چرا زمان دیر میگذره


چرا زمان دیر میگذره! این سوالی است که گاهی در حینی که در یک موقعیت خاص گیر افتاده ایم از خود می‌پرسیم. در واقع زمان مفهوم ثابتی است که همواره سرعت یکسانی دارد. اما نحوه گذران آن بر سرعتی که احساس می‌کنیم؛ نقش داشته و باعث می‌شود تا احساسات مختلفی را تجربه نماییم. معمولا زمانی احساس می‌کنیم که زمان کند شده است؛ که در حال تجربه کردن شرایط سختی هستیم. بسیار شنیده ایم که افراد می‌گویند زمانی که در حال خوشگذرانی هستند؛ زمان از دست شان در رفته و با سرعت زیادی گذشته است. از این رو باید بر فعالیت های خودمان تمرکز کرده و با اقداماتی مانع از تجربه کردن چنین حسی شویم. در این مورد می‌توان از روانشناس نیز کمک گرفت. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کند شدن زمان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره‌ تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

کند شدن زمان

گاهی تجربه احساس کند شدن زمان اجتناب ناپذیر است و نمی‌توان در مورد آن کاری کرد. در واقع زمانی که ناراحت هستیم و یا استرس زیادی داریم؛ طبیعتا احساس می‌کنیم که اصلا ساعت جلو نمی‌رود و یا شاید هیچوقت نتوانیم این شرایط را پشت سر بگذاریم. نمی‌توان در مورد زمان کاری کرد. به همین دلیل است که گفته می‌شود باید در هر شرایطی بهترین استفاده را از زمان کرد. در ادامه بیشتر در دلایل تجربه این موضوع و یا حتی راهکارهای مقابله با آن توضیح خواهیم داد. برای اطلاع از راه های مدیریت زمان کلیک کنید.

دلایل احساس کند شدن زمان

معمولا احساس کند شدن زمان به طور موقت اتفاق افتاده و خودمان نیز دلیل آن را می‌دانیم. بیشتر افراد زمانی که در یک شرایط بحرانی قرار دارند؛ چنین احساسی می‌کنند. اما دلایل دیگری نیز می‌تواند برای این احساس وجود داشته باشد. در این قسمت به توضیح برخی از این دلایل خواهیم پرداخت.

صبرمان را از دست داده ایم

یکی از اصلی ترین دلایلی که کند شدن زمان را تجربه می‌کنیم؛ این است که در مقایسه با گذشته صبر و بردباری خود را از دست داده و تصور می‌کنیم که همه چیز باید در همان لحظه اتفاق بیوفتد. در واقع صبوری باعث می‌شود تا به همه چیز زمان کافی را داده و عجله نکنیم. به همین دلیل است زمانی که برای انجام کاری عجله داریم تصور می‌کنیم که زمان در حال دیر گذشتن است. برای اطلاع از پیامدهای ناشی از انجام چندکار همزمان کلیک نمایید.

زندگی در جوامع پر سرعت امروزی

زندگی در عصر حاضر بسیار پرسرعت بوده  و در هر لحظه که کاری نمی‌کنیم؛ تصور می‌کنیم که چیزهای زیادی را از دست داده ایم. با اینکه ریتم زندگی ها بالا رفته است و افراد کارهای زیادی را به صورت همزمان انجام می‌دهند؛ اما بازهم باید پیش از هر موضوعی تامل بیشتری کرد. چرا که زمان با همان سرعتی می‌گذر که در گذشته داشته است. این ما هستیم که تمایل داریم تا از آن بهره برداری بیشتری کنیم.

مصرف مواد مخدر و یا ابتلا به بیماری ها مختلف

معمولا افرادی که مواد مخدر مصرف کرده اند و یا مبتلا به بیماری خاصی هستند نیز، چنین، حالتی را گزارش می‌کنند. آنان معتقدند که زمان برایشان طولانی تر شده و یا اصلا نمی‌گذرد. اما دلیل این موضوع اختلال در کار مغز تحت تاثیر مواد مخدر و یا داروهای مختلف می‌باشد.

تحقیقات علمی که در این زمینه انجام شده اند

در مورد کند شدن زمان تحقیقات عملی نیز انجام شده است که اطلاع از آنها خالی از لطف نیست. پژوهش ها در این زمینه حاکی از آنند که زمانی که در حال انتظار برای اتفاق یا رویدادی هستیم؛ کم طاقت تر شده و به دلیل احساس انتظار است که احساس می‌کنیم دیرتر می‌گذرد. تجربه ما از گذر  زمان بر حسب احساسات مان تغییر می‌کنند و به همین دلیل است که گاهی احساس می‌کنیم سریعتر و گاهی کندتر می‌گذرد.

احساساتی که با کند شدن زمان داریم؟

معمولا زمانی که افراد متوجه کند شدن زمان می‌شوند؛ دچار بی قراری و حتی عصبانیت می‌شوند. چرا که خود را مستاصل تصور کرده و احساس می‌کنند که کارهایی که انجام می‌دهند کافی نیست و یا اصلا کار مفیدی نمی‌کنند. می‌توان گفت که کند شدن زمان به افرا احساس ناکافی بودن می‌دهد. به همین دلیل است که افراد در چنین شرایطی گاها واکنش های افراطی از خود نشان می‌دهند.

در مورد کند شدن زمان چه کنیم؟

اما زمانی که کند شدن زمان را احساس می‌کنیم؛ چه کاری از دستمان برمی‌آید؟ و یا چه کنیم که این شرایط برای ما راحت تر بگذرد؟ برخی از اقداماتی که می‌توانید در این شرایط انجام دهید؛ شامل موارد زیر هستند.

نگاه نکردن به ساعت: سعی کنید تا حد امکان به ساعت نگاه نکنید. ساعت مچی خود را درآورده و صفحه گوشی موبایل تان را نیز نبینید.

تقسیم بندی کردن زمان: زمان را برای خود به درستی تقسیم بندی کرده و برنامه ریزی داشته باشید.

تقسیم کردن وظایف به صورت متعادل: برخی از افراد در ساعات ابتدایی روز به صورت پرفشار کار کرده و دیگر برای ادامه آن برنامه ای ندارند. از این ممکن است احساس کنند که زمان برایشان دیر می‌گذرد.

مشغول کردن خود با یک کتاب: زمانی که احساس می‌کنید که ساعت برایتان نمی‌گذرد؛ شروع به کتاب خواندن کنید.

لیست کارهای روزانه داشته باشید: از کارهایی که قصد دارید تا در یک روز انجام دهید؛ حتما لیستی تهیه کنید تا آنها را از یاد  نبرید.

به موسیقی یا پادکست گوش بدهید: در چنین شرایطی گوش کردن به موسیقی و یا پادکست های مختلف نیز هم آموزنده است و هم باعث گذر زمان می‌گردد.

به دنبال یک سرگرمی باشید: برای خودتان یک سرگرمی پیدا کنید و خود را مشغول نگه دارید.

کارهایی را انجام دهید که به تاخیر انداخته اید: کارهایی را که همیشه پوشت گوش می‌انداختید؛ در این شرایط انجام داده و حواس خود را از زمان پرت کنید.

به چالش کشیدن مغز: با انجام کارهایی مثل پازل حل کردن و یا فکر کردن به یک معما می‌توانید مغز خود را به چالش بکشید.

کاری را یاد بگیرید: معمولا یادگیری یک مهارت باعث می‌شود تا زمان با سرعت بیشتری برای ما بگذرد. از این رو همواره فایل های آموزشی مختلفی داشته باشید تا در صورت لزوم از آنها استفاده کنید.

شروع به نوشتن کنید: هر زمان که احساس کردید؛ زمان برایتان کند شده است؛ شروع به نوشتن کنید. اهمیتی ندارد که از چه می‌نویسید؛ تنها هرچه در ذهن تان هست را روی کاغذ بیاورید.

سخن پایانی

همانطور که مشاهده کردید؛ این موضوع که گاهی زمان برایمان با سرعت سپری شده و گاهی به کندی، پایه و اساس علمی دارد. و تا حد زیادی به حالات روانی و احساسات ما بستگی دارد. از این رو بسیار احتمال دارد که این حالت برای ما هم ایجاد شود. پس بهتر است خود را برای آن آماده کرده و حتی در این مورد از یک روانشناس نیز کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کند شدن زمان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره‌ تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *