شیوه و موضوع صحبت با همسر به اعتقاد تمامی روانشناسان خانواده میتواند به شما در بهبود کیفیت زندگی مشترک کمک کند. بااینحال اگر نحوه صحیح صحبت با همسر را ندانید حرفزدن نهتنها کمکی به حل مشکلات نخواهد کرد؛ بلکه باعث بروز دلخوریهای جدیدی در رابطه شما و همسرتان میشود. به همین خاطر اگر حرفزدن شما و همسرتان نتایج مطلوبی نداشته، حتما با دریافت مشاوره خانواده در این زمینه اطلاعاتتان را تکمیل کنید.
علاوه بر توجه به راهکارهای مناسب برای صحبت با همسر ، باید تفاوت های مردان و زنان در صحبت کردن را جدی بگیرید. کوچک شمردن این تفاوتها مشکلاتی را در راه صحبت میان شما و همسرتان ایجاد مینماید. در ادامه به طور کامل درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد پس همراه ما باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه شیوه و موضوع صحبت با همسر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
چگونگی شیوه و موضوع صحبت با همسر
به طور کلی داشتن یک ارتباط موثر و توجه کردن به شیوه و موضوع صحبت با همسر در زندگی مشترک از اهمیت زیادی برخوردار است. زوجین پیش از هرچیزی باید بتوانند به شکل درست و بدون واسطه با یکدیگر صحبت کنند. حتی میتوان گفت که بسیاری مشکلات با همین صحبت کردن برطرف میشود. اما زوجین از این موضوع مطلع نبوده و به همین دلیل به درستی اینکار را انجام نمیدهند. در ادامه راهکارهایی ارائه خواهیم داد که با کمک آنها میتوانید به شکل سالم با همسر خود صحبت کنید.
در مورد چه مسائلی با همسر خود صحبت کنیم؟
گاهی زوجین با این سوال مواجه میشوند که اصلا باید در مورد چه چیزی با یکدیگر صحبت کنند. موضوعات زیادی وجود دارد که میتوان آنها را در با همسر در میان گذاشت. بعد از انتخاب موضوع به شیوه صحبت با همسر نیز توجه داشته و سعی کنید با لحن مناسب حرف بزنید. برخی از موضوعاتی که میتوانید در مورد آنها با همسر خود صحبت کنید؛ شامل موارد زیر هستند.
✨در مورد خودتان و احساسات تان
✨علایق مشترک
✨آب و هوا
✨اتفاقات اخیر
✨مسائل محل کارتان
✨تحسین و تمجید کردن از یکدیگر
✨شوخی کردن
مزایای در نظر گرفتن شیوه و موضوع صحبت کردن با همسر
دقت کردن به شیوه و موضوع صحبت کردن با همسر یکی از اولین تکنیکهایی پیشنهادی روانشناسان خانواده برای حل بسیاری از مشکلات میان زوجین است. استفاده صحیح از آن پیامدهای مثبت بسیاری را برای زندگی زوجین به همراه دارد. در صورتی که راهی برای صحبت وجود ندارد، حتما باید مشاوره خانواده دریافت کنید. ما در ادامه به برخی از این پیامدها اشاره کرددهایم.
1- برطرف شدن سوءتفاهمها
برداشت آزاد از رفتار و گفتار طرف مقابل میتواند باعث بروز سوءتفاهمهای بسیاری در رابطه شما شود. تا زمانی که بهجای صحبت کردن با همسر و شنیدن نقطه نظرات او در ذهنتان به این سوءتعبیرها دامن زده و همسرتان را متهم میکنید مشکلات ارتباطی میان شما بیشتر و بیشتر میشود. این در حالی که صحبت کردن با همسر باعث درک بهتر شما از یکدیگر و از بینرفتن کدورت ها خواهد شد.
2- شیوه و موضوع صحبت با همسر برای شناخت بهتر یکدیگر
وقتی درباره مسائل مختلف با همسرتان صحبت میکنید بیش از گذشته با دیدگاههای وی آشنا میشوید. اینکار دریافتن شناخت عمیقتری نسبت به همسرتان کمک خواهد کرد. شناخت بیشتر شما از او باعثمیشود تا در شرایط مختلف بهتر یکدیگر را پیشبینی کنید. پس قادر به خودداری از رفتارهای ازاردهنده برای طرف مقابلتان خواهید بود.
3- بهبود کیفیت ارتباط
برطرفشدن سوءتفاهمها ورسیدن به شناخت بهتر از همسر باعث میشود تا کیفیت ارتباط شما و همسرتان نیز بهبود پیدا کند. علاوه بر این صحبت با همسر باعث میشود احساس کند خواستهها و نظراتش برای شما اهمیت دارند و درنتیجه او نیز اهمیت بیشتری برای خواستههایتان قائل خواهد شد که به بهبود ارتباط شما منجر میشود.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.
نکات کلیدی در مورد شیوه و موضوع صحبت با همسر
استفاده از روش های مرتبط با شیوه و موضوع صحبت با همسر در کنار تمامی مزایایی که به همراه دارد در صورت بیتوجهی به اصول و قواعد موجود در این زمینه میتواند مشکلات ارتباطی شما را بیشتر کند. به همین خاطر بهتر است به راهکارهایی که در این زمینه مطرح میشوند توجه کافی داشته باشید. اگر احساس میکنید صحبت شما و همسرتان به نتیجه نمیرسد اما دلایل آن را نمیدانید با یک مشاور خانواده دراینباره مشورت نمایید.
حتما درباره پارامترهای خانواده سالم کلیک کنید.
1- انتخاب زمان و مکان مناسب
اولین شرط موفقیت در مورد شیوه و موضوع صحبت با همسر این است که شرایط صحبت مهیا باشد. شما میبایست زمان و مکان مناسبی را برای صحبت انتخاب کنید تا مطمئن باشید که عوامل مزاحمی مثل سروصدا یا خستگی و مشغلههای کاری مزاحمتی در جریان صحبت شما ایجاد نخواهد کرد.
همچنین شرایط روحی و موقعیت همسرتان نیز میبایست بهگونهای باشد که توانایی تمرکز روی صحبتهای شما را داشته باشد. نوشتن نامه یا ارسال پیامک برای بیان موضوعات مهم راهکارهایی هستند که چندانکه باید شما را به نتیجه نخواهند رساند. بهتر است برای صحبت کردن از مسائل مهم زندگی خود شرایط لازم را برای صحبت رودررو تدارک ببینید.
2- هنگام صحبت با همسر خودخواه نباشید | شیوه و موضوع صحبت با همسر
خودخواه بودن در زمینه شیوه و موضوع صحبت با همسر به این معناست که شما به دیدگاهها و خواستههای طرف مقابل توجهی نداشته باشید و همه تلاش خود را برای برنده شدن در گفتوگو انجام دهید. این راهکار اگرچه ممکناست در کوتاهمدت نتیجهبخش باشد، بااینحال در درازمدت این باور را در همسرتان ایجاد میکند که شما از صحبت کردن با وی صرفاً به دنبال به کرسی نشاندن حرفهای خود هستید. درنتیجه انگیزه لازم برای صحبت با شما را از دستبدهد و یا او نیز دست به مقابلهبه مثلزده و از توجه به نظرات شما خودداری کند.
برای آشنایی با نحوه ناز کردن برای همسر کلیک کنید.
3- مهارت گوش دادن
سعی کنید علاوه بر دقت به شیوه و موضوع صحبت با همسر و بیان خواستهها و احساسات خود زمانی را نیز به شنیدن نقطه نظرات طرف مقابل اختصاص دهید.گوش دادن فعالانه به صحبتهای طرف مقابل مهارتی است که بهاندازه توانایی صحبت کردن در داشتن یک گفتوگوی موفق به آن نیاز خواهید داشت. ارتباط چشمی خود را
ازجمله موضوعاتی که در حین گوشکردن به صحبتهای طرف مقابل میبایست مدنظر داشتهباشید این است که ارتباط چشمی خود را حفظ کرده و با رفتارهایی نظیر تکان دادن سر بهطرف مقابل نشان دهید که به حرفهایش گوش میدهید. همچنین بهتراست ازپریدن در میان صحبتهای دیگران یا انجام کارهایی مانند چککردن تلفن همراه در حین صحبتهای طرف مقابل خودداری کنید.
4- هنگام صحبت با همسر صراحت داشته باشید | شیوه و موضوع صحبت با همسر
شیوه و موضوع صحبت با همسر یا هر فرد دیگری تنها زمانی مفید خواهد بود که شما با صراحت و صداقت کامل با طرف مقابل حرف بزنید. درنتیجه از طعنهزدن یا در لفافه صحبت کردن خودداریکنید. و یا این تصور اشتباه که دیگران باید خودشان متوجه منظور یا احساسات شماشوند را دور بریزید. اگر با بخشی از صحبتهای همسرتان مخالف هستید یا دلتان نمیخواهد به آنچه او میگوید عمل کنید بهتر است این موضوع را به وی اطلاع بدهید. در غیر این صورت او تصور خواهد کرد که شما با صحبتهایش موافق هستید.
5- مسئله محور صحبت کنید
در کنار در نظر داشتن شیوه و موضوع صحبت با همسرتان تلاش کنید تا احساسات خود را کنترل کرده و پای موضوعات گذشته یا سایر مسائل و اختلافات را به بحث را باز نکنید. سعی کنید تا جای ممکن متمرکز بر موضوع حال حاضر و در تلاش برای پیدا کردن راهحلی برای آن صحبت کنید.
6- هنگام صحبت با همسر توهین نکنید | شیوه و موضوع صحبت با همسر
توهینبه همسر یا خانواده او در حین صحبت، به رخکشیدن تواناییها و نقاط قوتتان و یا هر رفتار غیرمؤدبانه دیگر باعث خواهدشد تا جریان صحبت از حالت مسالمتآمیز خارج شود. درنتیجه شما به هیچ نتیجهای از صحبتهایتان نخواهید رسید.
حتما درباره نحوه رفتار با همسر بخوانید.
7- هنگام صحبت با همسر ذهنخوانی نکنید
هرگز در طول صحبتهایتان از جملاتی مانند (میدانم آخرش میخواهی به این نتیجه برسی که…) یا (منظورت این بود که…) استفاده نکنید. بهجای ذهنخوانی کردن و دامن زدن به سوءتفاهمها منظور و خواستههای همسرتان را صراحتاً از او بپرسید و اجازه بدهید خودش دراینباره نظر بدهد.
8- سوگیری نداشته باشید
سوگیری در صحبت کردن به این معناست که شما یا همسرتان صرفاً به بخشی از حرفهای یکدیگر توجه کنید و نسبت به آن واکنش نشان دهید. سعیکنید تا جای ممکن از این رفتار دوریکرده و با در نظرگرفتن تمامی صحبتهای طرف مقابل نظر بدهید. در غیر این صورت همسرتان نیز پس از مدتی به این نتیجه میرسد که شما صرفاً به آن بخش از صحبتهای او توجه دارید که شما را به نتیجه مطلوبتان میرساند. این موضوع دلیلی برای دلسردی او از صحبت با شما باشد.
9- برای صحبت با همسر بحث نکنید
تفاوتهای بسیاری میان صحبت با همسر و بحث کردن وجود دارد. اگر احساسمیکنید صحبتهای شما و همسرتان حالت سازنده بودن خود را از دست داده و این شکل از صحبت کردن نمیتواند شما را به نتیجه مطلوبی برساند بهتراست حداقل برای مدتی جریان صحبت را متوقف کنید. پافشاری هریک از طرفین روی نظرات خود، تلاش برای محکومکردن طرف مقابل، صحبت کردن با طعنه و کنایه و یا توهین ازجمله نشانههایی هستند که بیان میکنند صحبت شما از مسیر یک گفتوگوی سازنده خارج شده است.
روانشناسان خانواده معتقدند بهتراست زوجین نشانهای میان خود قراردهند (برای مثال بلند کردن دست). در چنین شرایطی با این علامت به همسرتان این پیغام رابدهند که در شرایط مناسبی برای ادامه بحث نیستند. این راهکار از بروز بسیاری از بحثها و مشکلات در میان شما پیشگیری خواهد کرد.
10- نتیجهگیری کنید
در فواصل مشخصی از صحبت با همسرتان حرفهای او را خلاصهکنید و با بازخوردهایتان به وی اطمیناندهید که صحبتهایش را بهدرستی فهمیدهاید. این موضوع در کنار جلوگیری از بروز سوءتفاهمها باعث میشود تا همسرتان احساس کند شما به صحبتها و احساسات او توجه دارید.
شیوه و موضوع صحبت با همسر | نقش روانشناسی خانواده
صحبت کردن چندانکه به نظر میرسد نیز موضوع سادهای نیست و بسیاری از زوجین نمیتوانند بهسادگی راهکارهای بالا را میان خود به کار ببرند. معمولاً به این افراد پیشنهاد میشود که برای جلوگیری از بروز مشکلات جدی از یک مشاور برای آموزش تکنیکهای صحبت کردن با همسر کمک بگیرند. مشاور با برگزاری جلسات مشاوره با هر دو نفر و همینطور استفاده از آزمونهای شخصیت میتوانند راهکارهای مناسبی را در زمینهٔ نحوه برقراری ارتباط و صحبت کردن با هر سبک شخصیتی به شما آموزش دهند.
بسیاری از مواقع اختلافات قدیمی و ریشهدار باعث خواهد شد که زوجین تمایلی به صحبت با یکدیگر نداشته باشند و یا ناآگاهانه دست به رفتارهایی بزنند که موفقیت در صحبت را کاهش میدهد. برای مثال شاید یکی از زوجین از ترس از دستدادن طرف مقابل یا جلوگیری از متشنج شدن فضای خانه از صحبت کردن شانه خالی کند. مشاورین به زوجین کمک خواهندکرد تا اختلافات قدیمی را کنارگذاشته و یا با رهاکردن تصورات اشتباهی که از صحبت کردن دارند به شرایطی برای دستیابی به یک گفتگوی سازنده برسند.
شیوه و موضوع صحبت با همسر | توجه به تفاوتهای جنسیتی
مردان و زنان تفاوتهای فطری در صحبت کردن دارند که میبایست در حین صحبت به آنها توجه داشته باشید. برای مثال زنان معمولاً در صحبتهایشان هیجان بیشتری دارند و احساسات را در نظر میگیرند. اما مردان بیشتر از جنبه منطقی به مسائل نگاه میکنند. این تفاوت میتواند باعث بروز اختلافنظرهایی در جریان صحبت میان آنها باشد. اگر میخواهید صحبت شما و همسرتان به نتیجه مطلوبی برسد بهتر است هردوی شما به این مسئله توجه داشته باشید.
علاوه بر این مردان معمولاً کمتر از زنان صحبت میکنند و این میتواند برای خانمها به این معنا باشد که طرف مقابل علاقهای به صحبت کردن با آنها ندارد. بهتراست برای جلوگیری از این احساس در همسر خود تکنیکهای گوشدادن فعال را مورد توجه قرار دهید.
سخن پایانی
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]از آنجایی که گاهی شیوه و موضوع صحبت با همسر منجر به بروز سوتفاهم های اساسی میگردد؛ توجه کردن به این مورد و حتی اصلاح آن از اهمیت زیادی برخوردار است. صحبت کردن مهارت مهمی است که در بیشتر موارد بین زوجین دست کم گرفته میشود. از این رو اگر زوجین قادر به صحبت کردن با یکدیگر به شکل درستی نیستند؛ در این زمینه حتما از یک روانشناس کمک بگیرند.[/box]
برای دریافت مشاوره در زمینه صحبت با همسر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.