تربیت فرزندان طلاق یکی از مهمترین مسائلی است که هر زوج قبل از تصمیم به طلاق باید به این مسئله فکر کنند. زمانی که به هر دلیلی از همسر خود جدا میشوید باید سعی کنید که با وجود تمام مشکلات، فرزندتان را برای یک زندگی بهتر آماده سازید. در این شرایط تمام کارها و افکار احساسی خودتان را کنار بگذارید چراکه فرزندان بعد از جدایی والدین در معرض خطر قرار میگیرند. با آگاهی از روشهای صحیح تربیت فرزندان بعد از طلاق و کمک گرفتن از یک متخصص، میتوانید فرزند خود را برای یک زندگی بهتر پرورش دهید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت فرزندان طلاق میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
نحوه تربیت فرزندان بعد از طلاق
تربیت فرزندان طلاق اصولی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
ارتباط فرزند با هردو والد
مهمترین مسئلهای که در مورد تربیت فرزندان طلاق وجود دارد این است که وقتی افراد در چنین موقعیتی قرار میگیرند، نباید رابطه فرزند خود را با والد دیگر منع کنند و از فرزند خود به عنوان ابزاری برای سلطه یا دستیابی به اطلاعات زندگی همسر سابق خود استفاده نمایند. همسر سابقتان را از تغییرات جدید زندگیتان مطلع کنید قبل از اینکه این تغییرات را از طرف فرزندتان بشنود. پس هرگز از فرزندتان به عنوان خبرچین استفاده نکنید.
به وجود نیاوردن احساس گناه
در مورد تربیت فرزندان طلاق و همچنین هنگام بحث و دعوا فرزند خود را مجبور نکنید تا از یک والد طرفداری کند و در مناسبتهایی مثل تولد یا برنامههای مدرسه باهم شرکت کنید. طوری رفتار نکنید که فرزندتان خودش را مسئول و عامل اصلی این اتفاق بداند و به عبارتی در او احساس گناه به وجود نیاورید.
تربیت فرزندان بعد از طلاق | حفظ احترام
با همسر سابق خود به این توافق برسید که در برابر فرزندتان یکدیگر را بیارزش نکنید. برای تربیت فرزندان طلاق باید فرزندتان را از سخن گفتن غیرمحترمانه در مورد والد دیگر بازدارید. تحقیر والدین در برابر فرزندان به شخصیت آنان ضربه میزند.
ایجاد محدودیتهای عادی
یکی دیگر از راه های تربیت فرزندان طلاق ایجاد محدودیت های عادی است. با محدودیتها و قراردادهای رفتاری برای تربیت فرزندتان توافق کنید تا صرف نظر از اینکه او وقتش را با کدام والد میگذراند، قراردادهایی چون خوابیدن، دیدن تلویزیون، استفاده از رایانه، روابط اجتماعی و سایر رفتارها تداوم داشته باشند.
مشارکت والدین در امور فرزندان
با همسر خود توافق کنید که چگونه میتوانید بهترین تصمیمگیری در مورد تربیت فرزندان طلاق و کارهایی مثل دیدار، تعطیلات یا از این قبیل کارها را عاقلانه و بدون خودخواهی اجرا کنید. اگر در مدرسه مشکلی با دوستان خود دارند یا حتی اگر دستاورد عالی داشتهاند پدر و مادر هر دو باید به امور فرزند رسیدگی کنند. نتیجهگیری فوری یا محکوم کردن یکدیگر در مورد چیزی که پیش آمده اشتباه است و به جای آن باید با یکدیگر گفتگو کنند. هر دو نفر باید از تمام اتفاقات مثبت و منفی که برای فرزند پیش میآید آگاه باشند.
پرهیز از مجبور کردن فرزند به خبرچینی
برخی از والدین بعد از جدایی با یکدیگر کودک را مجبور به خبرچینی در مورد وضع همسر میکنند. در واقع از او سوالاتی پرسیده و یا به طور مستقیم این خواسته را با آنها مطرح میکنند. این موضوع در آینده کودکان تاثیرات بدی داشته و به طور کلی شخصیت آنان را شکل میدهند. فراموش نکنید که اینکار نه تنها در مورد تربیت فرزندان طلاق، به کودک آسیب میزند؛ بلکه وجهه شما را نیز در مقابل کودک خراب میکند.
عدم قرار دادن فرزند به جای همسر و یا والدین
از طرفی برخی از والدین بعد از طلاق فرزند خود را به جای همسر و یا والدین خود تصور کرده و از او انتظار دارند تا آنها را حمایت کنند. تربیت فرزندان طلاق با این روش، فشار زیادی را به آنها وارد میکند. چرا که آنها از طرفی خود را مقصر جدایی دانسته و یا از این بابت ناراحت میشوند که کاری از دستشان برنمیآید. این موضوع آنها را با مسائلی مواجه میکند که متناسب با سن آنها نیست و مشکلات زیادی را برای شان ایجاد میکند.
ایجاد احساس امنیت | تربیت فرزندان طلاق
یکی دیگر از وظایف والدین در مورد تربیت فرزندان طلاق، ایجاد احساس امنیت و آرامش برای آنهاست. در واقع آنان در فرایند جدایی در معرض بسیاری از مشکلات و درگیری ها بوده اند. پس بعد از طلاق نیاز به آرامش داشته و والدین باید این موضوع را در نظر داشته باشند. این موضوع هم از لحاظ محیطی حائز اهمیت است و هم لحاظ روانی. چرا که گاهی والدین بهترین امکانات را برای برای فرزند خود فراهم میکنند اما همچنان در حال نزاع با همسر خود هستند به همین دلیل فرزند نمیتواند آرامش واقعی را تجربه کند.
برنامه ریزی و آموزش
در زمینه تربیت فرزندان طلاق، آموزش و برنامه ریزی بیشترین نقش را ایفا میکند. این موضوع حاصل نمیشود مگر با صحبت کردن به صورت مستقیم در این مورد و همچنین حمایت از کودک به روش های مختلف. والدین باید در مورد محل نگهداری از کودک، مسائل تربیتی، آموزشی و… برنامه ریزی کرده و در این مورد با یکدیگر همکاری داشته باشند. با برنامه ریزی زندگی فرزند نیز نظم بیشتری پیدا میکند.
مراجعه به روانشناس
با اینکه تربیت فرزند به عهده والدین است؛ اما تربیت فرزندان طلاق با توجه به شرایط دچار مشکلاتی میشود. از این جهت والدین باید از یک روانشناس نیز کمک گرفته و با اومشورت کنند. این موضوع قطعا تاثیرات مثبتی بر فرزند و والدین او خواهد داشت.
تربیت فرزندان بعد از طلاق | احساس خشونت و نارضایتی در کودکان
یکی از مهمترین مسائلی که برای تربیت فرزندان طلاق پیش میآید احساس خشونت و نارضایتی در کودکان است. بسیاری از کودکان طلاق میگویند که از شکایت و ناله کردن والدین خود خسته شدهاند و دیگر نمیتوانند این وضعیت را تحمل کنند. این را بدانید که اگر رابطه شما منجر به شکست شده مقصرش فرزندتان نیست. شما او را به این دنیا آوردهاید پس این وظیفه شماست که همه جانبه مراقب کارها و رفتارهایتان باشید تا او آسیب نبیند. مطمئن باشید اگر امروز شما کار درست را انجام دهید فرزندتان آینده خوبی خواهد داشت و شما را به خاطر کار امروزتان تحسین خواهد کرد.
عوارض عدم تربیت فرزند بعد از طلاق
کودکانی که بعد از طلاق، شکست و طرد شدن را تجربه میکنند و مورد بی توجهی و بیحمایتی والدین خود قرار میگیرند، در آینده از لحاظ روحی و روانی متعادل نیستند و در مدیریت بحرانهای زندگی و رفتارهای اجتماعی دچار مشکل میشوند. همچنین اکثر آنان اعتماد خود را به دیگران از دست میدهند. بر اساس تحقیقات انجام شده، روانشناسان معتقدند ضربههای عاطفی در رشد و شخصیت کودک اختلال ایجاد میکند و این تجربههای سخت و غیر قابل تحمل در دوران کودکی اثرات جبران ناپذیری در بزرگسالی برای فرد به دنبال خواهد داشت. به منظور تربیت فرزندان طلاق و پیشگیری از اینگونه مشکلات ضروری است که از یک روانشناس کمک بگیرید.
بهترین روش رفتار با کودک بعد از طلاق چیست؟
معمولا بعد از تربیت فرزندان طلاق، کودکان عصبانی و گوشهگیر میشوند و نیاز به توجه و مراقبت بیشتری دارند. این شرایط برای کسانی که درگیر طلاق شدهاند بسیار سخت است. بهترین کار این است که به دنبال راهکارهایی باشید تا کودک با این شرایط کنار بیاید و به زندگی عادی خود ادامه دهد. میتوانید درباره احساس خود با او صحبت کنید تا شاید او هم درباره احساساتش به شما بگوید. جوی صمیمانه ایجاد کنید تا فرزندتان صادقانه احساساتش را بازگو کند؛ اینگونه شما متوجه نگرانیهایش میشوید و میتوانید راهکارهای بهتری را برای بهتر شدن وضعیتش انجام دهید.
نکتهای که وجود دارد این است که شما از همسرتان جدا شدهاید، نه فرزندتان. این موضوع به این معنا نیست که شما را دوست ندارد اما طبیعی است که دلش برای پدر یا مادرش تنگ شود. به فرزند خود اجازه بدهید از زمانی که با پدر یا مادرش میگذراند لذت ببرد. رفتار مثبتی را جلوی او از خود نشان دهید تا بداند که چقدر دوستش دارید.اگر به هر دلیلی در مدیریت رفتار با فرزند خود مشکلاتی را تجربه میکنید، به شما پیشنهاد میکنیم که در اولین گام به یک روانشناس متخصص در این زمینه مراجعه نمایید. برای دریافت مشاوره طلاق کلیک کنید.
اهمیت تربیت فرزندان طلاق
فرزندان طلاقی به خودی خود بیشتر از دیگران در معرض آسیب های مختلف قرار میگیرند؛ از این جهت باید در مورد تربیت فرزندان طلاق با دقت بیشتری عمل کرد. این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که از بروز بسیاری از مشکلات پیشگیری کرده و همچنین فرزند و پدر و مادر را در شرایط بهتری قرار میدهد. به همین دلیل والدین بهتر است در این مورد تلاش کرده و حتی از یک متخصص نیز کمک بگیرند. این کار هم به نفع خودشان است و هم فواید زیادی برای فرزند دارد.
سخن پایانی
تربیت فرزندان طلاق کار ساده ای نیست. در واقع آنان به دلیل اینکه مجبور هستند با والدین خود در شرایط مختلفی ملاقات کنند دچار دوگانگی های زیادی میشوند. آنان باید مدام خود را با شرایط وفق داده و در کنار هر یک به شکل های مختلفی برخورد کنند. این موضوع آسیب های زیادی را برای آنان ایجاد میکند. از رو بهتر است والدین با یکدیگر همکاری کرده و همچنین از کودک نیز حمایت کنند. از طرفی از یک مشاور نیز کمک گرفته و با او در این زمینه مشورت کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت فرزندان طلاق میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.