مصرف کنیم. برای آشنایی با داروهای ضد افسردگی کلیک نمایید.

مراجعه به روانشناس

در عوض یکی از اصلی ترین اقداماتی که باید در این شرایط انجام دهیم؛ مراجعه به روانشناس است. از آنجایی که احتمالا در این شرایط نمی‌دانیم دقیقا باید چه کنیم؛ یک متخصص به ما کمک خواهد کرد تا به درستی اقدام نماییم.

روش های خانگی و سنتی

منظور از روش های خانگی و سنتی در درمان بی حوصلگی و بی انگیزگی ، استفاده از دمنوش ها و خوراکی های مختلفی است که در تنظیم خلق و خوی ما نقش دارند.

خارج شدن از رختخواب و عوض کردن لباس ها

در روزهایی که احساس بی انگیزگی و بی حوصلگی دارید؛ اولین اقدامی که باید انجام دهید؛ خارج شدن از رختخواب و عوض کردن لباس هایتان است. فراموش نکنید که هرچه بیشتر در تخت بمانید؛ احساس کرختی و افسردگی بیشتری خواهید داشت. حتی بهتر است به حمام بروید.

پیاده روی کردن

اگر برایتان مقدور است؛ از خانه خارج شده و پیاده روی کنید. رفتن به بیرون از خانه و قرارگیری در معرض نور خورشید می‌تواند حال و هوایتان را به طور کلی تغییر دهد.

برنامه ریزی بیش از حد نداشته باشید

گاهی برنامه ریزی بیش از حد و سنگین است که باعث می‌شود دچار ناامیدی و سرخوردگی شده و احساس کنید که حوصله و انگیزه کافی برای انجام هیچکاری را ندارید. از این رو در چنین روزهایی برنامه ریزی سبک تری برای خود داشته باشید.

روتین داشته باشید

داشتن یک روتین ثابت و پایبندی به آن باعث خواهد شد تا هرروز حداقل انگیزه برای حرکت کردن را داشته باشید. برای مثال روزانه کمی ورزش کرده، کتاب بخوانید و یک پادکست گوش بدهید.

با دوستان خود معاشرت کنید

یکی دیگر از راه های درمان بی حوصلگی و بی انگیزگی معاشرت کردن با دوستان و استفاده از گروه های حمایتی مانند خانواده است. صحبت کردن با دوستان و خانواده باعث می‌شود تا احساس تنهایی کمتری داشته و حال بهتری را تجربه کنید.

به کیفیت خواب خود اهمیت دهید

در بیشتر موارد کیفیت پایین خواب است که باعث می‌شود که همیشه احساس خستگی داشته و انگیزه خود را نیز از دست بدهیم. یکی از دلایل اصلی ابتلا به افسردگی، نخوابیدن است. از این رو در این شرایط حتما به میزان و کیفیت خوای خود توجه کنید.

نشانه های بی حوصلگی و بی انگیزگی

برای درمان بی حوصلگی و بی انگیزگی در ابتدا باید قادر باشیم تا نشانه های آن را تشخیص دهیم. برخی از نشانه های حاصل از این شرایط، شامل موارد زیر است. برای اطلاع از نشانه های ناشی از افسردگی نهفته کلیک نمایید.

  • به سختی انجام دادن کارهای روزمره
  • بی تفاوت شدن نسبت به همه چیز
  • احساسات نرمالی نداشتن
  • بی میلی نسبت به تلاش برای اهداف
  • پایین بودن انرژی و داشتن احساس خستگی غیر معمول
  • خواب آلودگی در اکثر ساعات روز
  • مشارکت نکردن در انجام فعالیت ها
  • فرد نسبت به رویدادهای مثبت و منفی هیچ پاسخی نمی‌دهد
  • در صورت ابتلا به سندرم بی انگیزگی احتمال بروز چنین نشانه هایی نیز وجود دارد.
  • ضعیف بودن حافظه و ابتلا به فراموشی کوتاه مدت
  • تمرکز نداشتن برای انجام وظایف
  • بی توجه بودن
  • مبتلا شدن به انزوای اجتماعی
  • از دست دادن حس جاه طلبی و آینده نگری

انواع بی حوصلگی و بی انگیزگی

بی حوصلگی و بی انگیزگی همچنین انواع مختلفی دارد که هریک خود را به صورتی بروز می‌دهند. از طرفی دلایل بروز آنها نیز متفاوت است. درمانگران با استفاده از نوع بی حوصلگی به مراجع برای درمان کمک می‌کنند.

  • بی حوصلگی و بی انگیزگی احساسی که با عدم احساسات مثبت و منفی همراه است.
  • بی انگیزگی رفتاری که رفتارهای مبتکرانه را از بین می‌برد.
  • بی حوصلگی عمومی با پاسخ های عاطفی ضعیف و عدم حضور در جمع ها مشخص می‌شود.
  • ابتلا به سندرم بی انگیزگی ناشی از ماری جوانا
  • مبتلا شدن به سندرم بی انگیزگی ناشی از SSIR

علت بروز بی حوصلگی و بی انگیزگی چیست؟

دلایلی که باعث می‌شوند افراد دچار این حالت شوند؛ شامل موارد زیر هستند. در واقع گاهی درمان این حالات منجر به درمان بی حوصلگی و بی انگیزگی نیز خواهد شد. برای اطلاع از راه های درمان خستگی بعد از خواب کلیک نمایید.

◀ابتلا به آلزایمر

◀ابتلا به انواع افسردگی

◀تجربه استرس پس از سانحه

◀آسیب ناشی از ترومای مغزی

◀ابتلا به سندرم پیش از قاعدگی

تشخیص بی حوصلگی و بی انگیزگی

همانطور که پیش تر هم به آن اشاره کردیم؛ تشخیص نوع و دلیل بی حوصلگی از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین از آنجایی که مرز باریکی میان این حالت با افسردگی وجود دارد؛ نباید نسبت به آن بی توجه باشیم. بهتر است برای تشخیص دقیق، به روانشناس مراجعه کرده و این موضوع را به صورت اصولی برطرف کنید.

سخن پایانی

بی حوصلگی و بی انگیزگی به این معناست که به اندازه کافی با این دنیا و مسائل خود درگیر نبوده و تمایلی به انجام هیچ کاری نداریم. اما برای ادامه دادن و انجام کارهایمان به این دو نیاز داریم. از این رو اگر احساس کردید که مدت زمان زیادی است که در حال تجربه این موضوع هستید؛ بهتر است با یک روانشناس صحبت کرده و کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان بی انگیزگی و بی حوصلگی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *