تاثیر مواد مخدر بر شیر مادر


تاثیر مواد مخدر بر شیر مادر بسیار خطرناک بوده و به طور مستقیم سلامت فرزند را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به طور کلی در دوران نوزادی زمانی که فرزند از شیر مادر تغذیه می‌کند؛ هر چیزی که مادر مصرف کند؛ اعم از مواد خوراکی، دارو و حتی مواد مخدر، به سرعت بر شیر او تاثیر گذاشته و به فرزند نیز منتقل می‌گردد. حتی بسیاری از بیماری های مقاربتی نیز از این طریق به فرزندان منتقل می‌شود. از این رو مادری که از این طریق فرزند خود را تغذیه می‌کند باید به این موضوع توجه داشته باشد. در صورت اعتیاد مادر، فرزند او نز مبتلا شدهو هر دو آنها دچار مشکلات زیادی می‌شوند. از این رو بهتر است مادران در این زمینه اطلاعات کافی را کسب کرده و اعتیاد خود را حتی قبل از بارداری ترک نمایند. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

تاثیر مواد مخدر بر شیر مادر چگونه است؟

تا دوسال اول زندگی شیر مادر جزو اصلی ترین غذاهای کودکان و همچنین مهم ترین آنها برای تغذیه و تامین مواد معدنی است. تغذیه فرزند از شیر مادر تصمیمی شخصی است. اما مادران باید در این مورد نکاتی را رعایت نمایند. اگر قصد تغذیه فرزند با شیر خود را دارند؛ باید از خود مراقبت بیشتری کرده و همچنین اعتیاد خود را ترک کنند. چرا که هرگونه ماده ای که آنان در این دوران مصرف نمایند؛ طعم و ترکیبات شیر آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نوزاد بر تغذیه به مادر خود وابسته بوده و در این زمینه هیچ اراده ای از خود ندارد. به همین دلیل توجه به این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است.

تاثیر شیر مادر بر سلامت فرزند

فراموش نکنید که شیر مادر و سلامت فرزند ارتباط مستقیم با یکدیگر دارند. در مرحله اول باید این موضوع را به عنوان یک مادر بدانید که شیر مادر سالم ترین غذا برای نوزاد بوده و هیچ از شیرهای خشک و یا مکمل های غذایی نمی‌توانند جای آن را بگیرند. به همین دلیل بهتر است از شیر خود او را تغذیه نمایید. موضوع بدی که باید به آن توجه داشته باشید این است که معمولا نوزادانی که از شیر مادر خود تغذیه می‌کنند؛ سالم ترهستند و وضعیت جسمانی بهتری دارند. همچنین شیر دادن به فرزند صمیمیت را بین مادر و فرزند نیز افزایش می‌دهد.

تاثیر انواع مواد مخدر بر شیر مادر

تاثیر هریک از مواد مخدر بر شیر مادر متفاوت است. با اینکه همه آنها نوزاد را معتاد می‌کنند؛ اما به هر حال باید تاثیر هر یک را به طور جداگانه مورد بررسی قرار داد.

متادون

برخی از مادران به دلیل اینکه در دوران ترک هستند؛ از متادون استفاده می‌کنند. اما همین ماده نیز شیر آنها را آلوده کرده و فرزند را معتاد می‌کند. تاثیر متادون 2 تا 4 ساعت در شیر مادر باقی می‌ماند. به همین دلیل در این زمان نباید مادران به فرزند خود شیر دهند. بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است؛ متادون نسبت به مواد مخدر دیگر تاثیر کمتری بر شیر مادر دارد. اما به هر حال نوازد را دچار بی قراری و هوشیاری پایین تر می‌کند.

مسکن ها

شاید برخی از مادران تصور کنند که مصرف مسکن ها بعد از زایمان ممانعتی ندارد. اما مسکن ها جز مواد افیونی محسوب شده می‌توانند تاثیرات مخربی بر سلامت نوزاد داشته باشند. در بیشتر موارد ورود مسکن ها به شیر مادر منجر به ابتلای نوزاد به افسردگی می‌گردد. به همین دلیل برای مصرف مسکن ها در این دوران بهتر است با یک متخصص مشورت کنید.

الکل

تاثیر الکل بر شیر مادر از 2 تا 24 ساعت باقی می‌ماند. به همین دلیل در این دوران مادران نباید به هیچ عنوان به فرزند خود شیر دهند. در صورتی که نوزاد از این شیر تغذیه نماید؛ در فعالیت های حرکتی خود دچار تاخیر شده و دیرتر از حالت عادی آنها را بروز می‌دهد. مادرانی که نمی‌توانند الکل را ترک نمایند؛ نباید به فرزند خود شیر بدهند.

ریتالین و آمفتامین

این دو ماده در دسته مواد محرک بوده و از 24 تا 48 ساعت در شیر مادر باقی می‌مانند. تاثیر ریتالین بر نوزاد به صورت بی قراری، بی خوابی و ناآرامی او می‌شود. آمفتامین نیز مشابه ریتالین بوده و بهتر است در صورت مصرف این دو ماده مادر تا دو روز به نوزاد خود شیر ندهد.

کوکائین

کوکائین نیز مانند ریتالین و آمفتامین در دسته محرک ها بوده و تاثیر آن تا دو روز باقی می‌ماند. تاثیر این ماده بر نوزاد خود را به شکل آسیب به مغز و سیستم عصبی، دستگاه تنفسی، قلبی، مشکلات روده، نخاع و بدشکلی دهان و دندان نشان می‌دهد. مصرف این ماده همچنین نوزاد را دچار سندروم محرومیت می‌کند. در واقع در این شرایط تاثیر مواد مخدر بر شیر مادر به صورت اعتیاد خود را نشان می‌دهد.

هروئین

تاثیر مواد مخدر بر شیر مادر در مورد هروئین نیز کمتر از مواد دیگر است. اما در صورتی که نوزاد از آن مصرف نماید؛ تاثیرات آن طولانی مدت خواهد بود. نوزادانی که از مادران هروئینی متولد می‌شوند باید حدودا هفت روز در بیمارستان نگهداری شده و همچنین معمولا هم به صورت زودرس متولد می‌شوند.

کراک

مادرانی که کراک مصرف می‌کنند؛ به هیچ عنوان نباید به فرزند خود شیر دهند. تاثیر مواد مخدر بر شیر مادر در چنین حالتی به صورت کمبود وزن، نقص های مختلف و کاهش رشد بدنی و مغزی بروز می‌کند. از طرفی کودکان در آینده بیشتر احتمال دارد که دچار اختلالات شناختی، اجتماعی و مشکلات تحصیلی شوند.

ماری جوانا

مصرف ماری جوانا اگر به شکل تفریحی و کم باشد؛ تاثیر کمی بر شیر مادر دارد. اما زمانی که مادر به این ماده معتاد شود؛ تاثیر مواد مخدر بر شیر مادر به صورت تغییر سلول های مغزی نوزاد است. نوزاد همچنین دچار احساس خواب آلودگی، عدم تمایل به شیرخوردن و کاهش وزن نیز می‌شود.

نکاتی در مورد تاثیر مواد  مخدر بر شیر مادر

به طور کلی حتی اگر تاثیر مواد مخدر بر شیر مادر کم هم باشد؛ اما نوزاد و خود مادر را در معرض خطرات زیادی قرار می‌دهد. برای مثال چنین نوزادانی بیشتر در معرض سندروم مرگ ناگهانی نوزاد هستند. از طرفی بدون هیچ دلیلی دچار عفونت های مختلف شده و سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است. چنین مادرانی باید قبل از این دوران و یا حتی بارداری اعتیاد خود را ترک کرده و یا حداقل به فرزند خود شیر ندهند. با اینکه احتمال دارد که نوزاد در دوران بارداری به اعتیاد مبتلا شده باشد. اما به هر حال تغذیه او از مادر نشانه اعتیاد را در او تقویت می‌کند.

ترک اعتیاد در این دوران دشوار است. اما حمایت خانواده وهمچنین کمک گرفتن از یک مشاور و شروع فرایند ترک به صورت اصولی به نفع هم مادر و هم فرزند اوست.

سخن پایانی

زمانی که مادر معتاد قصد فرزندآوری دارد؛ کنترل عوارض اعتیاد بر ترک آن ارجحیت دارد. از این رو بهتر است سلامت فرزند خود را که در معرض این عوارض است در اولویت قرار داده و اعتیاد خود را درمان کند. از طرفی تا حد امکان به فرزند خود شیر نداده و مصرف خود را نیز به حداقل برساند. شاید ترک اعتیاد در این دوران فشار زیادی به مادر وارد نماید؛ اما با کمک متخصص این موضوع امکانپذیر بوده و همچنین در این صورت سلامت مادر و فرزند تضمین می‌گردد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *