ویژگی های نوجوان (خصوصیات نوجوانان ) (آو)


ویژگی های نوجوان شامل طیف وسیعی از صفات جدیدی است که احتمالا هیچگاه شاهد بروز آنها در فرد نبوده اید. دوران بلوغ و نوجوانی می‌تواند مانند طوفانی به طور کلی زندگی افراد را دگرگون کرده و منجر به بروز تغییرات دائمی در آنها گردد. البته این بدان معنا نیست که دیگر هیچگاه امکان تغییر این ویژگی ها وجود نداشته و یا اصلا در دوران بزرگسالی تغییری حاصل نمی‌شود. اما به طور کلی گفته می‌شود که ویژگی های اخلاقی افراد در این دوران است که تثبیت می‌گردد. نوجوانان در این دوران نیاز به توجه و مراقبت بیشتری دارند؛ از این رو حتما باید اطلاعات لازم را در این مورد داشته باشید. حتی می‌توانید از یک روانشناس نیز در این زمینه کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره نوجوان کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ویژگی های نوجوان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

ویژگی های نوجوان در روانشناسی

در علم روانشناسی، نظریات مختلفی در مورد ویژگی های نوجوان و به طور کلی دوره بلوغ وجود دارد. این موضوع، نشان از اهمیت این دوران در شکل گیری شخصیت افراد خواهد داشت. در این حوزه، نوجوان تغییر و تحولات عمده ای را در بخش های زیر خواهد داشت. برای آشنایی با دلایل سرکشی نوجوان کلیک نمایید.

  • تحولات جسمی این دوران
  • تغییرات جنسی
  • ویژگی های عاطفی
  • تحولات فکری
  • تغییرات شناختی
  • ویژگی های اجتماعی نوجوانان
  • تغییرات اخلاقی
  • رشد معنوی

اهمیت توجه به ویژگی های نوجوان

در بیشتر موارد شاهد این موضوع هستیم که والدین، نوجوان خود را حتی به خاطر این تغییر و تحولات، سرزنش هم می‌کنند. در صورتی که خود نوجوان نیز از تغییر ناگهانی که در روند زندگی اش بروز کرده است؛ شوکه شده و نمی‌داند که چه رفتاری از خود نشان دهد. در واقع ریشه بسیاری از واکنش های او همین سردرگمی و گیجی است. به همین دلیل است که توجه به ویژگی های نوجوان و شناخت آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که والدین نشانه های این خصوصیات را شناخته و حتی به نوجوان خود کمک کنند؛ کمتر احتمال دارد که او در زمینه های مختلف دچار مشکل شده و حتی با سلامت بیشتری از این دوران گذر خواهد کرد. برای اطلاع از نحوه رفتار صحیح با نوجوان کلیک نمایید.

انواع خصوصیات نوجوانان

معمولا بیشتر نوجوان ها به ویژگی های مشترکی داشته و به راحتی می‌توان متوجه شد که او در حال گذر از این دوران است. در این قسمت قصد داریم تا به توضیح برخی از این خصوصیات نوجوانان، بپردازیم.

رشد کردن از نظر عقلی

طبق نظر روانشناسان، تفکر انتزاعی در افراد از دوران نوجوانی آغاز می‌شود؛ که آنها را قادر به استدلال علمی و درک بسیاری از اعمال می‌کند که تا پیش از آن ناتوان بودند. در این دوران استعداد و توانمندیها اختصاصی تر شده و نوجوانان بیشتر بر روی یک موضوع خاص متمرکز می‌شود. برای اطلاع از روش های استعدادیابی نوجوانان و جوانان کلیک نمایید.

برخورداری از استقلال فکری

بسیاری از رفتارهای نوجوان به این دلیل است که به دنبال استقلال شخصیتی بوده و تلاش می‌کند تا خود را از دیگران جدا بکند و یا به آنها نشان بدهد که دیگر بزرگ شده است. از طرفی در این دوران احتمالا او دیگر نظر خودش را در مورد مسائل مختلف خواهد داشت و تابع نظر والدین و یا خواهر و برادرهایش نیست. او شروع به انتقاد کردن و زیر سوال بردن نظرات اطرافیانش کرده و دیگر خودش صاحب سبک خواهد شد.

تمایل به ابراز وجود کردن

یکی دیگر از ویژگی های نوجوان در این دوران این است که تمایل به ابراز وجود کردن داشته و می‌خواهد که دیده شود. این موضوع را می‌توان در طرز لباس پوشیدن و نوع صحبت کردن آنها نیز دید. اینکار به آنها حس سازگاری و راحتی بیشتری داده و باعث می‌شود تا نیازهای خود را نیز بیان کنند.

عدم برخورداری از تعادل عاطفی

بی ثباتی عاطفی و روانی نیز از دیگر ویژگی های نوجوان است. خلق آنها ساعت به ساعت تغییر کرده و رفتارهای ضد و نقیضی از خود نشان می‌دهند. این موضوع تا حدی به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون ها نیز هست. اما به طور کلی باید بدانید که چنین حالاتی طبیعی هستند و نباید به این دلیل آنها را سرزنش نمایید.

بی نظم بودن

از آنجایی که نوجوان در این دوران آشفتگی درونی زیادی را احساس می‌کند؛ در ظاهر و محیط بیرونی او نیز احتمالا شاهد بی نظمی های زیادی خواهیم بود. او در این دوران مشغله های فکری زیادی داشته و بیقرار است. از این رو نمی‌تواند به افکار و حتی رفتار خود نظم داده و محیط خود را مدیریت نماید.

هویت یابی

از دیگر ویژگی های نوجوان در این دوران می‌توان به هویت یابی اشاره کرد که در واقع یکی از اصلی ترین و بارز ترین خصوصیات نوجوانان است. آنان در این زمان با سوالات اساسی مانند من کیستم؟ آیا ادامه تحصیل بدهم یا نه؟ به چه چیزهایی باید اعتقاد داشته باشم و… مواجه می‌شود و احساسات مختلفی را در راه پاسخ به این سوالات تجربه می‌کنند.

روحیه سرکشی در آنها

در این زمان، بسیار شاهد این موضوع هستیم که آنها دچار سرکشی و جسارت شده و رفتارهای بی پروایانه ای از خود بروز می‌دهد. البته این رفتارها بیشتر با این هدف است که آنها شخصیت خود را از والدین شان جدا کرده و نشان بدهند که دیگر بزرگ شده اند. برای مثال شروع به مصرف مواد مخدر و الکل در این سن، به این دلیل ایجاد می‌شود و یا آنها زودتر از سن قانونی رانندگی کرده و رفتارهای پرخطر این چنینی از خود نشان می‌دهند. برای آشنایی با علت سیگار کشیدن نوجوان کلیک نمایید.

توجه کردن بیش از حد به ظاهر

یک از نظریاتی که در مورد دوران نوجوانی وجود دارد؛ این است که آنان در این دوران، خود را مرکز جهان می‌دانند. در واقع تصور می‌کنند که همه نگاه ها و توجه ها به سمت آنهاست. به همین دلیل بیش از حد روی وضع ظاهری خود حساس شده و به آن اهمیت می‌دهند. آنها همه تلاش خود را می‌کنند تا بی نقص به نظر رسیده و نظر دیگران برایشان بسیار مهم است.

از طرفی آنان به دلیل تغییرات جسمی عمده ای که داشته اند؛ احتمالا تا حدی اعتماد به نفس خود را از دست داده و به همین دلیل تلاش می‌کنند تا کمی بهتر به نظر برسند.

سخن پایانی

همه ما تا حدی با ویژگی های نوجوان در این دوران آشنا هستیم. اما موضوعی که وجود دارد این است که به جای درک نوجوان و حمایت از او، او را به خاطر رفتارهای عجیب و غریبش مورد سرزش قرار داده و سرکوب می‌کنیم. اما زمانی که از اهمیت و حساسیت این موضوع مطلع باشیم؛ بیشتر نوجوان را درک کرده و به او کمک خواهیم کرد. در این مورد بهتر است با یک روانشناس نیز مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ویژگی های نوجوان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *