نوشابه خوردن کودک (آو)


نوشابه خوردن کودک یکی از رفتارهای شایع در میان آنان است که البته منجر به بروز مشکلات زیادی نیز می‌گردد. به طور کلی نوشابه یکی از نوشیدنی های مضر است که مصرف آن حتی برای بزرگسالان نیز توصیه نمی‌شود. اما خوردن این نوشیدنی برای کودکان جذاب بوده و به همین دلیل گاهی در مصرف آن زیاده روی می‌کنند. البته مصرف آن به مقدار کم نیز بازهم آسیب زاست. اما در بیشتر موارد کودکان به این نوشیدنی اعتیاد پیدا می‌کنند. طبیعی است که این موضوع نگرانی زیادی را برای والدین ایجاد نماید. از این رو بهتر است از مصرف نوشابه در این سنین پیشگیری کرده و با کمک متخصص در این زمینه اقداماتی را انجام دهند. برای دریافت مشاوره کودک تلفنی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوشابه خوردن کودک می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

نوشابه خوردن کودک

همه والدین از خطرات نوشابه خوردن کودک مطلع بوده و حتی تلاش می‌کنند تا آن را متوقف نمایند. اما در بیشتر موارد موفق نبوده و کودکان اینکار را به صورت خودسرانه انجام می‌دهند. اما پیامدهای ناشی از نوشابه خوردن کودک نه تنها در همان سن فرایند رشدی او را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ بلکه عوارض بلند مدتی نیز دارد. از این رو والدین اگر تمایل دارند تا فرزندشان نوشابه مصرف نکند؛ آنان نیز باید تلاش کنند تا نوشابه مصرف نکنند. همچنین رژیم غذایی سالم و متعادلی برای کودک خود در نظر گرفته و در این زمینه به او کمک کنند. منع کردن کودک از نوشابه خوردن کار دشواری است اما با انجام اینکار شرایط بهتری از نظر جسمانی و روانی در انتظار کودک خواهد بود. برای اطلاع از غذاهای سالم و ناسالم برای کودکان کلیک نمایید.

پیامدهای ناشی از نوشابه خوردن کودک

گاهی والدین تصور می‌کنند که نوشابه خوردن کودک تنها به دلیل میزان بالای قند آن است که مضر می‌باشد. در صورتی که مصرف این نوشیدنی عوارض دیگری نیز برای افراد ایجاد می‌کند. در این قسمت به توضیح این پیامدها خواهیم پرداخت. برای جلوگیری از پرخوری کودکان کلیک نمایید.

کم شدن مواد مغذی در بدن

به دلیل اینکه نوشابه قند و کالری زیادی دارد؛ اشتهای کودک را دچار اختلال کرده و مانع از خوردن خوراکی های مقوی تر می‌گردد. از این رو مواد مغذی در بدن کودکان به شدت کاهش یافته و ارگانها دچار مشکل می‌شوند.

اختلال در اشتها

همه نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه، اشتهای افراد را از بین می‌برند. همانطور که در قسمت قبلی هم به آن اشاره شد؛ کودکانی که مقدار زیادی نوشابه می‌خورند؛ کمتر می‌توانند از میزان توصیه شده ویتامین  ، کلسیم، منیزیم و سایر مواد مغذی مصرف کنند. در واقع یکی از اصلی ترین مشکلات ناشی از مصرف نوشابه همین موضوع است که اشتهای افراد را برای خوردن مواد دیگر از بین می‌برد.

اثر بر عملکرد مغز

ماده مغذی مورد نیاز مغز گلوکز است. اما نوشابه دارای قند کاذب بوده و مغز این موضوع را تشخیص نمی‌دهد. از این رو مصرف نوشابه در طولانی مدت بر عملکرد مغز تاثیر گذاشته و منجر به سردرد، بدخلقی و حتی اختلال در تمرکز و توجه کودک می‌شود. از طرفی به این دلیل که مغز کودکان در حال رشد است؛ این موضوع ممکن است جبران ناپذیر باشد.

چاق شدن کودک و بروز اضافه وزن

یکی دیگر از پیامدهای ناشی از نوشابه خوردن کودک، چاق شدن آنان و ابتلا به اضافه وزن است. در واقع پژوهشگران یکی از اصلی ترین دلایل پدیده چاقی در کودکان در کشورهای توسعه یافته را مصرف نوشابه و نوشیدنی های گازدار می‌دانند. قند و کالری موجود در نوشابه بیش از حد بوده و زمانی که کودک به طور مکرر از آن استفاده می‌کند؛ از بدن دفع نمی‌شود. به همین دلیل تبدیل به اضافه وزن می‌گردد.

تاثیر بر سیستم قلبی وعروقی

از طرفی نوشابه خوردن کودک خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را در آینده بسیار افزایش داده و در همین سنین کارکرد قلب را دچار مشکل می‌کند. چرا که بعد از مصرف نوشابه فشار خون افراد بالا رفته و قلب باید فعالیت بیشتری داشته باشد.

تاثیر بر سلامت دندانها

طبیعی است که دندان های کودکانی که نوشابه می‌نوشند زودتر از کودکان دیگر پوسیده شود. چرا که قند و اسیدهای موجود در نوشابه منجر به تسویه مواد دندانی می‌شوند. از طرفی کودکان در این سنین زیاد به بهداشت دهان و دندان اهمیت نداده و به طور مرتب مسواک نمی‌زنند. همین موضوع باعث می‌شود تا سریعتر دندان های خود را از دست داده و دندان هایشان دچار پوسیدگی شود.

اثرات رفتاری نوشابه خوردن کودک

اما پیامدهای ناشی از نوشابه خوردن کودک تنها محدود به مشکلات جسمانی نیست و افراد باید انتظار بروز اختلالات رفتاری را نیز داشته باشند. این موضوع بر سلامت روانی کودکان نیز تاثیر گذاشته و احتمال ابتلا به اختلالات رفتاری را به شدت افزایش می‌دهد. کافئین موجود در نوشابه به طور مستقیم بر سیستم عصبی تاثیر گذاشته و میزان انرژی کودکان را افزایش می‌دهد. به همین دلیل با مصرف نوشابه به طور مکرر در کودکان باید انتظار پرخاشگری و اضطراب بالاتری را نسبت به سایر کودکان داشته باشید.

روش های جایگزین برای نوشابه خوردن کودک

تقریبا بیشتر نوشیدنی هایی که برای کودکان جذاب هستند؛ حاوی قندهای مصنوعی، کالری بالا و کافئین هستند که مصرف آنها برای کودکان مناسب نیست. اما نوشیدنی های سالمی نیز وجود دارند که بهتر است والدین آنها را در رژیم غذایی کودکان جایگزین کنند. آبمیوه های طبیعی، دوغ و شیر بادام بهترین گزینه هایی هستند که کودکان می‌توانند از آنها استفاده کرده و حتی فوایدی نیز دارند. این نوشیدنی سرشار از کلسیم، ویتامین، مواد معدنی و پروتئین هستند که نه تنها به بدن کودک آسیب نمی‌زنند؛ بلکه فرایند رشد او را تسهیل نیز می‌کنند.

ارتباط نوشابه خوردن در کودکان با پرخاشگری آنها

برخی از محققین معتقدند که در این مورد نمی‌توان به طور قطعی نظر داد. چرا که کودکان به طور طبیعی انرژی زیادی داشته و نمی‌توان مشخص کرد که آیا نوشابه این موضوع را تشدید می‌کند یا خیر. از طرفی انجام چنین آزمایشی بر روی کودکان اخلاقی نیست. اما چیزی که واضح است این است که در مقایسه بین کودکانی که نوشابه زیادی مصرف می‌کنند؛ با آنهایی که نوشابه نمی‌خورند، می‌توان پرخاشگری بیشتری را مشاهده نمود. البته عوامل دیگری نیز مانند محیط و خانواده نیز در این مورد موثر هستند؛ اما نوشابه نیز یکی از محرک هاست.

سخن پایانی

نوشابه خوردن کودک و علاقه آنها به انجام اینکار یک موضوع طبیعی است. اما نباید به آنها اجازه داد تا در این زمینه زیاده روی کرده و یا این نوشیدنی جزو رژیم غذایی شان شود. چرا که مصرف نوشابه، همانطور که مطالعه کردید؛ پیامدهای جسمانی و حتی رفتاری زیادی داشته و آینده کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از این رو بهتر است والدین در این زمینه حتما با یک متخصص مشورت نمایند.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوشابه خوردن کودک می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *