چطور آبروی رفته را برگردانیم؟ (آو)


چطور آبروی رفته را برگردانیم؟  این سوالی است که بسیاری از افراد در شرایط بحرانی و زمانی که تصور می‌کنند که چیز بزرگی را از دست داده و یا باخته اند؛ از خود می‌پرسند. آبرو مفهومی است که به شخصیت ما اعتبار بخشیده و اعتماد به نفس ما را افزایش می‌دهد. اما گاهی به دلیل شرایطی کمی از اعتبار و هویتی که در میان دیگران داریم؛ کاسته شده و تصور می‌کنیم که همه چیز از بین رفته است. در صورتی که این افکار تنها در ذهن ما بوده و آبرو به طور کلی یک مفهوم انتزاعی است. شاید موضوع به قدری که ما فکر می‌کنیم؛ بزرگ نباشد و اصلا دیگران تصور بدی از ما پیدا نکنند. از این رو بهتر است فاجعه سازی نکرده و در این مورد با یک متخصص نیز مشورت نماییم. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از آبرو می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

چطور آبروی رفته را برگردانیم؟

در یک شرایط بحرانی همه افراد تنها به این فکر می‌کنند که آبروی آنها رفته است و تنها باید این موضوع را برطرف کنند. اما این موضوع را در نظر نمی‌گیرند که باید دلیل مشکل را پیدا کرده و یا می‌توان همه چیز را از نو ساخت. به همین دلیل است که از لحاظ روانی، فشار زیادی را به خود وارد کرده و یا حتی کارهای عجیب تری برای جبران این موضوع می‌کنند. به طور کلی ترس از آبرو به معنی ترس از حرف و نظر دیگران است. که تاثیرات بدی روی سلامت روان شما و زندگی شخصی تان خواهد داشت. از این رو بهتر است کمی بیشتر روی خود کار کرده و بیش از حد نگران این موضوع نباشید. برای اطلاع از راه های برخورد با کسی که تهمت میزنه کلیک نمایید.

حال اگر بعد از یک اتفاق ناگوار نمی‌دانید که چطور باید برخورد کرده و دوباره اعتبار خود را بازگردانید؛ می‌توانید از روش های زیر استفاده نمایید.

کمک گرفتن از یک فرد معتمد

زمانی که چنین اتفاقی می‌افتد؛ قطعا دیگرانی هستند که در این ماجرا درگیر شده اند. به همین دلیل بهتر است در این مورد با یک فرد معتمد صحبت کرده و کمک بگیرید. شاید دیگران راه حل های خوبی داشته باشند و بتوانند آبروی رفته شما را برگردانند.

صحبت کردن با متخصص

یکی دیگر از راه های برگرداندن راه های آبروی رفته، صحبت کردن با یک روانشناس است. چرا که احتمالا این موضوع از لحاظ روانی فشار روانی زیادی به شما وارد کرده و باعث به مخاطره افتادن سلامت روان تان می‌گردد.

بی توجهی به حرف های دیگران

بهترین کاری که می‌توانید در شرایط بحرانی انجام دهید؛ این است که نسبت به حرف ها و نظرات دیگران بی توجه باشد. همانطور که گفته شد؛ شما احتمالا بیشتر از اینکه از آبرو و اعتبار خود بترسید؛ حرف های دیگران و نظرات آنها شما را نگران خواهند کرد. اما به این فکر کنید که حرف های آنان چه تاثیری روی زندگی شما خواهد داشت.

سرزنش نکردن و فشار نیاوردن به خود

اگر اتفاق بدی در زندگی تان افتاده است؛ دیگر نمی‌توان زمان را به عقب برگرداند و جلوی آن را گرفت. از این رو بهتر است دست از سرزنش کردن خود برداشته و با اعتماد به نفس، مسئولیت اتفاقی را که افتاده است را بپذیرید. برای اطلاع از روش های تقویت مهارت جرات ورزی کلیک نمایید.

دنیا به آخر نرسیده است

حتی اگر واقعا تصور می‌کنید که آبرویتان رفته است؛ باید این را به خود یاددآوری کنید که دنیا به آخر نرسیده. دوباره می‌توان همه چیز را از نو ساخت و مشکلات را حل کرد. شاید برخی از موضوعات هرگز مانند سابق نشوند؛ اما این بدان معنا نیست که دیگر همه چیز تمام شده. برای آشنایی با روش های جبران اشتباهات زندگی کلیک نمایید.

ترس از آبرو

شاید شما هم در اطرافیان خود فردی را دیده باشید که به صورت افراطی همواره ترس از آبروی خود را داشته و آبرو را بر هرچیز دیگری ارجحیت می‌دهند. در واقع خود را از بسیاری از چیزها محروم می‌کنند؛ چون از آبرویشان می‌ترسند. اما این یک تفکر آسیب زننده است که شما و اطرافیان تان را ا حد زیادی محدود می‌کند. به همین دلیل باید علت آن را پیدا کرده و کمی راحت تر گرفت.

علت بروز ترس از آبرو چیست؟

اما چرا برخی از افراد به این شدت از آبروی خود می‌ترسند؟ برای این سوال پاسخ های مختلفی وجود دارد. در واقع افراد به دلایل مختلفی، تا این حد از حرف و نظر دیگران در مورد خودشان ترسیده و خود و دیگران را محدود می‌کنند. در این قسمت به توضیح برخی از دلایلی پرداخته ایم؛ که منجر به چنین حالتی می‌شوند.

به علت ننگ های اجتماعی: منظور از ننگ های اجتماعی ترس از قضاوت ها و فشارهایی است که جامعه برای ما تعیین می‌کند. افراد از اینکه همرنگ و همسو با جماعت نباشند؛ همواره می‌ترسند.

تاثیر خانواده و اطرافیان: گاهی فردی به این دلیل که در این فضا بزرگ شده است و همواره تحت فشار خانواده به دلیل آبرو بوده است؛ از خود چنین حالاتی را بروز می‌دهد.

تجربیاتی که فرد در گذشته داشته است: یکی دیگر از دلایل این موضوع، تجربیات تلخی است که افراد در این مورد داشته اند. برای مثال احتمالا یکبار در گذشته دچار بی آبرویی شده اند و حال از بروز مجدد این موضوع می‌ترسند.

پیامدهای ناشی از ترس از آبروی رفته

اما این ترس بیمارگونه، منجر به مشکلات زیادی در زندگی افراد شده و پیامدهای زیادی دارد. در واقع شاید برخی تصور کنند که چون ترس از آبرو دارند؛ با احتیاط تر رفتار کرده و کمتر احتمال دارد که خطا کنند. در صورتی که برخی در این مورد دچار زیاده روی شده مشکلات زیر را تجربه خواهند کرد.

ابتلا به اختلالات روانی

ریشه هرگونه ترسی استرس و اضطراب است. فردی که از آبرویش می‌ترسد؛ همواره مضطرب بوده و حتی گاها دچار شک و نشانه های پارانویا نیز می‌شود.

منزوی شدن و دوری از اجتماع

چنین فردی برای اینکه در معرض اتهامات قرار نگیرد و اتفاق نامناسبی برایش نیوفتد؛ خود را از دیگران دور کرده و منزوی و گوشه گیر می‌شود.

دروغگو شدن

معمولا چنین افرادی حتی حاضرند که برای حفظ آبروی خود دروغ نیز بگویند.

فشارآوردن افراطی به دیگران

اما ترس از دست دادن آبرو تنها محدود به خود فرد نشده و او احتمالا به خانواده و اطرافیان خود نیز فشار زیادی خواهد آورد. به همین دلیل دیگران نیز او را ترک کرده و تنها می‌گذارند.

سخن پایانی

با اینکه بخشی از همه رفتارهای ما تحت تاثیر دیگران بوده و همواره ترس از قضاوت داریم؛ اما باید بگوییم که زیاده روی و افراط در این مورد، خود باعث بروز مشکلات زیادی خواهد شد. در واقع اینکه با احتیاط رفتار کرده و سعی کنیم تا اعتبار خود را حفظ کنیم؛ با ترس از آبرو متفاوت است. از این رو بهتر است اگر بیش از حد به این موضوع فکر می‌کنید و در زندگی شخصی و اجتماعی تان اختلال ایجاد کرده است؛ حتما از متخصص کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از آبرو می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *