قرار عدم دسترسی به پرونده | قرار عدم دسترسی متهم و وکیل به اسناد و مدارک پرونده


صدور قرار در مراجع قانونی توسط بازپرس پرونده انجام می‌شود. قرارها انواع مختلفی دارند و بر اساس نوع جرم و یا دلایل به خصوصی صادر می‌شوند. یکی از قرار‌هایی که در موارد مختلف توسط بازپرس صادر می‌شود قرار عدم دسترسی متهم و وکیل به اسناد و مدارک پرونده می‌باشد. در ادامه قصد داریم در این مورد توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

قرار عدم دسترسی متهم و وکیل به اسناد و مدارک پرونده چیست‌‌ ؟

قرار عدم دستر‌سی متهم و وکیل به اسناد و مدارک پرونده یکی از قرار‌هایی است که در موارد مختلفی توسط بازپرس پرونده صادر می‌شود.

در برخی موارد به کمک مامورین اجرا مدارکی از وقوع جرم کشف می‌شود که ممکن است متهم و وکیل او بتوانند به این مدارک دستر‌سی داشته باشند.‌ حال اگر بازپرس تشخیص دهد که این مدارک کلید کشف حقیقت جرم هستند یا می‌توانند به کشف حقیقت کمک کنند می‌تواند با صدور قرار عدم دستر‌سی متهم و وکیل به اسناد و مدارک پرونده این مدارک را از دسترس آن‌ها خارج کند‌.

شاید برایتان سوال شود که علت صدور این قرار توسط بازپرس چیست؟ که در این باره باید بگوییم هرگاه این مدارک در دسترس متهم و وکیل باشند و بازپرس تشخیص داده باشد که این مدارک می‌توانند به کشف حقیقت جرم کمک کنند امکان دارد متهم یا وکیل بخواهند در آن‌ها تغییراتی ایجاد نمایند و مانع از کشف حقیقت شوند که به این دلیل بازپرس قرار عدم دستر‌سی متهم و وکیل به مدارک و اسناد پرونده را صادر می‌کند.

شرایط صدور قرار عدم دسترسی متهم و وکیل به مدارک و اسناد پرونده

برای صدور قرار عدم دستر‌سی متهم و وکیل به مدارک و اسناد پرونده می‌بایست شرایطی موجود باشد تا بازپرس بتواند اقدام به صدور این قرار نماید. این شرایط به شرح زیر می‌باشند:

  • اگر موضوع پرونده با امنیت داخلی کشور یا امنیت خارجی مرتبط باشد بازپرس اجازه صدور این قرار را خواهد داشت.
  • چنانچه بازپرس مطالعه و بازبینی این مدارک و اسناد را منافی با کشف حقیقت پرونده و کشف جرم بداند می‌تواند این قرار را صادر کند و آن را به متهم و وکیل ابلاغ نماید.
  • چنانچه نوع جرم ارتکابی دارای مجازات حبس ابد و یا سلب حیات باشد بازپرس می‌تواند قرار عدم دستر‌سی متهم و وکیل به مدارک و اسناد پرونده را صادر کند.

نحوه صدور قرار عدم دسترسی متهم و وکیل به مدارک و اسناد پرونده

برای صدور قرار عدم دستر‌سی متهم و وکیل به مدارک و اسناد پرونده ابتدا بازپرس قرار را صادر نموده و ذکر می‌کند که به چه دلایلی این قرار را صادر کرده است. سپس صدور این قرار به متهم و یا وکیل به صورت حضوری ابلاغ شده و دادگاه آن‌ها را از صدور این قرار مطلع خواهد کرد‌‌. وکیل و متهم می‌توانند تا مدت زمان سه روز به این قرار اعتراض کنند که در صورت اعتراض دادگاه می‌بایست در یک وقت تعیین شده به اعتراض آن‌ها رسیدگی کند.

سوالات متداول

صدور قرار عدم دستر‌سی متهم و وکیل به مدارک و اسناد پرونده به چه منظور انجام می‌شود‌‌ ؟

صدور این‌ قرار همانطور که از نامش مشخص است برای عدم دستر‌سی متهم و وکیل به مدارک و اسناد پرونده و جلوگیری از قلب واقعیت می‌باشد که شرایط خاص خود را دارد.

قرار عدم دستر‌سی متهم و وکیل به مدارک و اسناد پرونده توسط کدام مقام قضایی صادر می‌شود‌‌ ؟

این قرار توسط بازپرس صادر خواهد شد که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

اگر موضوع پرونده با امنیت داخلی کشور مرتبط باشد بازپرس می‌تواند قرار عدم دستر‌سی متهم و وکیل به مدارک و اسناد پرونده را صادر کند‌‌ ؟

بله این مورد یکی از شرایطی است که به بازپرس اجاره صدور چنین قراری را خواهد داد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قرار عدم دسترسی به پرونده، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قرار عدم دسترسی به پرونده پاسخ دهند.

,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *