ناپدری خوب دارای ویژگی های مثبت زیادی است. البته این صفات و رفتارها باید به صورت واقعی باشند و نه تنها برای جلب رضایت همسر. داشتن یک ناپدری خوب در شرایط مختلفی به افراد کمک کرده و میتواند تاثیر زیادی در زندگی داشته باشد. اما از طرفی در صورت ناسازگاری ناپدری و یا حتی فرزندان روابط خانوادگی دچار آسیب شده و افراد مشکلات زیادی را تجربه میکنند. به همین دلیل داشتن اطلاعاتی در این زمینه و حتی کمک گرفتن از دیگران میتواند در این مورد بسیار موثر باشد. طبیعی است که فرزندان در مواجهه با عضو جدید خانواده مشتاق نباشند و حتی دردسرساز شوند. اما باید در مواجهه با آنها موارد زیادی را در نظر داشت و هم بر رفتارهای خود و هم دیگری تمرکز کرد. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ناپدری خوب مربوط به آن می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
ناپدری خوب
فراموش نکنید که یک ناپدری خوب نمیتواند به طور کامل مانند پدرواقعی افراد باشد. حتی نباید در این مورد پافشاری کرد. چرا که قطعا مشکلات بیشتری در این زمینه ایجاد خواهد شد. برای حضور در یک خانواده جدید با حضور فرزندان، خود را آماده کرده و حتی در این مورد با همسر نیز مشورت کنید. از طرفی بهتر است تلاش کنید تا تنها دوست جدیدی برای فرزندان باشید و نه پدر آنها. بعد از گذشت مدتی و شناخت یکدیگر، این شرایط نیز بین افراد ایجاد میشود. پس جای نگرانی وجود نداشته و نباید به همسر و یا فرزندان فشار زیادی وارد کنید. باید در این مسیر صبور بود و خود را برای موانع آماده کرد. برای اطلاع از شرایط خانواده ترکیبی کلیک کنید.
مشکلات مرتبط با ناپدری خوب
با اینکه یک ناپدری خوب، مشکلات چندانی در خانواده ایجاد نمیکند. اما به طور کلی با حضور یک فرد جدید، شرایط تغییر کرده و افراد به شکل های متفاوتی رفتار میکنند. فرزندان احتمالا در ابتدا با عضو جدید ناسازگاری داشته و حتی احساس خطر میکنند. حتی گاهی به قدری این موضوعات شدید میشوند که احتمالا زوجین نیز به مشکل خورده و از یکدیگر دور میشوند. اما بعد از مدتی با بیشتر شدن شناخت افراد نسبت به یکدیگر و همچنین همکاری کردن این موضوعات حل شده و افراد میتوانند مانند یک خانواده با یکدیگر وقت بگذرانند. برای اطلاع از روش های رفتار با فرزند ناتنی کلیک نمایید.
ویژگی ها و روش های یک ناپدری خوب
یک ناپدری خوب، ویژگی های اخلاقی متفاوتی داشته که با استفاده از آنها میتوانند فرایند برقراری ارتباط با دیگر اعضا را تسریع کند. البته نباید در این مورد عجله کرد و یا ناامید شد. بهتر است با کمک همسر تلاش خود را کرده و به احساسات دیگری احترام بگذارید. برخی از این روش ها شامل موارد زیر میشوند.
✅تعیین نقش خود در خانواده
در صورتی که پدر تنی فرزندان فوت نکرده است و حضور دارد؛ سعی نکنید که با او رقابت کنید. پدر تنی همواره برای فرزند محترم بوده و نباید نقش او را تخریب کرد. در واقع شما باید این موضوع را بپذیرید که هرگز نمیتوانید جای پدر اصلی فرزندان را پر کنید. این به معنی حمایت نکردن از فرزندان و یا تلاش نکردن در این زمینه نیست. تنها نباید این موضوع را تبدیل به رقابت کرد.
✅وقت گذرانی با فرزندان ناتنی
برای یک ناپدری خوب بودن باید زمانی را به فرزندان همسر خود اختصاص داده و برای آنها انرژی بگذارید. در چنین شرایطی حسن نیت شما نیز به آنها بیشتر ثابت خواهد شد. همچنین دو طرف نسبت به یکدیگر شناخت بیشتری پیدا کرده و میتوانند به روش بهتری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
✅برقراری ارتباط موثر با فرزند ناتنی
داشتن ارتباط موثر با فرزندان همسر به عنوان یک ناپدری خوب شامل طیف وسیعی از روش ها میشود. باید به آنها احترام گذاشته و در زمینه های مختلف حمایت کننده باشید. در واقع فرزندان باید این حس را داشته باشند که شما در حال مراقبت کردن از آنها هستید. این موضوع را به شکل های مختلف به آنها نشان داده و محبت خود را نیز به آنها ابراز کنید.
✅عقب نشینی از موضع خود
برای یک ناپدری خوب بودن، شما باید فردی باشید که از موضع خود عقب نشینی میکند. البته این به معنی نادیده گرفتن حق و حقوق خود نیست. این موضوع مخصوصا در ابتدا میتواند اعتماد آنها را تا حد زیادی جل کند. این مورد همچنین میتواند شامل احترام حریم شخصی کودک و تربیت او در راستای درخواست های مادر میشود. اینکار گاهی باعث تقویت روحیه حق به جانبی در فرزند میشود. اما باید در این شرایط مادر مداخله کرده و از آن جلوگیری نماید.
✅الگوی خوبی بودن
یکی دیگر از روش ها برای ناپدری خوبی بودن، رفتار کردن مانند یک الگو است. این مورد وقتی کودکان هنوز سن پایینی دارند؛ بسیار مهم است. به او برنامه ریزی را آموزش داده و همچنین رفتارهای مناسبی در مقابل او از خود بروز دهید. از طرفی این موضوع را فراموش کنید که او فرزند واقعی شما نیست. در چنین شرایطی انرژی و زمان بیشتری را به او اختصاص خواهید داد. مسئولیت ها و وظایفی را به او سپرده و مانند یک دوست حمایتگر با او رفتار کنید.
✅صحبت کردن با همسر
یک ناپدری خوب در مورد رفتار با فرزندان همسر، باید با خود نیز صحبت کند. در واقع در ابتدا که افراد هیچگونه شناختی نسبت به یکدیگر ندارند؛ این موضوع میتواند بسیار موثر باشد. همسر باید در مورد برخی از موضوعات به ناپدری هشدار داده و او را آگاه کند. همسران گاهی در مورد رفتار کردن با ناپدری و فرزند خود دچار سردرگمی میشوند. آنان باید از فرزند خود حمایت کرده و در عین حال با ناپدری نیز همکاری کنند. برخی از زنان به طور کلی این موضوع را به خود ناپدری واگذار میکنند. اما اینکار درست نبوده و میتواند مشکلات زیادی ایجاد کند.
چگونه برای ناپدری خوبی بودن آماده شویم؟
برای داشتن ویژگی های یک ناپدری خوب، باید قبل از تصمیم گیری قطعی در این مورد، خود را برای این شرایط آماده کنید. برای اینکار اعتماد فرزندان را جلب کرده، مرزهای در روابط تعیین کرده، آمادگی تنش را داشته و همچنین سخاوتمند باشید. در نظر گرفتن این موضوعات قبل از ازدواج با همسر بسیار حائز اهمیت بوده و باید آنها را در نظر داشت. همچنین این موارد تا حدی اکتسابی هستند و میتوان آنها را در خود تقویت کرد.
نکات تکمیلی با ناپدری خوب
فراموش نکنید که یک ناپدری خوب هرگز از فرزندان در مورد رفتارهایی که از خود بروز میدهند؛ گله نمیکنند. به آنها زمان دهید و همزمان خود نیز تلاش کنید. در این مورد باید شرایط را در نظر گرفت و زود قضاوت نکرد. در ابتدا شرایط سختی ایجاد میشود که شاید منجر به مسائل زیادی گردد. اما بهتر است در این مورد سنجیده عمل کنید. برخی از ناپدری ها برای گذر از این موانع دست به باج دادن به فرزندان، میزنند. اما اینکار درست نبوده و نتایج خوبی در بر ندارد. شما در هر صورت در قبال فرزندان ناتنی خود مسئولیت هایی دارید که باید به آنها پایبند باشید.
سخن پایانی
نقش ناپدری خود، یکی از دشوار ترین نقش هایی است که مرد در طول زندگی خود با آن مواجهه میشود. به همین دلیل باید خود را برای آن آماده کرده و عجولانه تصمیم گیری نکند. ازدواج با همسری که فرزند دارد؛ مشکلات خاص خود را داشته که باید حتما قبل از ازدواج به آنها پرداخته شود. افراد میتوانند در این زمینه از یک روانشناس کمک گرفته و با او مشورت کنند. همچنین با همسر نیز همکاری کرده و برای برطرف کردن این مشکلات عجله نکنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه ناپدری خوب مربوط به آن می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.